Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mlekovicie wszyscy pracownicy musieli wykupić paczkę za chyba 70 zł (czy 90) a po świętach dostają paczkę zwrotów niesprzedanego towaru ze sklepów czyli akcja pozbądźmy się niechcianego towaru ;)

Opublikowano

Właśnie to zrobiłem i rozwiązałem cały problem :) a nie w kolo myśleć czy cena podskoczy czy spadnie

Jaki rozum taka gadka... Chyba, że rolnictwo to nie jedyne źródło Twojego utrzymania. W tym momencie się nie opłaca to rezygnuję z produkcji- takie podejście jak chorągiewka na wietrze trochę słabe. A tak z ciekawości to na co się przestawiłeś po zlikwidowaniu krów?

Opublikowano

A ja w Spomleku oddział Młynary dostałem paczkę, tj. 3 kawałki serów, smycz, długopis, otwieracz do piwa i zawieszke do samochodu :-)

Świerzy jesteś u nich to dali na zachęte :P

Opublikowano

Kolego sebe1033 uciekaj z Lidzbarka czym prędzej. Odeszliśmy od nich w połowie listopada i nie żałujemy. Też mieliśmy podobną cenę, a przy tych samych parametrach w Spomleku wychodzi nam 1,34 zł brutto :)

Opublikowano

Spomlek oddział Radzyń paczki nie było  :( Ale cena jest ok 1.30 brutto to nie jest kiepsko :)

Ja jestem z ceny zadowolony, 1,34 zł brutto. Nie narzekam, byle nie spadła to będzie git.  :P

A ja mam 1,50 brutto.

Wasze 1,30 tyle nam mówi, co informacja, że w sklepie jest masło za 6zł. Przestali Wam podawać parametry?

Opublikowano

W mlekovicie wszyscy pracownicy musieli wykupić paczkę za chyba 70 zł (czy 90) a po świętach dostają paczkę zwrotów niesprzedanego towaru ze sklepów czyli akcja pozbądźmy się niechcianego towaru ;)

w tamtym roku też paczka była dwa razy na Boże narodzenie i wielkanoc i potem na fakturze po 50 zł odcięte, w tym roku dorzucili jakiś kompot z armenii niesmacznym lepiej już by masła dodali parę kostek zamiast tego kompotu skoro i tak kase biorą za to

dobra firma paczki rolnikom daje a potem za nie potrąca...

to tak samo jak udziały ktoś wycofuje cześć kasy płacą a reszte towarem wybierasz- taka bogata firma he he

Opublikowano (edytowane)

Jaki rozum taka gadka... Chyba, że rolnictwo to nie jedyne źródło Twojego utrzymania. W tym momencie się nie opłaca to rezygnuję z produkcji- takie podejście jak chorągiewka na wietrze trochę słabe. A tak z ciekawości to na co się przestawiłeś po zlikwidowaniu krów?

Właśnie że mam inne żródło utrzymania .A o rozum mój się nie martw :) .

Myślisz że na krowach świat się skończy.

Edytowane przez kp38
Opublikowano

Kolego sebe1033 uciekaj z Lidzbarka czym prędzej. Odeszliśmy od nich w połowie listopada i nie żałujemy. Też mieliśmy podobną cenę, a przy tych samych parametrach w Spomleku wychodzi nam 1,34 zł brutto :)

Jaka ilość, kazeina i tłuszcz? W tą cenę wliczona już dopłata do odsetek?

ja bym radził wszystkim sie trzymać z daleka od tego 'spomleku' najgorsza mleczarnia w polsce chyba

Kolejny post o podobnej treści, tylko nikt nie napisze konkretnie o co chodzi...

Opublikowano (edytowane)

w tamtym roku też paczka była dwa razy na Boże narodzenie i wielkanoc i potem na fakturze po 50 zł odcięte, w tym roku dorzucili jakiś kompot z armenii niesmacznym lepiej już by masła dodali parę kostek zamiast tego kompotu skoro i tak kase biorą za to

dobra firma paczki rolnikom daje a potem za nie potrąca...

to tak samo jak udziały ktoś wycofuje cześć kasy płacą a reszte towarem wybierasz- taka bogata firma he he

dziwne bo ja żadnej paczki nie dostawałem i nic i  nie odcinali. co do tych paczek piszę tylko o pracownikach, siostra pracuje tam także z pierwszej ręki.

co do udziałów to połowa chyba od ręki a reszta do kilku lat, jak ktoś chce od ręki to wypłacają sporo niższą kwotę, nie wiem skąd te sensacje o udziałach spłacanych towarem

Edytowane przez daremw
Opublikowano

napodsuwają róznych aneksow umów na różne gówna pare groszy dorzucą niby a potem jestes uwalony na 10lat i mogą ci dać potem nawet 70gr  a ty nic niemasz do powiedzenia bo jak odejdziesz to ci kare wpierdolą że gospodarka pod młotek znam taki przypadek jak gościa załatwili

wielki mi spomlek złodziejmlek

Opublikowano (edytowane)

Kolego danielhaker, podejrzewam że pewnie do Piątnicy mleko oddajesz :) słyszałem w tv że najlepiej płacą. Tłuszczu mam 4, 90, białko 3,87, kazeina 3,04. Jestem z tych 1,34 zł zadowolony, w lidzbarskim, złodziejskim polmleku miałem niecałe 1 zł, żeby to było jeszcze uczciwie naliczane to bym nie miał żalu, a to było jawne oszustwo. Na ostatnim rozliczeniu z polmleku miałem 3,80 tł i 3 białka a tu nagle nie wiadomo skąd wyszło zupełnie co innego. Taki to jest polmlek, kupić dużo, tanio, niedbając o jakość.
Kolego koks tł 4,9, białko 3,87, kazeina 3,04. Nie, nie ma doliczonej dopłaty :)

Edytowane przez kkuba
Opublikowano

Oddaje mleko do Spomleku od 23 lat i nadal będę to robił,  kazeina 2,80, tł 4,5 7 tys litrów wychodzi 1,28 za litr, są mleczarnie które płacą więcej, ale faktem jest że Radzyń płaci powyżej średniej krajowej i w wielu rejonach Polski rolnicy marzą o takiej cenie. Co do kar to rolnicy biorący pożyczki w mleczarni na niższy procent niż w bankach podpisywali umowy w myśl których nie odejdą w ciągu 5 lat od dnia spłaty. Jeżeli bierzesz telefon na abonament czy  kredyt w banku to też podpisujesz umowę  i masz tam karę umowną , jeżeli się nie wywiążesz z umowy to ją płacisz. Jeżeli ktoś podpisuje jakąkolwiek  umowę to wyraża zgodę na postanowienia w niej zawarte.

Opublikowano

no z tym sie zgodze każdy widzi co podpisuje chyba w radzyniu być może jest nienajgorzej bo tam prezes bajko rzadzi inaczej gorzej z tymi drugimi zakładami tam to je dziadostwo na chama wciskają wszystko a są różne sytuacje w życiu że sie nieda wywiązać z umowy a oni to maja w d*pie dla mnie to nie ludzie tylko świnie i złodzieje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v