Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcąc szybko sprzedać ziemniaki to trzeba mniej sadzić nie po 15 --20 ha i mieć problem co z tym zrobić

Następny rok powinien być z ceną taki sam lub gorszy to by nauczyło Pamponi z okl. Sieradza ile sadzić

by była cena .

Opublikowano

W telewizji kiedyś był reportaż z chłopem który kupował ziemię , dwa lata temu płacił po 60 tyś dodając ( nawet kosztem rodziny) .

Pij i używaj świata bo to owoc pracy rąk twoich 

nie zostawiaj nic na później bo nastaną inni

i będą się panoszyć w dobrach twoich

• Like 2
Opublikowano

W telewizji kiedyś był reportaż z chłopem który kupował ziemię , dwa lata temu płacił po 60 tyś dodając ( nawet kosztem rodziny) .

Pij i używaj świata bo to owoc pracy rąk twoich

nie zostawiaj nic na później bo nastaną inni

i będą się panoszyć w dobrach twoich

Bez kumpli nie przepił bym Szkoda zdrowia
Opublikowano

chętnie bym coś wysypał  ale w Polsce to pewnie za takie coś Sąd Grocki i mandat nieziemski a dokładać do interesu poraz drugi nie mam ochoty :)  dodam że nie zwiększyłem obszaru   ;)

Opublikowano

Bez kumpli nie przepił bym Szkoda zdrowia

Zależy z kim byś pił i po ile te trunki by były . Są takie ceny trunków , że przepił byś wszystko i byś się nie opił .

Opublikowano

Odnośnie licytacji to powiem tyle: Lew Tołstoj pięknie napisał. Był człowiek który dostał rodzaj oferty - ziemia którą obejdziesz do zachodu słońca będzie Twoja tylko musisz dojść do punktu z którego wyszedłeś. Ów jegomość leciał, leciał aż się wy***przył i to przed zachodem słońca. 

Opublikowano

W Kauflandzie promocja po55gr i na dodatek galanty towar

ta sieć tak ma że 25% towaru musi być niemieckiego bo sieć jest niemiecka( w tym roku to akurat ziemniaki). I to oni bezpośrednio kupują a u nas im tylko usługowo pakuje firma spod Kalisza

Opublikowano

A to by się zgadzało, bo rozmawiałem z takim jednym który tam wstawiał i mówił ,że od października przestają brać polskiego ziemniaka a w zamian przywożą z niemiec bo jak to powiedzieli.... muszą...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v