Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dziś słyszałem w radiu że paliwo do świąt ma nie zdrożeć u mnie okolice kłodawy ceny nawet po 5.32 widziałem na stacjach przy trasach a w lokalnych po 5.45. I jeszcze jedno wraz ze zmianą ceny zmienił się kolor paliwa jeszcze po żniwach gdy lałem do wiaderka to miało taki żułty odcień a gdzieś ostatni miesiąc ma barwe niebieską. Jak jest u was

Opublikowano

A może ktoś podpowie jakiś sprawdzony sposób na sprawdzenie jakości paliwa , brałem w hurcie z Sokołowa podlaskie obiecywali że bez dodatku oleju rzepakowego a tu guzik prawda ,w piątek zamówiłem 2tys w KONKRET Biała podl. po 5,25

Opublikowano

Olej rzepakowy jest w paliwie zawsze. Różni się tylko jego poziom, a ten poziom ustawowy to musi być średni poziom w ciągu roku. Dlatego jak ktoś wyżej pisał raz paliwo jest żółte od oleju, a raz niebieskie gdy jest go mniej.

Opublikowano

Dokładnie tak, kiedys rozmawiałem z gosciem z rafineri i mówił ze zawsze na początku roku paliwo jest zielone o końcem roku żółte bo jak im zostaje norma oleju rzepakowego to leją go poprostu więcej, według mnie paliwo z dodadkiem oleju jest lepsze bo ma wieksze własciwości smarownicze a ropa bez oleju jest suchsza :wacko:

Opublikowano

A może ktoś podpowie jakiś sprawdzony sposób na sprawdzenie jakości paliwa , brałem w hurcie z Sokołowa podlaskie obiecywali że bez dodatku oleju rzepakowego a tu guzik prawda ,w piątek zamówiłem 2tys w KONKRET Biała podl. po 5,25

Sprawdzałeś wg. swojej miary czy litry się zgadzają?

Opublikowano

Ja jakoś nie miałem problemu z zamarznięciem paliwa. Fakt było białe jak mleko ale sprzęt normalnie na nim chodził. Dolewam zimą środek Skyyd i sprzęty chodzą. Paliwo z hurtowni, wyniki dostaje z każdą dostawą, teraz -8 mętnienia temp, blokowania filtra przy -28 chyba. Więc przejściowe.

Opublikowano

Bo paliwo nie zamarza tylko się wytrącają kryształki parafiny i blokują filtr ew. przewody :) I te Twoje parametry to jak najbardziej jest paliwo zimowe i to w miarę dobre.

W temacie: 5.35 zł- brane ostatnio na stacja Huzar pow. Rycki

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałeś wg. swojej miary czy litry się zgadzają?

Zdarzyło mi się kiedyś jak przywieźli paliwo to wg. wagi , to znaczy paliwo sprzedawali w litrach przeliczonych z kg. o temperaturze 4 stopnie C W efekcie zapłaciłem za 2 tys. litr a miałem o około 60 litry więcej (było bardzo ciepło) to było z HESSO OIL z Jeżewa , z Konkretu jeszcze nie brałem

Edytowane przez Marecki2922
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v