Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jak handlarz napisze 8 ton hamulec najazdowy to kombinowane?  Pierwsza rejestracja przejdzie, ale przy kolejnym przeglądzie mogą być problemy?

Opublikowano (edytowane)

Wpisałem podstawe prawną - DMC 5ton dla przyczep zarejestrowanych po raz pierwszy przez 1968 rokiem.

Kwestia jeszcze, co pisze handlarz w ogłoszeniu, a co ma przyczepa w dokumentach, bo to mogą być dwie różne kwestie.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Czyli jak piszesz około 3,5 tony ładowności. Dzięki.

A jak z cofaniem?

Opublikowano

Przecież pisze że tur dodany tylko do zdjęć, że też mu się chciało go podpinać:D

Traktor niby nigdy nie pracował z turem a adaptację ma?  Pewnie ktoś sobie założył ot tak dla picu, a może mocy przez to ma więcej:8_laughing:

Dobry bajkopisarz szuka naiwniakaO.o

Opublikowano

Większych bzdur to w życiu nie słyszałem. Ma tura ale nigdy w nim nie pracował xD dodatkowo ta maska. Facet sam siebie pogrąża i ceni go jak żyd za matkę

Opublikowano

Pomijam już cenę i tego tura. Luke 16 w tym case jest tyle pustego miejsca z przodu maski, że komuś udało się tak nisko zejść? Radosna twórczość szalonego norwega czy już nasza ułańska fanazja? :D Listwa zaczepu do sprzedania oddzielnie na innej aukcji.

Opublikowano

Jest tam trochę miejsca ale musiał położyć też chłodnice, albo dać mniejszą. 

Opublikowano

Widziałem już Case z taka maską, nie wiem, czy nie jest to fabryczna twórczość, a nie jakieś podwórkowe rzeźbienia. Znam sporo osób co mają tura w nowych ciągnikach a służy on do rozładowania kilku BB w roku i tyle. W sumie - nie używany, ale kto bogatemu zabroni.

Opublikowano

Ma z przodu obciążniki a to raczej zbędny balast gdyby ciągle miał z nimi pracować.

Opublikowano

Ja szukam, ale wolę unikać takich wynalazków

https://www.olx.pl/oferta/plug-vogel-noot-4-3-gassner-keverland-CID757-IDpWp5d.html

W tym facet mówi, że nic do wymiany nie ma, tylko widzę, że lemiesze są bez dłut.

https://www.olx.pl/oferta/plug-vogel-noot-CID757-IDpzLOR.html

Ten coś naprawiany między 1. a 2. skibą, koleś mówi, że 4 czy 5 piór możnaby wymienić (więc pewnie i więcej się znajdzie do wymiany)

Jakieś opinie o tych pługach?

Opublikowano
54 minuty temu, sladan napisał:

Ja szukam, ale wolę unikać takich wynalazków

https://www.olx.pl/oferta/plug-vogel-noot-4-3-gassner-keverland-CID757-IDpWp5d.html

W tym facet mówi, że nic do wymiany nie ma, tylko widzę, że lemiesze są bez dłut.

Jakieś opinie o tych pługach?

Jak ja szukałem to byłem u niego i powiem że stan zadowalający tyle że szukałem ze zmienną szerokością orki. Czego konkretnie szukasz? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Jak ja szukałem to byłem u niego i powiem że stan zadowalający tyle że szukałem ze zmienną szerokością orki. Czego konkretnie szukasz? 

Szukam czegoś na lekkiej ramie, zabezpieczenie może być kołek. Wystarczy mi 4x40, nie musi mieć więcej. Do traktora 6cyl, 105 koni. 

20 minut temu, jahooo napisał:

Wydaje się być dość ciężki. Jak z częściami do takiego czegoś? 

Jutro zamierzam tego vogel&noota na pelnych odkladniach obejrzeć

Edytowane przez sladan
Opublikowano

Widziałem, jakoś nie przemawiają do mnie tego typu wynalazki. Brak ścinaczy czy przedpłużków, płozy też już słabe się wydają. Wygląda na masywny bardzo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v