Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powtórzę, bo jak zwykle twój niedobór percepcji cię ogranicza. ja nie muszę  ciebie robić durnia. Ty nim jesteś.Dałeś temu wyraz wiele razy. Nie trzeba się wysilać.  Zresztą to nie jest trudne. Bardzo ułatwiasz sprawę kałmuku :)

Edytowane przez Wozak71
Opublikowano

myśliwi maja broń, i jakoś nie słyszę, żeby nagminnie strzelali do ludzi... także nie tylko kierowcy ciężarówek, ale każdy obywatel, jeśli chce, to badania i giwera w kieszeń

Opublikowano

Dokładnie jak ktoś chce to dostęp do broni nie jest problemem. Gorzej mają ci nienormalni. Broń dla kierowcy ciężarówki sprawy nie rozwiąże. Tak jak dla każdego z nas. Taki kierowca będąc gdzieś na parkingu czy innym ustronnym miejscu może zostać łatwo obezwładniony zanim po broń sięgnie.

Opublikowano (edytowane)

Ja chcę mieć broń.

To czy najlepiej zapisać się do kółka łowieckiego.

Zawsze dużo chodziłam po lasach i zagłębiałam się w nie z dzieckiem. A teraz znajomy mówi, że nie tylko w jego nadleśnictwie, ale i już w moim rozprzestrzeniły się wilki i coraz bardziej rozmnażają się. A nadleśniczy tylko wystosował zawiadomienie do hodowców, aby zabezpieczali odpowiednio swoje zwierzęta przydomowe.  Póki jest zwierzyna w lesie to nie ma problemu.

https://www.pzlow.pl/palio/html.wmedia?_Instance=www&_Connector=palio&_ID=63&_CheckSum=-1839328869

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20140001224

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Z bronią jest jak z policją - legalna jest tyle warta co pomoc policji i całego wymiaru sprawiedliwości - tony akt a przestępca na wolności  :) także jak ktoś chce posiadać broń to po cichu i nikomu się nie chwaląc 

Opublikowano

Z bronią jest jak z policją - legalna jest tyle warta co pomoc policji i całego wymiaru sprawiedliwości - tony akt a przestępca na wolności  :) także jak ktoś chce posiadać broń to po cichu i nikomu się nie chwaląc 

Ale chciałbym mieć prawo do posiadania broni. Po co kitrać gdzieś po kątach skoro można by było mieć normalnie, legalnie w świetle prawa.

Opublikowano

dane statystyczne z I polowy tego roku w usa :

zabitych 6880 osob ,rannych ponad 13 tys, dla porownania japonia -to takie pol usa, gdzie dostep do broni palnej jest bardzo ograniczony-zdarzaja sie lata kiedy nikt nie ginie...

moze ktos ma dane z polski i porownamy z amerykanskimi.......

Opublikowano

Noże też są legalne dla spadochroniarzy i paralotniarzy. Jeśli masz licencje to nie ma problemy chyba że posiadasz maczetę albo trafisz na dobrego, nadgorliwego policjanta to będzie próbował ci wmówić że chcesz zabić wszystkich nożem do przecinania linek :)

Opublikowano

Jest pełno śmiercionośnych rzeczy legalnie do kupienia i co? Kto ma zabić zabije i cegłą czy gołymi rękami. Broń palna - co by było jak by np każdy górnik podczas strajków w kopalni Wujek miał broń? Broń to zagrożenie dla władzy a nie dla obywateli 

Opublikowano

Jasne .I wystarczy dać nalepkę : "Wyłącznie do samoobrony" i nikt inny broni źle nie wykorzysta .

Opublikowano

A tu masz rację . Problem w tym , że łatwiejszy dostęp , to i łatwiej tym "złym" zdobyć .