Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tez zauważyłem te jakby sklejkę

https://www.olx.pl/oferta/wtyczka-adaptert-czujnika-zolw-zajac-massey-ferguson-3080-mf-8270-CID757-IDhrKKF.html#404711f067 a tu kolejni którzy powinni się leczyć w swej zachłanności... Rolnik to zapewne debil dla nich... wpierw sprzedają czujnik, który nie pasuje do oryginalnej instalacji (kupowałem go) a potem adapter który można sklecić za 5zł w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym....

Opublikowano (edytowane)

Zaczep ze zdjęcia zrobiony jest tylko na wzór, żeby kupujący wiedział, jak towar będzie wyglądał po wykonaniu (miejmy nadzieję) z właściwych materiałów.

Przejściówkę ze zdjęcia pewnie ktoś kupi, bo mu się nie będzie chciało szukać/robić samodzielnie. I na takich klientów nastawiona jest ta firma - sprzedadzą kilka sztuk i będą zadowoleni. :) Ta metoda jest stosowana powszechnie przy sprzedaży sprzętu dla audiofili - szczytem perfidii był kabel usb ze złoconymi wtykami za 300 zł, według sprzedawców wprowadzający znacznie mniej zakłóceń do dźwięku niż tańsze kable. :D

Edytowane przez a1fe26c2
Opublikowano

Ciągników za wiele w życiu nie kupiłem, ale samochodów kilka, i ostatnia rzeczą na jaka patrzyłem był przebieg, tak samo jak motogodziny tak i przebieg można łatwo zmienić, wiec nie jest on dla mnie żadnym wskaźnikiem

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/okazja-landini-legend-120-igla-2004r-pneumatyka-od-rolnika-40km-h-CID757-IDg2qxn.html#2ad5bd4925  "Igła, w idealnym stanie, 4200godzin" tylko na końcu wspomina o jednej "drobnostce" - prawdopodobnie uszkodzona skrzynia biegów. Jak dla mnie jest to chyba najważniejszy podzespół w ciągniku więc nie wiem czy powinni pisać stan idealny igła itp. ale niestety widzę sporo takich ogłoszeń.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście,że sprzedający nie powinien pisać, że stan jest idealny (jakby ciągnik wyszedł spod igły - co od jakiegoś czasu skracane jest do słowa igła), lecz dla zysku ludzie są gotowi zrobić wszystko. Do tego powalająca logika wypowiedzi - (ślizga pod obciążeniem sie na wstecznych biegach).

Edytowane przez a1fe26c2
Opublikowano

Jeśli faktycznie tylko na wsteczym slizga to naprawa nie jest kosztowna, wiecej rozbierania niż robienia. Inna sprawa, ze te tarcze zuzywaja sie niezwykle żadko wiec moze być wyciek  na koszu lub padająca pompa hydrauliczna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v