Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie o przestawianie łopatek do szerokości rozsiewu np 12, 15 18 m

Opublikowano

To niech jeszcze Soltys napisze przy jakim przebiegu ten remont to fanatycy zmiękną.

Opublikowano
6 godzin temu, C385Owner napisał:

Ach te cudowne zachodnie ciagniki.

A te polskie to bee przeceniane.

Drogo?? za 6400,-brutto zrobiono mi

wymiana zestawów 

szlif wału+panewki oczywiście

regeneracja korb

planowanie bloku

osiowanie wału korbowodowego +wałka rozrządu

remont głowicy-tu nie za wiele robili

uszczelnienie pompy paliwowej  bo lekko sie pociła, wtryski ok

uszczelki góra+ dół silnika, tarcza sprzęgłowa Pierwszego stopnia plus przetocznie/wyrównanie docisku sprzęgła

Zawiozłem rozebrany silnik bez wyjętego wału i korb i taki odebrałem resztę teściu grzebie.Faktura wystawiona na wszystko 23%.czyli netto ok 5200,-

6 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Przecież wyżej napisał ile zrobił, więc czytajcie dokładnie. Mam łursusa i wiem, że to tanio też nie jest. Sam wpakowałem jednego razu ponad 7 tyś a co wcześniej to nie zliczę. Pierdoły, ale swoje kosztują i robocizna moja.

Panie w 2006 w 360 na podobny remont wydałem 4500,- bez faktury i silnik wytrzymał 900mth i głowice kupowane jako nowe popękały

1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

To niech jeszcze Soltys napisze przy jakim przebiegu ten remont to fanatycy zmiękną.

Nie tak dużo miał nakulane bo zaledwie lekko ponad 27800mth przez prawie  44 lata(pierwsza rejestracja za granicą 19.03.1974)

Co ciekawe tarcza drugiego stopnia od wałka jak nówka(oryginał bo bite na niej 1973')grubości 9,3mm a nowa 10mm:D

Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał:

Drogo?? za 6400,-brutto zrobiono mi

wymiana zestawów 

szlif wału+panewki oczywiście

regeneracja korb

planowanie bloku

osiowanie wału korbowodowego +wałka rozrządu

remont głowicy-tu nie za wiele robili

uszczelnienie pompy paliwowej  bo lekko sie pociła, wtryski ok

uszczelki góra+ dół silnika, tarcza sprzęgłowa Pierwszego stopnia plus przetocznie/wyrównanie docisku sprzęgła

Zawiozłem rozebrany silnik bez wyjętego wału i korb i taki odebrałem resztę teściu grzebie.Faktura wystawiona na wszystko 23%.czyli netto ok 5200,-

Panie w 2006 w 360 na podobny remont wydałem 4500,- bez faktury i silnik wytrzymał 900mth i głowice kupowane jako nowe popękały

Nie tak dużo miał nakulane bo zaledwie lekko ponad 27800mth przez prawie  44 lata(pierwsza rejestracja za granicą 19.03.1974)

Co ciekawe tarcza drugiego stopnia od wałka jak nówka(oryginał bo bite na niej 1973')grubości 9,3mm a nowa 10mm:D

W 60siuntce po takim przebiegu robiłbym w najlepszym przypadku 4 kapitalkę.

Opublikowano

Za 3 stronną w miarę cena.....

Ja znalazłem 8 krone spód metalowy burty z klepek drewnianych w super stanie, oponki 22,5, pneumatyka i elektryka ok ogólnie zaczepiać i jechać przyczepka szczelna , ma mnie kosztować +- 11 tys

Opublikowano

Z papierami?

Ja za tą wyżej zaproponowałem bez targowania i oglądania tą cenę u mnie na podwórku. Dałem mu tydzień na ewentualne podjęcie decyzji. ale z chęcią bym kupił tańszą. Trochę nie pasują mi koła 900.  Na pełno w mokre żniwa trochę się zapadnie

Bardzo mi się ta podoba tylko że już tylko na zboże, palety z nawozem czy mauzera się nie wstawi

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-niemiecka-8t-3-strony-wywrot-CID757-IDekH1w.html#a460978026

Może masz/wiesz coś w dobrej cenie, 3W z papierami w nienagannym stanie na oku ?

Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

To dolne otwieranie to dobre jakościowo, bo słyszałem, że lubi się drut krzywić i środkiem pod ciężarem się rozchodzi i sypie się?

Warta tych 18 tys z przywozem na miejsce>?

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d-55-3-strony-otwieranie-dolem-nowe-burty-plandeka-CID757-IDqBhoN.html#836264a992;promoted

Ja bym długo się  nie namyślał jak za takie pieniądze i to z dowozem na miejsce. 

Opublikowano

No na razie to z tym dowozem jest problem, bo gość niechętny.  Dzieli nas 350km. Ma pomyśleć bo z ceny i tak miał spuścić.

Opublikowano

Handlarze tak mają jeśli chodzi o dowóz cmokają stękają. 

Jak by co mam namiar na gościa który zajmuje się transportem z tamtych stron. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v