Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie musiał myć a właściwie to chyba nie mył po opryskach i tak wygląda.   

Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

pisze że odnawiana to może i kwity ma

wpadaj do mnie, zrobię ci nową taniej, tyle że bez kwituB|

A ja Ci sprzedam kwit^_^

7 godzin temu, jahooo napisał:

Jak cię zatrzyma kumaty policjant, to sprawdzi czy masz tabliczkę znamionową. Jak nie masz - zatrzyma dowód rejestracyjny. Przyczepka SAM ma mieć numer nabity na ramie i zastępczą tabliczkę znamionową. Bez tego zabierają DR. Za malowaną tablice też można beknąć. Najlepszy jest rozrzutnik, bo legalnie można go ciągać bez tablicy, aby tylko były światła

Przyczepa SAM ma tabliczkę znamionową a nie zastępczą!!!Nr oczywiście musi być na ramie ale jako ciekawostkę dodam ,ze teraz jest do  sprawdzenia w CEPiK'u gdzie jest on nabity, na pierwszym BT jest zapisywane w system gdzie sie on znajduje

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie tylko, gdzie się znajduje, ale nawet są fotki przyczepy, bo od zawsze trzeba było załączyć jak się robiło SAM-a. Jak robiłem przyczepkę SAM to każdy rzeczoznawca chciał zdjęcia albo robił sam do opisu

U mnie jest "tabliczka znamionowa zastępcza"

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

No tak właśnie wyglądają, każdy pewnie z 3t udźwigu najmarniej, można słomę do stodoły razem z przyczepą wstawić. @jahooo piszesz że zdjęcia zawsze robili podczas pierwszego przeglądu  przyczepy sama? Ciekawy jestem os którego faktycznie roku, u nas przyczepa do wożenia świń na skup ma wbity chyba 77r produkcji

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja robiłem pierwsze rejestracje przyczepek SAM w 1998 roku to wtedy rzeczoznawca już robił. Teraz np przy zmianie homologacji przyczepy też są robione fotki - robi diagnosta (u mnie przynajmniej tak to wygląda), jeden komplet dla niego, drugi do WK

Natomiast w papierach gdzieś pewnie jest informacja - typ przyczepki (lekka, ciężarowa itp), rozmiary, ilość osi, rozmiar kół, masa własna, dopuszczalna ładowność. I to niezależnie od rocznika.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe ile czasu trwa podnoszenie na maxa do góry przy takich siłownikach. Chyba ze ma super wydajna pompę ;) chociaż teraz patrze nie takie wielkie te siłowniki.

Edytowane przez Zbyszkos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v