Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i na dzień dobry wszystkie 4 zwolnice do remontu ... ;)  a tylnie na 1001% ;)  znajomy miał 7245 na szerszych oponach to jak się pozbywał tych opon to jak podlewarowali  koło to takie luzy były , jakby koło nie było przykrecone do zwolnicy... ;)

z tyłu ma koła 34" tylko na wyższym profilu, były takie montowane w tych zetorach za dopłatą. W nowych proximach są przecież takie same zwolnice a koła można zamówić jeszcze szersze.

Opublikowano

tylko , ze teraz proximy maja inne zwolnice i pewno przystosowane już do wiekszych kół... po prostu napisałem to co powiedział mi kolega ( były juz właściciel tego zetora )  i też miał koła 34 ;)

nawet się dobrze przyjrzeć temu zetorowi to widac jak tylnie opony do środka się trochę schodzą... ;)

Opublikowano

Jeśli to do MF 3512 to lepiej odpuść, chyba że lubisz się bawić z mocnymi dość przeróbkami.

Znajomy montował z MF do 360 i bardzo narzekał, ale założył, dziwnie wyglądała 360, ona jest w tunelu bardzo wysoka przez co w 360 zaczyna się  od samego dołu skrzyni, ale ta może nie ma tak wysokiego tunelu.

Co do kwesti Zetora z  większymi kołami to tryby pewnie wytrzymują bez problemu problem jest w łożyskach, trza zakładać łożyska w górnej półki.

Osobiście znam przypadek że w Case JXU 105 poszło łożysko przy 1300 godzinach, okazało się że łożyska są Polskie ŁTL chyba, po 50 zł w sklepie, teraz założone Japońskie po 100 zł.

Opublikowano (edytowane)

i na dzień dobry wszystkie 4 zwolnice do remontu ... ;)  a tylnie na 1001% ;)  znajomy miał 7245 na szerszych oponach to jak się pozbywał tych opon to jak podlewarowali  koło to takie luzy były , jakby koło nie było przykrecone do zwolnicy... ;)

Sprzęgło przy tych kołach też już pewnie bogate nie będzie .... I na pewno nie jest to rok '89, siatki w masce starego typu i kierunkowskaz koło błotnika świadczą o starszej dacie produkcji

Edytowane przez tomekzet
Opublikowano

@rafal1989

Dokładnie jest to ZTS Proferram 183-P, ciągnik stoi na Czechach w spółdzielni nie używany od dłuższego czasu, jego cena tam na miejscu to po przeliczeniu na złotówki 28.000zł + podatek także handlarzyk z Wałbrzycha chce na nim zarobić dyszkę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v