Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Francja już ogłosiła rekordowe zasiewy pszenicy cała Europa rekordowo jest to po ile będzie pszenica po 50 zł. To niech inwestója ile wlezie na kredytach... Do rzeczy dziś 18 kwietnia to do 25 kwietnia jeszcze daleko może zaczną naliczać z FOTO  w koncu ... Czy ktoś dostał z FOTO a nie chwali się...

Opublikowano

Francja już ogłosiła rekordowe zasiewy pszenicy cała Europa rekordowo jest to po ile będzie pszenica po 50 zł. To niech inwestója ile wlezie na kredytach... Do rzeczy dziś 18 kwietnia to do 25 kwietnia jeszcze daleko może zaczną naliczać z FOTO  w koncu ... Czy ktoś dostał z FOTO a nie chwali się...

chyba nikt nie dostał bo albo zostaliśmy my po kontroli albo większość już dostała to co będą tu pisać a widze że całe lubelskie miało foto widząc po postach wiele osób pisze z lubelskiego

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób opisać dwie działki w tabeli

VIII. OŚWIADCZENIE O SPOSOBIE WYKORZYSTYWANIA DZIAŁEK ROLNYCH

https://s24.postimg.org/yrpyl8hf9/a.png

a.png

Schemat działek umieściłem poniżej

https://s24.postimg.org/ln0tpyxol/dzialki.png

dzialki.png

Kolego rozpisz tak:

A-JPO-9-1-7

. 2-2

A1-TUZ-3-1-1

. 2-2

A2-PSZENICA-6-1-6

Jak masz gospodarstwo poniżej 10ha gruntów ornych dzialki rolnej A2 nie musisz rozpisywać. Jak masz ONW dodaje powierzchnie jak w rolnej A oraz wstawiasz strefę ONW.

W kolumnie 6 wstawiasz strefę onw( ONW_1)taki pisalem przyklad a w kolumnie 7 podajesz rozpiskę jak w działce a napisalem czyli w działce 1 wstawiasz 7 w onw a w 2 wstawiasz 2 w onw

Opublikowano

Oj Panie nawet niema sensu się denerwować już.............

Podobno MR miał mieć do końca lutego...????

Co roku wniosek na dopłaty składaliśmy z ojcem jako jedni z pierwszych aby nie stać później w kolejkach i w zeszłym roku na tym straciłem ok 3 tysi bo po złożeniu wniosku dokupiliśmy 10 cieląt no cóż trudno , ale w tym roku wniosku prędzej niż po 10 maja nie złoże to i tak niczego nie przyśpieszy, a pracy za tegoroczne jaja nie mam zamiaru im ułatwiać ;)

Zgadnijcie ile czekam na paszporty cieląt????Dodam tylko,że rejestrowałem je na "numery"/kolczyki ojca i pisaliśmy oświadczenie o przejęciu bydła i puli numerów....

Powinienes tamten wniosek wycofać i złożyć nowy(do 15 czerwca 2015) i miałbyś wiecej kasy.

Dyrektor wyraża zgodę na przejecie puli po rodzicach i wtedy dlugo czeka na decyzje i paszporty. Lepiej złożyć o nowa pule dla siebie, jest szybciej i mniej stresowo.kazdy robi jak jemu pasuje.

Opublikowano

Ja o dziwo dostałem decyzje końcem tamtego tygodnia - wniosek składany po raz pierwszy. Byłem zapytać o parę spraw i miła pani powiedziała mi że zazielenienie będzie wypłacane na samym końcu, czyli koło czerwca, reszta powinna być wcześniej.

Opublikowano

Kolego rozpisz tak:

A-JPO-9-1-7

. 2-2

A1-TUZ-3-1-1

. 2-2

A2-PSZENICA-6-1-6

Jak masz gospodarstwo poniżej 10ha gruntów ornych dzialki rolnej A2 nie musisz rozpisywać. Jak masz ONW dodaje powierzchnie jak w rolnej A oraz wstawiasz strefę ONW.

W kolumnie 6 wstawiasz strefę onw( ONW_1)taki pisalem przyklad a w kolumnie 7 podajesz rozpiskę jak w działce a napisalem czyli w działce 1 wstawiasz 7 w onw a w 2 wstawiasz 2 w onw

Dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Mam nowinę w sprawie dopłat. Trochę zniecierpliwiony brakiem kasy po ponad 3 tyg od decyzji zadzwoniłem do Wawy. Powiedziano mi, że mam się udać do biura powiatowego, bo mam zablokowane wszystkie dokumenty. W powiatowym dowiedziałem się, że "poszedł" komunikat by zablokować przelewy dla osób z płatnością MR. Kiedy odwołają nie mam pojęcia. Czekałem cierpliwie, ale zaraz maj.

Opublikowano

Właśnie nie wiem. Jak mówiłem, że inni dostali część, ale bez MR to powiedziano, że to pewnie przed komunikatem.
Ja już nie zamierzam dzwonić kolejny raz. Jak ktoś ma ochotę i wie, że jest blokada to może zapytać kiedy ruszy. Domyślam się, że ruszy. jak wcześnijna przełomie miesiąca( kwiecień/maj).
Może kurs euro kiepski to trzymają.

Opublikowano

No ja zaraz byłem na drugi dzień się dowiedzieć dlaczego nie dostałem to gość powiedział mi prosto w oczy że albo nie wypłacą zazielenienia albo MR to się zapytałem kiedy dostaniemy a on mówi jak będzie kasa czyli tak się może pan spodziewać w połowie czerwca ile w tym prawdy to nie wiem ale taką informację uzyskałem. 

Opublikowano

Mam nowinę w sprawie dopłat. Trochę zniecierpliwiony brakiem kasy po ponad 3 tyg od decyzji zadzwoniłem do Wawy. Powiedziano mi, że mam się udać do biura powiatowego, bo mam zablokowane wszystkie dokumenty. W powiatowym dowiedziałem się, że "poszedł" komunikat by zablokować przelewy dla osób z płatnością MR. Kiedy odwołają nie mam pojęcia. Czekałem cierpliwie, ale zaraz maj.

Głupoty Ci opowiadają w BP. Mój kolega wczoraj dostał całość dopłat łącznie z MR. Dzisiaj byłem w swoim BP i powiedzieli, że wysłali decyzję. A opóźnienie wynikało właśnie z płatności MR. Na dniach powinienem dostać całość dopłat. W mojej okolicy dużo osób dostało już dopłaty i dostają całość łącznie z MR.