Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Czy ktoś miał styczność z tym ciągnikiem? Czy może nawet jeździł nim? Jakie macie wrażenia? Czy podoba wam się on? Czy URSUS powinien wprowadzić go do produkcji seryjnej??? Jakie jest wasze zdanie
Opublikowano

O i tu się milanreal1 mylisz

robili części na bakier??

a to czemu oryginał tyle wytrzymywał

a jak zrobisz remont to ani połowy

teraz to jest dopiero złom

z tą modernizacją to fakt nie było tak jak powinno być ale części do składania były dobre

moim zdaniem dobrym traktorkiem

na owe koniec lat 80-ych byłby c-362 3p

Opublikowano

@dodi Ale 1 dzień to chyba za wcześnie za odświeżenie tematu. Zresztą sam nie wiem niech modzi to sami oceniają.

Chodzi mi o to że ciągniki robili na bakier. Byle szybciej byle zrobione było a jakość była słaba. U mnie w okolicy facet ma c-360 która miała być na export ale jakoś tam nie trafiła. No i była lepiej wykonana. W większości 60 po 200-300mth zwolnice zaczęły wyć a w tej zwolnice wyć zaczęły po 2 tys mth.

Opublikowano

zazwyczj wyje atak a nie zwolnice

a wycie jest spowodowane nie słabą jakością detali owych czasów

lecz ułożeniem trybów

są za proste

ukośny tryb lepiej tłumi odgłosy

i jest mocniejszy (trwalszy)

Opublikowano

moim zdaniem ursusa 362 powinni produkować zamiast 360 i 3p z

silnikami 4 i 3 cyl perkinsa takie jak montowali w 4512 i takie jak w 3p

powinien byś dostępny w wersjach 4x4 i 4x2 z miękkim lub sztywnym przodem

Opublikowano

Odświerzam temat. Czy w kabinie c-362 jest wyraźnie ciszej niż w  360 czy podobnie ? Czy można włączyć wałek bez włączania pompy lub używać podnośnika bez kręcenia wałkiem ? Chodzi mi oczywiście o wałek i podnośnik niezależny a nie przez skrzynię.

Opublikowano
Dnia 5.07.2020 o 21:13, seba2017 napisał:

Odświerzam temat. Czy w kabinie c-362 jest wyraźnie ciszej niż w  360 czy podobnie ? Czy można włączyć wałek bez włączania pompy lub używać podnośnika bez kręcenia wałkiem ? Chodzi mi oczywiście o wałek i podnośnik niezależny a nie przez skrzynię.

Tak jest ciszej. W takiej kabinie

U mnie nie ma grodzi i równej podłogi ale most i podnośnik jest zakryty.

Opublikowano

atak jest skośny, jak w każdej eksportówce

w kabinie oczywiście będzie ciszej, w końcu posiada ona podłogę

co do podnośnika zależy do roku produkcji, zwykle te starcze nie miały niezależnej hydrauliki

Opublikowano (edytowane)

Mam 362 bez niezależnej hydrauliki. Jest z 1984roku. W kabinie jast ciszej. Można usłyszeć słowa drugiej osoby bez nadmiernego krzyku. Zmierzę decybele telofonem kiedyś. A tak z innej beczki to ktoś ze zgromadzonych posiada może w swoich annałach jakąś literaturę do C-362. Nabyłem instrukcję ale jest parszywa jakość. Jakieś schematy elektryczne czy naprawy. Bo mam trochę grzebania przy ciągniku. Ktoś potrafi rozszyfrować poniższy twór? 

IMG_20200719_221633.jpg

Edytowane przez PisiekPL
Dodatkową treść
Opublikowano

halo, czy temat żyje? mam pytanie: czy c 362 miał wał z ostrówka z frezem czy zwykły na wpust pod klin, wiem że miał pompe hydrauliczną napędzaną z wału korbowego i sam bym coś takiego chciał zrobić, ale niewiem czy orginalny wał i koło pasowe dadzą rade

Opublikowano
1 godzinę temu, happygreenpl napisał:

halo, czy temat żyje? mam pytanie: czy c 362 miał wał z ostrówka z frezem czy zwykły na wpust pod klin, wiem że miał pompe hydrauliczną napędzaną z wału korbowego i sam bym coś takiego chciał zrobić, ale niewiem czy orginalny wał i koło pasowe dadzą rade

Wał na frez, w c360 taka pompa z przodu bardzo lubi klin wybijać. U nas oryginalne koło pasowe w c362 też miało już trochę luzu. Tylko jakbyś robił pompę hydrauliczną napędzaną z wału to jako łącznik między pompą a kołem pasowych zrób na jakimś przegubie/krzyżaku. Jeśli nie będzie wszystko idelanie w osi to jakiś sztywny łącznik wybije luz, tak było w c362