Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś opinie macie, można zaufać, brać fakturę czy gotówkę - Firma Handlowo Usługowa Monika Pietruszka - okolice Ożarowa świętokrzyskie.

Kolega sprzedał proso do niech na fakturę i 3 miesiąc czeka na pieniądze ...

Opublikowano

odnośnie do dokumentów to pamiętajcie proszę, że do postępowania sądowego potrzeba 4 dokumentów:

- umowa,

- wz,

- faktura,

- wezwanie do zapłaty

jeśli jakiś podmiot kombinuje coś z którymkolwiek z powyższych to już wiadomo co się kroi

Wilgotnosc 8.4???????????????

szkoda, strata 6% masy to jakby nie liczyć 50zł/t

ktoś tutaj kiedyś wspominał o zmianach po 19 stycznia, nagły wzrost cen, bądź coś w tym rodzaju,

nastąpiła jedna istotna zmiana na krajowym rynku rzepaku, mamy podobne poziomy na matif i kurs euro/zł jak pod koniec roku 2014, a ceny rzepaku są wyższe o 40-60zł/t, ciekaw jestem dlaczego i czy można było to przewidzieć?

Opublikowano

A mierzyłeś jeszcze gdzie indziej wilgotnośc tej pszenicy?

Taką wilgotność to może mieć pszenica na piecu suszona , chyba że ktoś zrobił ci  figla . :)

Opublikowano

Kolega sprzedał proso do niech na fakturę i 3 miesiąc czeka na pieniądze ...

Serdecznie dziękuję za odzew. Zasięgnąłem już języka u innego źródła i opinia jest niestety zbieżna z tym co Ty podajesz.

Opublikowano

Michal26-na spokojnie możesz na wloclawek odstawiać bo u nich jest ok. Placa w terminie tyle ze u nich jest21dni a przynajmniej tak było.

a to jaka firma co i za ile skupuje we wloclawku o tym wloclawku mowicie w mazowieckim ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

slomek jestes z kuj-pom? jaki przedstawiciel do ciebie jezdzi?

Opublikowano

Slomek a gluten jaki miałeś i dokąd to sprzedawałeś agrolok ale gdzie blisko ciebie i jakie ilości?????

bo ja mam z 160 ton i narazie oferty mam 730 netto

rzepak nowy kontrakt 2015 rok agro efekt 1510 netto dobra cena 

Opublikowano

Golpasz Janowiec miał koło 10stycznia  590 netto jęczmień, nie wiem jak teraz zobacz jeszcze de heus

do Janowca trochę daleko mam...

dzięki za podpowiedź!

De Heus 600zł netto jęczmień i jest to już jakaś opcja....

Opublikowano

do Janowca trochę daleko mam...

dzięki za podpowiedź!

De Heus 600zł netto jęczmień i jest to już jakaś opcja....

proszę, ooo jeszcze souflet Gołańcz mi się przypomniał spróbuj

Opublikowano

opolskie pszenica konsumpcyjna 660-700 netto, paszowa 560-600netto

I już chyba nie będzie lepiej. Ja wywiozłem wczoraj 41 ton, dali 600 i 580 netto, parametry słabizna. Cienki sezon, mi się w sumie jeszcze udało bo suszyć nie musiałem...  :wacko:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v