Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

że co? Nie dostałeś odpowiedzi na tacy> Dupsko każemy Ci ruszyć?? A nawet dla tego bo po to jest temat aby zapytać jak się nie wie. No ale obszarniki oczywiście muszą się wywyzszac i nabijać się z innych. Od jakiegoś czasu pod fotkami samochodów ciągników itp zobaczyłem że bardzo dużo hejtu podśmiechujek. Każdego jest stać na co innego. Ten kupi nowego lejka za 600 a drugi używanego rupiecia Amazone za 1500. Dla tego coś mi się wydaje że Agrofoto za jakiś czas to będzie już historia... Bo nikt normalny nie będzie już tu nic wrzucać i czytać chyba że z nudów się popatrzy jak walczą ze sobą vaginiarze kontra reszta świata i ursusy z germańcami. Tak to właśnie kurwa wygląda.

Gość lem1991
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Dupsko każemy Ci ruszyć??

Gdzie kolega się takich brzydkich wyrazów nauczył ?

Opublikowano

Właśnie to forum psujecie. Jeden zadaje pytanie, nie czyta odpowiedzi i obraża się na dyskutantów że nie dostał odpowiedzi. Kolejny wpiernicza się pomiędzy wódkę i zakąskę i język się nie podoba, a w temacie jak Wałęsa, ani me, ani be ani kukuryku.

Opublikowano

Owies Harnaś C1 zasiany bezorkowo w ilości 200 kg/ha , podane  poli 6 i saletrzak w dawkach po 150kg/ha. Region Małopolska . Co do próby kręconej to chyba pierwsze co powinno się zrobić przed wyjazdem w pole , co to za problem zrobić próbę kręconą jeśli znamy liczbę obrotów , ustawić przybliżony bieg wyczytując z tabelki , pokręcić i potem zważyć czy wszystko się zgadza a w razie nieprawidłowości zrobić korektę.

Opublikowano

Owies harnaś zasiany połnoc małopolski. Pytanie do was, czy jak przyjdą ulewy i ziemia się zasklepi (glina) to ten owies sobie poradzi? U mnie nikt nie sieje, bo podobno za wczasu.

Opublikowano
18 minut temu, margoo78 napisał:

Owies harnaś zasiany połnoc małopolski. Pytanie do was, czy jak przyjdą ulewy i ziemia się zasklepi (glina) to ten owies sobie poradzi? U mnie nikt nie sieje, bo podobno za wczasu.

Owies generalnie nie lubi gliny a zwłaszcza mokrej

Opublikowano

Siewy owsa zakończone, zabrakło mi troszeczkę nawigatora i dokupiłem odmiane komfort. Cena za ten "komfort" masakra 248zł/100kg, dobrze że tylko dwa worki po 20kg mi wystarczyło heh

Opublikowano

Posiane owsa 1.5 ha Nawigatora i około 7 ha Bingo zaczęło padać więc przerwa Zostało jeszcze 2.5 ha ale to po tym załamaniu pogody ma wrócić wiosna. Nawigator siany 190 kg na ha C1 Bingo C2 220kg na ha.

Opublikowano

Okolice białej podlaskiej jeszcze zerowy ruch poza azotem na rzepaki i nie oziminy w polu niki nic nie uprawia nie sieje. Pierwszy sie wyrwałem i przebronowałem 1 ha pod gorczyce. 

Opublikowano

dziś zdążyłem tylko posiac poli 6 mocznik i wymieszac z ziemia. Niestety albo stety bo było mega sucho przyszedł deszcz i z ambitnych planów siania bingo nici. Do poniedziałku pogodnie

Opublikowano
WOJTUNIO napisał:

Okolice białej podlaskiej jeszcze zerowy ruch poza azotem na rzepaki i nie oziminy w polu niki nic nie uprawia nie sieje. Pierwszy sie wyrwałem i przebronowałem 1 ha pod gorczyce. 

Też jestem z Białej Podlaskiej, jak pisałem wyżej dziś ruszyłem z uprawa pod owies a sąsiedzi kamienie zbierali. Tyle ruchu

Opublikowano
24 minuty temu, WOJTUNIO napisał:

dzis posialem 10 ha owsa i mam bo bialej 20 km i oziminy dokarmione

Opublikowano (edytowane)

Ja kiedyś też tak wcześnie posiałem posadziłem i wyszło tak ze w tym samym czasie wzeszło jak i inni posiali i posadzili tylko ze w ziemi miesiąc leżało.Ale robotę już macie zrobioną i to się liczy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Za późno to jeszcze nie jest nawet za tydzień czy dwa źle nie  będzie, ale jak zasialiście już to też dobrze.

Dziadek mi opowiadał jak kiedyś we wczesną wiosnę posiał na początku marca potem był spory mróz że myślał że wymarzło i jak sprawdził to owies mocno się ukorzeniał , potem miał dobry zbiór , ziarno wagowa i objętościowo wychodziło prawie tyle co żyto.

Edytowane przez GRZES1545