Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro sprzedajemy świnie do pini przez pośredników cena 4zł , waga od 107 do 150 kg , i tylko polskie chcą zadnych zagranicznych

T niezle Cię pośrednik goli do Pini 4,50 bez problemu można dziś dostać przez kogo sprzedajesz?

Opublikowano

wy czytacie co piszecie pini chce tylko polskie swinie dobre sobie zadajcie sobie pytanie firma z obcym kapitałem tak bardzo dba o nas czy to tylko przykrywka dla ciągniecia syfu z zachodu  jak by tyle tego nie ciągli do nas to pini nawet by nie powstało dla mnie polska swinia ta taka która jest tu urodzona a nie przywieziony warchlak z zachodu a te teksty to niech se wsadza w d..

Opublikowano

Witam, partia 120 sztuk, mięsność 56-61%, średnia waga żywa 137 kg, średnia cena WBC za 1 kg wynosi 5,90 ale to tylko ze względu na 4 letnią współpracę z tym samym zakładem (ANIMEX EŁK).  Powiat starogardzki woj pomorskie

A propos Pini bije aktualnie tuczniki z Litwy(najtańszy śmieć), dziennie ok 12 tyś. Sprawdzona informacja, polaka tam jest mało. Ale reklama dobra :)

Opublikowano

dziś 4,30 lokalna masarnia, podobno od poniedziałku ma spaść do 3,90 ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć by spadki były aż tak duże ponieważ u mnie w okolicy towaru mało a kupujących dużo 

Opublikowano

2 tygodnie 70 groszy w dół to już nie ma znaczenie czy świnie na spędach są czy nie, wszystko biorą z zachodu nie dadzą nam zarobić i już jak prognozy zbóż się sprawdzą i ceny pójdą w górę to do końca roku brak świń w polsce przynajmniej u mnie. Przy tej cenie zboża co była w tym roku i przy cenie tucznika coś zostawało niewiele ale było na chleb. Dokładać już nie mam z czego ciekawe czy mają jakąś granice opłacalności.....

Opublikowano

a ja akurat za tydzień mam sprzedawać 40pare sztuk trzeba będzie je troszkę przetrzymać i chyba trzeba dać sobie z tym spokój bo już nerwów brak płakać się chce  :unsure:

Opublikowano

Pini bije aktualnie tuczniki z Litwy(najtańszy śmieć)

a 2/3 litwy to strefa asf

zrobili z nas śmietnik europy

takie mamy rządy, (pamiętajcie o psl jesienią)

Opublikowano

Ale kolego mi się wydaję że rolnicy którzy poważnie myślą o swoich gospodarstwach, większych, mniejszych powinni mieć swoje miejsce na rynku i produkować coś co daję jakąś opłacalność i już dawno przestali głosować na PSL... To bandycka partia która podnosi rękę tak jak PO chce w głosowaniach w zamian za kolejne stanowiska w ARiMR, ARR, KRUS, ZUS, spółkach Skarbu Państwa typu ELEWAR, Polski Cukier i długo by wymieniać!! Zobaczcie jak Was traktują w Krusie, Agencjach- jak śmieci. Wgl tam o Nas nie chodzi tylko o to żeby siostre, kuzynke, siostrzeńca gdzieś wcisnąć!!! Albo kupić coś za 1 zł i sprzedać za 100 mln.

Jak tak patrze to się wgl mojemu ojcu nie dziwię (ma 56 lat) i żałuje że o taka polske walczył i siedzał za taką Polskę i tą solidarność. I uprzedzając wszystkich pytania odpowiadam z góry że nie jestem z pisu ani innej partii, jestem zwykłym szarym rolnikiem który ma 50 ha, 800 swiń i musi kombinować żeby przeżyć!!!

I UWIERZCIE W TO ŻE ANDRZEJ LEPPER SAM SIĘ POWIESIŁ!!! POPROSTU ZA DUŻO WIEDZIAŁ!!! I W PRZYSZŁYCH WYBORACH BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA pis ŻEBY PRZERWAĆ TĄ PĘPOWINĘ PO-PSL.

Opublikowano (edytowane)

cena licha jak cholera z czego tu dokladac juz czlowiek mysla, ze bedzie troche lepiej teraz w czerwcu lipcu i cena sie lekko poprawiu a tu gorzej niz bylo. 

Mam ostrzezenie dotyczacej ubojni moze powinnismy zalozyc nowy temat opinie posrednikow, masarn i ubojni gdzie sie sprzedaje. Mnie ostatnio oszukala ubojnia Mycielewo gmina Kcynia zaklad nazywa sie KALMA - nazwisko Kaleta,ostatnio zawsze cos  kombinowal z przyjazdem. Cene uzgodnilismy w srode i w sobote mial byc na 100 % tak powiedzial,w sobote czekam i nic cisza odezwal sie ,ze jakas tam awaria i ze w poniedzialek bedzie. no ok czekam przychodzi poniedzialek sam juz sie odezwalem  na ktora godzine a on ze przyjedzie ale cena w dol ! zrobil tak nie pierwszy raz ale przymykalem na to troche. Poprostu wlasciela slowo sie nie liczy !!! jeszcze dowiedzialem sie ,ze niektorych vatowcow przetrzymuje z kasa. Takie nie powazne podejscie do tematu czlowiek sie umawia juz na konkretny dzien i godzine a nie przyjezdza  jjaja se robi!!!! ostrzegam panowie nie sprzedawajcie mu swin bo nie raz was oszuka i z terminem i z cena !!!!!!!!

Edytowane przez matoperator7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v