Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sołtys48 nie kupuj nic z samasza ani pronara lely 2,4 bije każdą na głowe użytkuje 5 sezonów 15ha razy 3/4 pokosy sprzęt bezawaryjny poczytaj o niej i oglądaj yt . śledzę też że rozglądałeś się za ciągnikiem nie kupuj mtz/pronar też niedawno stałem przed wyborem 100/120 km trafiłem na fenda 312 ( w galeri)sprzęt naprawde dobry bije na głowe 20 lat młodszego farmera 9258 .

Dzięki za radę jednak Lely to nie mój portfel....

Piszesz,że pronar to złom??Może i masz racje ale trafić Fendziora w dobrym stanie to jak trafić 6 w totka

a i jeszcze jedno FARMER to nie MTZ/PRONAR ;)

Rama zjedzona i to widać z daleka. Z bliska jest pewnie jeszcze gorzej. Obudowy walców wymienione na samonastawne pewnie chińskie. Niewiele różni się od Białostockiej poza większą skrzynią.

Sławek jak dołożysz koledze z 10 tyś do kosiarki i tyle samo do ciągnika to nie będzie się nawet zastanawiał.

Dokładnie, mam budżet i wydaje mi się ,ze nie mały i raczej go nie przekroczę czy to na ciągnik czy na kosiarę

Kosiarka nie ciśnie, są dwie bębnówki 1,65m i awaryjnie DF2,1M także jest czym kosić, najchętniej kupił bym jakąś demo

ciągnik bardziej bo do żniw powinien stać na podwórku

Opublikowano

może i ciężko znaleźdź fenda ale warto wziąźdź pod uwage pojawiła się 312 w moim rejonie jak patrze jak samaszami koszo to się płakać chce mam przetrząsacz i ograbiarke z pronaru to płakać się chce w galeri masz farmtraka to podobna konstrukcja co farmer tyko silnik jd .

Opublikowano

Soltys a na vicona patrzyles. Ja kupilem ale doac mloda uzywke i naprawde fajny sprzet tyle ze troche wieksza i dopasiona.
Co do ciagnika to wiem ze szukasz czegos prostego ale ja bym zainwestowal w kasie do 50 tys np. W mf albo valtre. Wklejalem tu na poprzedniej stronie chyba dobrego 3120 ktorego dobrze znam bo sam nim jezdzilem.

Opublikowano

@soltys48 a kosiarki ze sipmy nie chcesz?

nawet nie myślałem o tej marce...

masz jakieś opinie??

Soltys a na vicona patrzyles. Ja kupilem ale doac mloda uzywke i naprawde fajny sprzet tyle ze troche wieksza i dopasiona.

Co do ciagnika to wiem ze szukasz czegos prostego ale ja bym zainwestowal w kasie do 50 tys np. W mf albo valtre. Wklejalem tu na poprzedniej stronie chyba dobrego 3120 ktorego dobrze znam bo sam nim jezdzilem.

Za używkami patrzyłem i nawet vicon był brany pod uwagę bo podoba mi się praca taką kosiarką-znajomy ma

ale ograniczam się do 100km zasięgu od PZL i nic niema......

Ciągnik??Pisałem wcześniej że jest/będzie  Belarus/Pronar 1025 w dobrych pieniądzach i dość młody i na razie to na nim skupiam uwagę zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

Sipma jest chyba na listwie Comer. Na olx widziałem ogłoszenie z Sipmą. Samasz i Pronar produkują już własne listwy, choć wcześniej były na Comerze. Widziałem sprzeczne informacje. Jedni piszą, że Samasz produkuje listwy dla Mchale a inni, że Pronar.
Vicon-Deutz Fahr jest o tyle ciekawszy, że ma 3 nożyki na dysk. Dzięki temu dyski wirują z mniejszą prędkością co przekłada się na większą trwałość.

Opublikowano

sołtys kolega ma zamiar sprzedac pronara 1025A  ma go od nowości sprzęt w b dobrym  stanie ,z wlkp. fakt ocenic go musisz sam, ale jak by co to pisz na pw

co do samej marki Vikon ,mam taki rozsiewacz ps602 prawie od nowości  i przez 12 lat tylko jedno łozysko wymieniłem ,jesli kosiarki robia podobnie trwale to warto sie tym zainteresowac

Opublikowano

a dlaczego 40tka tylko zaczep rolniczy swiadczy o roczniku ,co nie oznacza ze nie od 50tki ,poza tym zegary obciązniki ,hamulce ,os przednia ,felgi 16tki,przemawiaja za inwestycjami  w ten ciągnik jeśli technicznie jest ok to i cena po małej negocjacji wmiarę rozsądna

Opublikowano (edytowane)

tylko ten zaczep nie jest z 40 a właśnie 360

nie widzę nic co mogłoby świadczyć że to 4011 czy 355, normalna 360 z początku produkcji

636 było coś takiego

tu masz 634 https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d55-nie-hl-8011-barndys-CID757-IDhtArh.html#4359967466

Dzięki kolego.

Jednak to jest przeróbka a mnie interesuje tylko oryginalna wywrotka,

Model D-638 to wersja rozwojowa modelu D-55, różnica to ładowność fabryczna 8 ton, dolne otwieranie burt, przystosowana do podwójnych burt i trochę inny mechanizm wywrotu.Natomiast D-636 właściwie to samo jak wyżej tylko chyba ładowność 6 ton, a może to było D-634 już nie jestem pewien, Ogólnie przyczepy ramę dolną mają bardzo podobną do D-55, żeby nie dolne otwieranie można byłoby je łatwo pomylić ze sobą.

Tu macie D-638

[galleryimg=12427]

Ta właściwie to D-55 została przywrócona do produkcji, nie bardzo rozumiem, czemu nie wrócili z D-638 i D-636 duże lepsze, ciekawe i uniwersalne konstrukcje.

Co do C-360 to warto zauważyć, że ma nieoryginalną przednią oś, w tych latach produkcji była okrągła.

Edytowane przez kedziorek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v