Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, soltys48 napisał:

Kolego siałem poznaniakiem z 86'roku ojciec był jego pierwszym włąścicielem......

amazonkę mam już parę łądnych lat i na minus

waga

przestawianie trybów drobnego wysiewu

hassia dużo lżejsza , przestawienie do wysiewu drobnonasiennych zajmuje 5 sekund

Moja amazonka do d7 special II

hmmm poznaniak waży nie całe 500kg a ten +100kg wiec takiej różnicy nie ma ja mam rolkę wysiewającą 2w1 do drobnych nasion wiec w czym problem mam D7 super s

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

tak masz a w hassi którą podałem przesuwasz tylko wajchę

Kiedyś w niemczech szukaliśmy siewnika i wuja pyta szkopa o siewnik to haasia sehr gut

kiedyś miałem Amazone D4 nie wiem który mógł być rocznik ale obstawiam 1975-80r  i tam było zero korozji a poznaniak z tego roku to sama ruda ......o ile jeszcze by się uchował  bo nasz wiejski poznaniak dawno wyjechał na hutę a był 88r

Opublikowano

A Poznaniakami to jest taka zasada, że w najlepszym stanie są te na łańcuszku i kołach z syrenki, które orginalnie wychodziły w czerwonym kolorze. nie mają bajerów, ale nie rdzewieją za bardzo i redlice dość sztywne jak orginalne. Potem była seria na metalowych kółkach (oszczędnościowa), zazwyczaj czerwone, chociaż to nie jest zasada - tu skrzynia też nie gnije, za to redlice z plasteliny. A najgorsze są chyba te z dociskiem, na jodełkowych kołach, zazwyczaj w szarym kolorze. Tu dno skrzyni gnije na potęgę. Im młodsze, tym gorszy stan.

Opublikowano

Tak ,jest bezstopniowa przekładnia ale sze. 2.7 ciekawe czy na takie sprzęty są jeszcze chętni .Bo ani to do scieżek nie pasuje a mechanizm ze znacznikami to też na te łańcuszki jakiś cymbał wymyślił . 

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

A Poznaniakami to jest taka zasada, że w najlepszym stanie są te na łańcuszku i kołach z syrenki, które orginalnie wychodziły w czerwonym kolorze. nie mają bajerów, ale nie rdzewieją za bardzo i redlice dość sztywne jak orginalne. Potem była seria na metalowych kółkach (oszczędnościowa), zazwyczaj czerwone, chociaż to nie jest zasada - tu skrzynia też nie gnije, za to redlice z plasteliny. A najgorsze są chyba te z dociskiem, na jodełkowych kołach, zazwyczaj w szarym kolorze. Tu dno skrzyni gnije na potęgę. Im młodsze, tym gorszy stan.

chyba nie jest tak źle z nowszymi, bo nasz ma tylko lekki nalot rudej na skrzyni, co jest zasługą poprzedniego właściciela

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

Jak Te jodełkowe z dociskiem to równolegle wychodziły też na szerokim ogumieniu tym od syrenki tylko zaprawiarkę miały

Opublikowano

Ja tyż ......

a wiem to bo ojciec miał na wąskim kole bez zaprawiarki 86'

sąsiad zza płotu ma dalej na szerokim z zaprawiarką też 86' ale nie siej nim już od 2000 roku tylko stoi pod dachem

Opublikowano

Powinien w ogłoszeniu napisać sprzedam zestaw uprawowo-siewno-dopłatowy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v