Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

najpierw podrośnij potem się wypowiadaj zapisz sobie ze najdalej do końca roku będą ceny takie jak mówie 

Patrz zeby twoj drob do konca roku nie potaniał o kilkadziesiat procent. Co roku pojawia sie taki szczekacz jak ty a pozniej ...... znika. Pszenzyto po 350, a pszenica z Ukrainy w maju 2015 po 250..... Buahahaha. Nie wiem co ty palisz, ale odstaw to, a może za dużo nawdychałeś sie odoru z kurnika? Marzenia cen zboz paszowych pozostaw w swojej głowie.

PS Gdzie sa administratorzy? Za takie dyrdymały powyzszy osobnik powinien zostac ostudzony.

Edytowane przez Albercik99
Opublikowano (edytowane)

U nas jesli nie popada a w prognozie długoterminowej brak opadów i cały czas mamy 30-37st to w ogóle nie bedzie kukurydzy !!!!!!!!!!! Juz dzwonia do mnie klienci ze chyba trzeba bedzie kosicna kisoznke to co jest bo za 2 tygodnie to cała uschnie. A kolba to jest tylko wizualnie w srodku praktycznie pusto :(

Nie pamietam takiej suszy jak gospodarze :( Całe żniwa poleciały bez kropli deszczu to jedyny plus.

Edytowane przez bialy2005
Opublikowano

Po 250? A moze za darmo ukraina oddaje, bo oni przecież I klasa ziemie i moga oddawać 2x taniej, bo przecież oni to durni są! Zadziwiasz mnie, jeszcze raz napisze; chlopie bardzo naiwny jestes jeśli wierzysz w to co piszesz, albo wierzysz ze ktoś uwierzy. Legenda ukrainy nigdy nie zniknie. Nie pisz nic wiecej bo jak ludzie czytają twoje fantazje to ze smiechu ze stolkow spadają

Akurat wczoraj Ukrainiec brał od kumpla prasę kostkę, spytałem się o cenę mleka - 33gr w przeliczeniu na naszą walutę, to jest inny świat, my jesteśmy 20 lat za Niemcami a Ukraina za nami

Opublikowano

Skończcie z tą Ukrainą . Rok w rok to samo o wagonach pszenicy z Ukrainy a jak spojrzeć na wyniki eksport /import to okazuje się że więcej ściągamy z małej Słowacji niż z Ukrainy . Eksportujemy 5,88 mln ton a eksportujemy nie całe 0,5 mln z różnych kierunków . Ukraina jako tako ma znaczenie w rynku światowym ale co do Polski to jest tylko wielkim straszakiem a nie realnym zagrożeniem . Ceny  za surowce są tam niższe niż w Polsce ale nie na tyle by opłacało się importować bo w Polsce są także niższe względem innych krajów Europy więc jeśli ktoś nawet zdecyduje się na rynek z tamtego kierunku to docelowo towar nie ląduje w Polsce tylko tam gdzie jest najdrożej . Mamy za niskie ceny by komukolwiek opłacało się ściągać tu zboże . No ale zawsze znajdzie się ktoś kto powtarza te bajki bo kurom , świniom ..... jeść trzeba dać . Z drugiej strony skoro na Ukrainie jest tak tanio to dlaczego Ukraińcy wywożą z Polski żywność i to nie na zasadzie zrobienia zwykłych zakupów tylko ładują całe wózki np. parówek, serów, warzyw itd. wiozą do siebie ?

Opublikowano (edytowane)

Lubelskie:

Witron Udrycze - pszenica ogólnoużytkowa 520 brutto, 3-4 ciągniki w kolejce.

Solarski Kraśniczyn 550 brutto konsumpcyjna min 12,5 białka, zero ludzi na placu

PZZ Skierbieszów - wstrzymał skup.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

a pszenica ktora ma 13,2 bialka to duzo bo konsumpcja mi powiedzieli na skupie lokalnym a to dobra konsumpcja jest 13,2  bialka od ilu jest konsupcja ?

od 12% białka, min 26% glutenu, liczba opadania min. 220 sek.

Aktualne ceny netto skupu zbóż paszowych w Fermy Drobiu Woźniak http://fdw.pl/skup-zboz/

Edytowane przez lukejro
Opublikowano

od 12% białka, min 26% glutenu, liczba opadania min. 220 sek.

Aktualne ceny netto skupu zbóż paszowych w Fermy Drobiu Woźniak http://fdw.pl/skup-zboz/

ok dzieki za info a jak niektore firmy podaja np wieksze wartosci ze potrzeba tzn ze kombinuja chca skupic konsumpcje jako paszowke bo w tamtym roku musialo byc glutenu minimum 28 i 2 transporty nam wytrzymaly a reszta poszla na paszowke . a mozesz podac jeszcze raz te ceny od ferm wozniaka bo tu sie nie wyswietla a te fermy wozniak to pewna firma jest ?

Opublikowano

Lubelskie:

Witron Udrycze - pszenica ogólnoużytkowa 520 brutto, 3-4 ciągniki w kolejce.

Solarski Kraśniczyn 550 brutto konsumpcyjna min 12,5 białka, zero ludzi na placu

PZZ Skierbieszów - wstrzymał skup.

550 brutto za konsumpcje?? u mnie paszówka po 550 brutto tez lubelskie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v