-
Podobna zawartość
-
Przez misiek38
witam czy ktoś zmieniał z was regulację prędkości motowideł z korbki na inny patent mowa o 512 i 514
-
Przez semos
Mam problem z kołami na wariatorze prędkości jazdy a mianowicie górny pasek mam zbyt luźny - jest tak luźny, że podczas podjazdu pod dużą górę ślizga a co za tym idzie ,,obgryzło" mu boki i strasznie się niszczy ten pas. Koła ładnie się rozkładają podczas ruchu siłownikiem ale ten górny pas jest bardzo luźny.
-
Przez alan1604
Witam, w moim Bizonie motowidła jak i heder bardzo agresywnie chodzą, pewnie nie ma dławików Chciałbym sie dowiedzieć gdzie one się znajdują i czy można je samemu zrobić
-
Przez nunu85
czesc panowie.
Co to moze być i jak narawić?
Otóz jadąc na najniższej prędkosci wszystko idzie pięknie bez najmniejszego drgania. tak gdzies od 13-14 na liczniku zaczynają sie wibracje i rosną do 20 (wtedy juz je wyraźnie czuć), by powyżej znów spaść (na 23 czyli max w moim wypadku juz jest prawie spokój)
tam na tych wariatorach sa jakies tuleje i sie wyrabiaja czy co?
miał ktos podoby problem i poda recepte na rozwiązanie?
-
Przez Piotrekcostam
Wariator reaguje poprawnie na dźwignię (przyspieszanie bądz spowolnienia pojazdu) w przypadku gdy przyspieszamy pojazd, natomiast gdy dźwignię skierujemy w kierunku zmniejszenia predkości to nie ma reakcji.
Co zrobiłem:
-został zregenerowany siłownik wariatora (brak wycieków),
- został sprawdzony rozdzielacz wariatora.
Serdecznie proszę o pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas dominator 118 sl maxi
Żniwa kukurydziane x2 d47, Claas dominator 68s