Skocz do zawartości

Nie był dłużnikiem a komornik i tak zabrał mu ciągnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chore prawo i tyle. Wczoraj w Expresie Reporterów pokazywali właściciela wypożyczalni aut któremu ukradli 3 bmw za prawie milion zł. Odszkodowania nie dostał bo według prokuratury to przywłaszczenie a nie kradzież  ;) Dzięki nadajnikom GPS przedsiębiorca widzi je dokładnie, aktualnie są we Francji zarejestrowane na francuzów, Policja nic nie robi bo "ma procedury"

Opublikowano

no to posełki znów mogą zapunktowac u wyborców "ostrymi sformułowaniami". Ciekawe ile to się bedzei jeszcze ciągnąć... dostał już tego NH czy to tylko reklama była ?

Opublikowano

Komornik odkupił ciągnik ale z tego co czytałem to Zaremba i jego pełnomocnik uznają, że to za mało (z resztą słusznie) i go nie chcą przyjąć. Z tego co zrozumiałem chcą jeszcze zadośćuczynienia za straty moralne.

Opublikowano

No to do sądu pójdzie i będzie ciągneło sie latami... ciekawe czym w tym czasie bedzie robił. Mi sie wydaje, że jeśli zaproponowali mu "godny" sprzet (może ten skradziony) a nie jaką padline to brałbym dla świętego spokoju. Mało kto wierzy w polskie sądownictwo a chyba komornikowi aż takiej krzywdy nie zrobią i karzą płacić odszkodowanie

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Moze nie chce przyjąć bo musiał by zapłacić do US podatek od darowizny, bo jak inaczej zgodnie z prawem komornik miałby mu przekazać ciągnik?

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej pisze i jeszcze chcieli żeby spisać umowę, że nie będzie się domagał innych rozczeń oraz żeby nie wszczynać postępowania przeciw komornikowi.

Opublikowano

jak to jest..ja czekam na zapłate za krowy juz rok..i komornik nie moze zciagnąc kasy z kupca ktorego owy kupiec nabył zwierzeta..a tu kase zciagneli z człowieka ktory nie miał zadłuzenia...

Opublikowano

dobrze, że media nagłośniły sprawę - przez to P. Radosław nie został sam ze swoim problemem. myślę, że w końcu powinien być pozytywny epilog. natomiast komornicy, czy asesorzy zastanowią się i sprawdzą przed egzekucją prawo własności samochodów i innych ruchomości.

Opublikowano

w radiowe trójce mówili właśnie, że poszkodowany rolnik odebrał kluczyki do nowego, niebieskiego ciągnika pewnej holenderskiej firmy :)

przeciwko komornikowi i asesorowi toczy się postępowanie, tylko ten pierwszy przebywa na zwolnieniu lekarskim.

Opublikowano

pokazali newholland na tvn. Dobrego prawnika i sądzic sie o kase za rusa a potem wykupic tego NH bo przecież w prezencie napewno go nie dostał... tyle że NH kilka razy droższy

Opublikowano

oglądałem to w wiadomościach. Rolnik był w separaci od 3lat i miał roździelność majątkową a i tak komornik za długi żony zabrał mu ciągnik i kilka maszyn. Co dziwne w sprawie cały czas pojawia się ten sam komis i dwaj ci sami kupcy. Wygląda mi to zorganizowaną grupe przestępczą.

Opublikowano

Jutro, czyli  w niedziele w Polsacie  w programie Państwo w Państwie o godzinie 19,30 będzie o tym komorniku i MAFII  komorniczej, oraz o przestępczej działalności  całej spółki komorniczej wraz z e sprzedawcami co niby kupowali od nich sprzęt zajęty.

Opublikowano

Podobno ten sam komornik zajął niedawno auta przedsiębiorcy który wynajmował magazyny od zadłużonego człowieka, wypowiadał się prawnik, powiedział że to rozbój w biały dzień, to tak jak by hotel miał długi a komornik zajął by bagaże gości. Gonić dziada i tyle, w sądzie się wyjaśni kto ma rację, niech bierze asystę policji to i oni bekną za nie znajomość prawa i działanie na szkodę

Opublikowano

albo i nie, wiadomo kto się jakim paragrafem podeprze i jakie ma znajomości, na zrowy rozum to już dawno powinno zostać ukrócone, sędziowie nie są święci, a na rozprawie mogą sobie z komornikiem po imieniu mówić...