Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja proponuję stajnię CNH gdyż jest ona najpopularniejsza w Polsce. Nie mówię tym że inne marki są gorsze gdyż kazdy ciągnik ma swój urok ... Z Nh proponuję T6.180 lub większych braci T7.175 T7.190... T7 najlepiej na bezstopniówce bo wygoda jest a T6 też może być na bezstopniówce lub na nowej EC... z case proponuję modele odpowiadające tym z NH na cvx... A i jeszcze jedno ... nie słuchaj się ludzi co mówia że john deere duzo pali ... to typowy stareotyp...

Opublikowano

ja do opinii kolegi dołożę mf także na bezstopniowce fendowskiej. warto dołożyć ta roznice cenowa. mam cvx i mf na vario i z obu jestem zadowolony chociaż może bardziej z mf ;)

Opublikowano

Ze skrzynia vario mam już kilka lat do czynienia a dokładniej z fendtem 716 na tms i znam zalety tej przekładni według mnie nie ma lepszej i prostszej w obsłudze jednak te ceny jakie śpiewają sobie za te maszyny u korbanka to jest troszkę przesada. Z tych propozycji bardziej interesowal by mnie case, może mógłbyś coś więcej o nim powiedziec?

Opublikowano

Co tu mozna mówić :D sprzęt gitara droższy od NH jakoś 20 tysi... my też zamierzamy kupić ciagnik taki 110 koni i z wyboru między Case a NH wybraliśmy NH T6.125... ma pracować na ok 26 ha... Nie ma ich dużo w mojej okolicy( mówie o case)... Dużo jest właśnie NH i blisko dealer... to zależy kolego jak u Ciebie jest z dealerami... Nie mogę złego powiedzieć o case albo o steyrze no bo to praktycznie to samo co NH

Za NH T7.190 300 netto myśle w bogatym wyposażeniu

Opublikowano

Właśnie dealer NH jest jakieś 25 km od gospodarstwa Case jakieś 130 czyli różnica jest i nie wiem właśnie jak będzie z serwisem, nie wiem czemu jakoś NH za mną nie przemawia jak jeździłem po oferty na MG to przejechałem się T6 tylko w przekładni mechanicznej i strasznie mi się dziwnie jeździło tylko też ostatnio cały czas uzytkuje skrzynie vario to też nie łatwo przesiąść się z bezstopniowki, a AC niestety nie mieli na placu i nie wiem jak się nim jezdzi

Opublikowano

Miałeś EC 16x16 jezdziłeś czy jeszcze na starym dualu ? Case niczym pod względem skrzyni sie nie różni 16x16 jest wszystko tak samo kwestia gustu... Moim zdaniem to właśnie to że nie jezdziłeś dawno na mechanicznej ...

Opublikowano

Myślę że ta T7.190 troszkę więcej będzie kosztować niż 300 tys i ma trochę więcej km niż 150 a do takiej mocy szukam bo we wniosku na MG taki próg mi przysluguje
16x16 chyba albo 17x16 coś takiego. A orientujesz się może czy case czy NH ma oddzielny olej w hydraulice i w przekladni?

Opublikowano

Właśnie chciałbym żeby te oleje były jednak oddzielnie. Będzie pracował z plugiem 4 obrotowymi z podorywka 3m z agregatem uprawowo siewnym 3m i w transporcie. Chciałbym się zmieścić max w 360 tys netto.

Opublikowano

Nie mam, montują go w mojej okolicy dlatego interesuję się tą marką. Jest kilku użytkowników na af, nie narzekali na nie. Możesz ich osobiście zapytać o zdanie (jeden ma nawet dwie sztuki). Zawsze to jakaś alternatywa względem NH czy Johna

Opublikowano

kolego oddzielnie olej BN hydrauliczny to tylko mf na vario, fendt, df na vario i chyba valtra

Opublikowano

jak w takim sprzecie to moim zdaniem wlasnie proponuje cos z cnh... t6 najwiekszy model t7 najmniejszy albo ten 190 z case maxxuma najwiekszego albo pume najmniejsza... masz duze pole do popisu a za johna na bezstopniowce to trzeba wiecej znacznie wybulic... pojedz do dealera pojezdzij na bezstopniowkach i zobacz czy podoba ci sie bardziej nh czy case... moim zdaniem to kwestia ceny bo reszta to praktycznie to samo

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to doradziłbym John Deera ale jeżeli chcesz koniecznie bezstopniówkę to musiałbyś dołożyć i bezstopniówki jd najlepsze nie są. Dobrym wyborem będzie CNH, a skoro masz bliżej do serwisu nh to byłby najlepszą opcją dla ciebie. T7 oczywiście byłby lepszy ale na 60 ha i jak dobijesz do 80 czy nawet do 100 ha to t6 powinien Ci wystarczyć. A co sądzisz o Deutz Fahr?

Edytowane przez Stannis