problem przekładnia młocarni mf 187
-
Podobna zawartość
-
Przez LTZ55a
Witam. Wymieniłem w swoim MTZ (most przedni stożkowy) przekładnię przedniego mostu wraz z trybem - zdjęcie w załączniku.
Zakupiłem też dodatkowe płytki regulacyjne. Problem polega na tym, że po przejechaniu kilometra z prędkością ok. 30 km/h przekładnia ta robi się ciepła. Ponadto dodam, że rzęziły tryby po naprawie, ale dźwięk ten został zniwelowany poprzez zastosowanie płytek regulacyjnych.
Proszę więc o radę - mam dodać więcej płytek, czy być może należy zająć się nakrętką na wałku w przekładni od strony wału przedniego napędu?
-
Przez mumio
Szukam maszyn do oczyszczania ziół (majeranek, cząber) przede wszystkim młocarni (popularna chyba była Warmianka), bukownika są jeszcze inne tego typu stare maszyny w budżecie do 10 tys. PLN? Wialnia to chyba tylko dla zbóż?
Jeżeli tak to proszę o nazwy, modele. Jeżeli nie ma jednej maszyny która czyści całkowicie to mogą być dwie osobne maszyny.
-
Przez michalkowalski115
Witam. Zabrałem się za naprawę przekładni w rozsiewaczu Amazone Zaf 400, i teraz nie wiem co zrobić z tym luzem pokazanym na filmiku, nie wygląda to na zużyte łożysko, po prostu tak stuka, czy da się to jakoś naprawić?
film:
-
Przez Jedrus96
Witam Wszystkich
Potrzebuje pilnie pomocy, a mianowicie jak jest połączony ślimak z przekładnią paszowozu Frasto, bo nie mogę rozebrać.
Załączam zdjęcia tej przekładni, bo chcę rozebrać jedną część bez tej całości. Czy jest to możliwe, czy trzeba wyjmować jednak całość?
-
Przez kamil5421
Witam. Mam taki problem . Posiadam ciągnik z Tuzem i przednim WOM . lecz wałek obraca się w Lewą strone i nie ma mozliwości zmiany kierunku ruchu . A więc jak podłaczam kosiarkę czołową . w moim przypadku Krone AFL 283 RS to kosiarka nie chodzi bo wałek powinien obracać się w przeciwnym kierunku , Moje pytanie brzmi czy jest mozliwość zmiany kierunku obrotów w przekładni Kosiarki . Zastanawia mnie dlaczego ma np . otwory do mocowania u góry , czy to do innego zastosowania ? Jesli ktoś coś wie na ten temat lub moze poradzic jak rozwiazać ten problem byłbym wdzięczny .
Na zdjęciach jest ta przekładnia .
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wentylator do obory
Woda nie wsiąka w ziemie