Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jacus bardzo trafne spostrzeżenie wraz z prawem do posiadania broni wchodzą tez inne prawa np. strzelanie bez ostrzeżenia przez policjanta w chwili gdy uzna ze zatrzymywany zamierza sięgnąć po broń.

Opublikowano

Nikt nikogo do niczego nie zmusza, jeśli ktoś nie chce brać udziału w dyskusji, niech się nie odzywa.

Kiedyś uważano, że loty w kosmos są niemożliwe, ale o tym dyskutowano i „słowo ciałem się stało”.

Opublikowano
Zapisuję się :) A Panowie ????????????????????? Rusza nabór do obrony terytorialnej
1 maja 2016 15:54:00
4b7e44083546050f6087557ba5f33919_big.jpg

Ministerstwo Obrony Narodowej uruchamia Wojska Obrony Terytorialnej. Jesienią ruszy nabór, a zgłosić się może każdy.

Wojska Obrony Terytorialnej czekają na "wszystkich ludzi aktywnych, patriotów, którym leży na sercu bezpieczeństwo Polski i chcą w jakiś sposób pomóc w trosce o siebie, swoją rodzinę i o Polskę".

Jedynym wymaganiem dla potencjalnych kandydatów jest spełnienie wymagań zdrowotnych i przejście kwalifikacji wojskowej. Sam proces naboru ma wyglądać tak jak dotychczasowa kwalifikacja wojskowa. "Od jesieni - październik, może listopad - rozpocznie się proces naboru ochotników do służby w Wojskach Obrony Terytorialnej. Procedury naboru będą standardowe tak jak do tej pory. Należy się zgłosić do właściwej ze względu na miejsce zamieszkania Wojskowej Komendy Uzupełnień"

PS

Opublikowano

Tak na poważnie myślisz, że złodziej jest taki głupi, żeby iść po ciągnik do rolnika, który za szafą ma jakąś pukawkę, oczywiście legalnie.

Czy złodziej nie zdaje sobie sprawy, że jak będzie wyjeżdżał ciągnikiem z podwórka i go złapią to już nic nie powie, tylko zaśpiewają mu „Dobry Jezu a nasz panie”. Ale ten właśnie złodziej, wiedząc że żyje w kraju gdzie uczciwy obywatel niewiele może, robi co chce i nikt nie jest wstanie go powstrzymać, bo co mu zrobią, dostanie w zawiasach i nawet nie ma obowiązku zwrócić tego, co ukradł lub naprawić szkód które wyrządził. Tylko strach jest w stanie powstrzymać złodzieja.

To, że nikt Cię jeszcze nie okradł i nie musiałeś bronić swojego życia, to nie znaczy, że tak będzie zawsze, chociaż życzę Ci jak najlepiej. 

Czy legalnie czy nie nikt nie kaze strzelac do człowieka ,jak chcesz go zatrzymac to strzelisz w opone od własnego ciągnika po to aby nie odjechał ,jak zacznie uciekac strzel obok ,bedzie posrany i sie zatrzymie ,reszte zostaw władzy ,co zrobią to jedno a ty masz czyste sumienie ze nie pozbawiłeś kogoś zycia ,,na tym polega rozsadek o którym wczesniej pisałem

Opublikowano

Wielki szacunek dla takiego sposobu myślenia, tyle tylko, że lepiej jednak strzelać legalnie, niż odpowiadać później za nielegalne posiadanie.

Sam odgłos strzału i dźwięk przestrzelenia jakiejś beczki lub tłuczonego szkła robi niesamowity efekt. Tylko trzeba mieć, czym legalnie taki efekt wywołać.

Opublikowano

Czy legalnie czy nie nikt nie kaze strzelac do człowieka ,jak chcesz go zatrzymac to strzelisz w opone od własnego ciągnika po to aby nie odjechał ,jak zacznie uciekac strzel obok ,bedzie posrany i sie zatrzymie ,reszte zostaw władzy ,co zrobią to jedno a ty masz czyste sumienie ze nie pozbawiłeś kogoś zycia ,,na tym polega rozsadek o którym wczesniej pisałem

Jeżeli patałach przychodzi po ciągnik to nie jest to taki zwykły frajer co kradnie złom aby mieć na wino tylko bandzior już obstukany w fachu więc może strzelać do niego z zamiarem pozbawienia życia to lekka przesada ale roztrzaskać mu kolano aby był kuśtykiem do końca swoich dni to jak najbardziej wskazane. Tylko że należałoby lekko zmodyfikować prawo aby strzelec nie musiał bandziorowi płacić odszkodowania do końca jego dni.

Opublikowano

Czy ktoś się z was zastanawia pisząc że na swoim podwórku jest nam wszystko wolno, czy ktoś się zastanawiał co przeżywa człowiek który kogoś zastrzelił/zabił (np. zginął w wypadku) niezależnie w jakiej sytuacji. Pozbawienie życia człowieka to już nie żarty, nie my te życie dawaliśmy aby je komuś odbierać. Nawet wojna nie polegała na zabiciu przeciwnika tylko wyeliminowaniu go z walki (bywało różnie).

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że złodziej przychodząc do ciebie powinien się bać ( nie mam na myśli broni), a nie jak obecnie Ty masz się bać, aby broniąc swojego dobytku nie uszkodzić złodzieja, bo możesz się nie wypłacić.

Opublikowano

Nie boisz się bo w tym czasie jesteś zajęty czymś innym. Nawet przez myśl Ci nie przejdzie że coś kroją. Lepiej dla Ciebie bo gdybyś wyszedł mogło by skończyć się źle i to nie wiadomo dla kogo. Na razie to typowe nakręcanie spirali strachu że wszyscy powinni się bać. 

Opublikowano

W Polsce od niepamiętnych czasów jest problem że uszkodzenie kogoś kto próbuje Cię okraść a być może zabić na twojej posesji prowadzi do oskarżeń ofiary a nie napastnika .Nawet w wojsku za moich czasów przed 26 laty uczono nas nieoficjalnie by napastnika zabić a nie postrzelić jeśli jeśli musi dojść do użycia broni .Trupy nie mówią i nie będą oskarżać tak to tłumaczono bo żołnierz na warcie musiał tłumaczyć się z tego że postrzelił napastnika który dybał na jego życie i mienie społeczne .Jak widzę to się nie zmieniło bo władza boi się ludzi ponieważ sama jest złodziejska .Nie zmienia to jednak faktu że 90 % polaków w mojej opinii nie kwalifikuje się do stałego posiadania broni w domu 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W Polsce prawo jest takie, że jak ktoś wchodzi na czyjąś posesję bez zamiaru napaści czy kradzieży to nic mu zrobić nie wolno. A wiadomo, że każdy tak zezna, że takowych zamiarów nie miał.

Opublikowano

W Polsce od niepamiętnych czasów jest problem że uszkodzenie kogoś kto próbuje Cię okraść a być może zabić na twojej posesji prowadzi do oskarżeń ofiary a nie napastnika .Nawet w wojsku za moich czasów przed 26 laty uczono nas nieoficjalnie by napastnika zabić a nie postrzelić jeśli jeśli musi dojść do użycia broni .Trupy nie mówią i nie będą oskarżać tak to tłumaczono bo żołnierz na warcie musiał tłumaczyć się z tego że postrzelił napastnika który dybał na jego życie i mienie społeczne .Jak widzę to się nie zmieniło bo władza boi się ludzi ponieważ sama jest złodziejska .Nie zmienia to jednak faktu że 90 % polaków w mojej opinii nie kwalifikuje się do stałego posiadania broni w domu 

Zapomniałeś dodać że z tych co ją posiada B)

Opublikowano

pogoleni bohaterowie co potrafią napaść na żyda albo pedała  

A ty biedny chłopaczku jesteś żydem czy pedałem że cię ci pogoleni bohaterowie wprawiają w takie przerażenie ? Po prostu  pogódź się z tym czym jesteś i pamiętaj : Chłopaki nie płaczą :)  .

• Like 1
Opublikowano

@agromatik  @mikad a co wy tak tego @marko-cocacolo bronicie? Liczycie na trójkącik ? W sumie ja do was pedałów nic nie mam , zabawiajcie się jak chcecie  ;) .

• Like 1
Opublikowano

Nikt nikogo nie broni, po prostu nie lubię skrajnych prawicowców, skrajnych lewaków też nie trawię, przydałoby się trochę normalności w tym zaścianku.

Opublikowano

Taką broń produkowali z myślą o takich jak TY  

http://serwis21.blogspot.com/2016/05/mozdzierze-bez-amunicji-samochody.html  ;)