Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

Możliwości sprzętu zalężą głownie od umięjętności operatora, kiedyś większość roboty w lesie robiły 30, 60 i zetory supry i dawały radę

Pamiętam jak za dzieciaka po drzewo pojechaliśmy do lasu,  zetorkiem 7011, a w lesie znajomy zrywać robił. 

1014 zakopal się pod gore po osie z dluzyca, podjechał do niego 16145 i tylko swist,  zero dymku,  nawet nie steknal i wyszarpal  1014 i dluzyce  razem. Za dzieciaka to robiło wrażenie :)

Opublikowano
5 godzin temu, kedziorek napisał:

image.png.d2979b7dd537ce34a4dfeef0b62c86cc.png

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego są poszczególne kontrolki, wskaźniki i przełączniki? Jest to pulpit od Ursusa 1014.

Co chceż kupić Ursusa od użytkownika ursus385?

Opublikowano

Włączniki większość od świateł pewnie, kontrolki standard, a dźwignie pod kierownicą od lewej włączanie wom, u dołu polbieg, z prawej gaz

Zegary ciśnienia oleju, powietrza, ładowania, poziomu paliwa, obrotomierz największy

Opublikowano

Chcę kupić takiego 1014 jak ma @Ursusc385 ale jego cena dla mnie jest kosmiczna. To się tak powoli rozglądam, a może coś się trafi tańszego. I zauważyłem, że różne egzemplarze mniej więcej z tych samych lat mają trochę inne deski, ta wydaje się najpełniejsza stąd moje pytanie.

Opublikowano
2 godziny temu, kedziorek napisał:

Chcę kupić takiego 1014 jak ma @Ursusc385 ale jego cena dla mnie jest kosmiczna. To się tak powoli rozglądam, a może coś się trafi tańszego. I zauważyłem, że różne egzemplarze mniej więcej z tych samych lat mają trochę inne deski, ta wydaje się najpełniejsza stąd moje pytanie.

Akurat deską rozdzielczą najmniej się sugeruj przy kupnie, patrz na skrzynię most i podnośnik bo to najkosztowniejsze

Opublikowano

A co w niej masywnego ? Paski już ściągnęły zęby po jeden bok . Taki sam badziew jak nasze .

Opublikowano

Jaki on tam przegubowy? Ma skrętne koła na obu osiach. Marka pewnie jakaś austriacka?

Opublikowano
20 minut temu, pawel885 napisał:

Ale ten zetor 3340 śmiesznie wygląda z tyłu - jak przyczepa kempingowa na podwyższanych kołach w teren xD

który ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v