Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, d4rek napisał:

Jak ktoś szuka słomy mam na sprzedaz po skoszeniu z 5ha zyto i 3 pszenzyto Bielsk Podl.  priv

Wyskakuje mi komunikat, że nie możesz odbierać wiadomości.

Jaka cena za belę 120 po stałokomorowej prasie?

Opublikowano

jakaś giełda rolna sie utworzyła, więc ja tylko dodam ze bele po krone vp1500 o wielkości 150 sprzedaje od kilku lat po 40pln/bele i uważam ze jest to uczciwa cena i dla mnie i dla nabywcy.

a jak obserwuje posty to zauważam ze, nie ma litości czy susza czy klęska  jak jest szansa zeby chociaż o 5 złotych! oby tylko sie dorobić na czyimś nieszczęściu.

taka właśnie solidarność rolników, ale syty głodnego nie zrozumie. tylko należy chwile sie zastanowić bo za rok może być na odwrót, i wtedy co?

• Like 4
Opublikowano

Ja wystawilem po 40zl za 120 z pola i nie zamierzam taniej sprzedawać wole pobić, sprzedam tylko dlatego ze plony beda do d*py, ale nic na sile prochnica najwazazniejsza szczegolnie w takich suchych latach jak to.

• Like 2
Opublikowano

100 bel już pod dachem . 120 po Sipmie . Ktoś chętny by był ?

Opublikowano (edytowane)

nie wiem jak się ukształtuje cena ale myślę iż poniżej 40 zł za belkę 125 do zbioru z pokosu nie zejdzie w rejonach z intensywną hodowlą /średnio chyba będzie po około 5 bel z ha i stąd ta cena z tendencją wzrostową

Edytowane przez AleksanderX
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Gość
      Przez Gość
      Witam, po słabych doświadczeniach z wynajmem kombajnu, postanowiłem zakupić swój własny i wybór prawdopodobnie padnie na Deutz-fahr M33.60. Powinien spokojnie wystarczyć na moje 20ha. Mam tylko wątpliwości, jak wygląda sprawa prasowania słomy po tak małym hederze? Czy nie będzie konieczności zgrabiania jej? Będę wdzięczny za odpowiedź. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym kombajnem to wszelkie opinie na jego temat też bardzo mile widziane
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez mkacper99
      🌾📢 Uwaga rolniku / konsumencie !!! 🚜👨‍🌾

Polskie rolnictwo jest w dużym kryzysie, problemy dotykają praktycznie wszystkie branże rolnicze.
      ⛔Brak realnej walki z ASF
      ⛔Niskie ceny skupu żywca trzody, bydła itp..
      ⛔Niekontrolowany import kukurydzy oraz zbóż z Ukrainy
      ⛔Podwyżka prądu o 30% z nowym rokiem czy chociażby podniesienie stawki VAT na leki weterynaryjne o 16%
      ⛔Tragicze nowe prawo wodne
      ⛔Problemy sadownicze, warzywnicze, drobiu, bydła
      ⛔Bezskuteczne prawo łowieckie
      ⛔Przepisy azotanowe...

⚠️ Jeśli te problemy nie są Ci obojętne...

📅 7 grudnia, piątek godzina 18:00 na sali OSP w Kakawie Starej 62-872 Godziesze Małe odbędzie się spotkanie dla wszystkich ludzi, którzy chcą się jednoczyć, sprzeciwstawić się fatalnej polityce rolnej dla zwykłych gospodarzy oraz konsumentów, którzy w marketach kupują zagraniczne odpadki. Pan Michał Kołodziejczak organizuje spotkania w całej Polsce i zbiera zwykłych ludzi, którzy chcą działać. Powstaje struktura budowy Agrounii! 👨‍🌾 Razem możemy wszystko!
      Niedługo na polskich niedzielnych stołach zabraknie naszej ojczystej wieprzowiny 🐷
      Odebrali nam handel
      Odebrali nam przetwórstwo
      Odebrali nam kontakt z konsumentem
      Odebrali nam po prostu dostęp do naszego własnego 🇵🇱 rynku
      Minister rolnictwa powiedział, że rolnicy nie potrafią się jednoczyć.. Pokażmy mu naszą siłę !
      Unia Warzywno Ziemniaczana Agrounia

Michał jest zwykłym rolnikiem spod Błaszek! NA TĄ CHWILĘ MAMY JUŻ POTWIERDZONYCH OKOŁO 300 hodowców, którzy będą na spotkaniu!!! Zapraszamy i Ciebie!!! ROLNICTWO TO OSTATNI BASTION POLSKOSCI

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
  • Dodaj nową pozycję...
v