Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej kolego masz dwie obcje pierwsza to taka ze ci sie to zatarło posmaruj tammasz kalamitke i polej ten gwint olejem jak sie nieda to obcja nr 2 mianowicie poszedl ci tam gwint albo sie zegnoł i dlatego nieidzie wyzej ja proponuje kupic nowe pojedzesz następne 50 lat to kosztuje w całości 30zł czy coś koło tego

Opublikowano
hej kolego masz dwie obcje pierwsza to taka ze ci sie to zatarło posmaruj tammasz kalamitke i polej ten gwint olejem jak sie nieda to obcja nr 2 mianowicie poszedl ci tam gwint albo sie zegnoł i dlatego nieidzie wyzej ja proponuje kupic nowe pojedzesz następne 50 lat to kosztuje w całości 30zł czy coś koło tego

Nie wiem jak z tym ciegnem jest do c-330 ale ja kupilem wlasnie takie tanie do MF 255 to pochodzilo sobie niecaly dzien ;) no a za orginalny wieszak chcieli preawie 500zł naszczescie pojezdzilem po skladnicach no i na jednej kupilem srube, a na drugiej ta dolna czesc- niby miwili ze maja to ze starych "zapasow" kosztowalo mnie to prawie 200zł ale juz jakis czas chodzi i jest oki ;)

A jesli chodzi o problem kolegi @piotrekkkk to ja tez czasem mam tak tyle ze u mnie da sie podkrecic w dol a w gore jest problem, u mnie to zazwyczaj wina "brudnrgo" gwintu, po wyczyszczeniu szczotka i nasamarowaniu wszystko powraca do normy. No ale u Ciebie moze byc juz gwint "wypracowany"(naciagniety)

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem pompę na nową HYDROTOR TUCHOLA oraz przy okazji wymieniłem wszystkie uszczelnienia (oringi) jakie są na zasilaniu i wypływie z pompy Wymieniłem też pierścienie na tłoczysku, tuleja była jak nowa wiec pozostawiłem ja. Po montażu podpiąłem ciągnik do owijarki i jest lepiej ale jeszcze nei tak jak sie spodziewałem, owijarkę podnosi ale przy max obr silnika. Przy mniejszych obrotach nie podnosi do samej góry. Coraz bardziej przekonuje sie, ze ten ciągnik jednak nie nadaje sie do tego typu sprzętu, porostu ma za słaby podnośnik. Coraz bardziej myśle nad sprzedażą i kupnem 2812

Opublikowano

Mam mf-255 wiec wiem. Ale co do udźwigu to nie mam żadnych zastrzeżeń do Mf nie to co tu... Teraz to ja już zupełnie nie wiem co robić?? A może ktoś wie w jaki sposób mogę zwiększyć jeszcze silę udźwigu w C-330

Gość Profil usunięty
Opublikowano

KUp pompę wzmacnianą wymień oringi na tłoku i sprawdź roździelacz.B)

• Like 1
Opublikowano

o jakie oringi i na jakim tłoku Ci chodzi.... (tam są 4 pierścienie metalowe, jedynie przychodzą dwa oringi jeden pod tuleje a drugi za na końcu tulei i obydwa zostały wymienione dziś na nowe.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No tak pomyliłem się. To zastanów się jeszcze nad pompą.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A roździelacz sprawdzałeś?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Napewno to daje jakąś różnice wkońcu to dwa tłoki.

Opublikowano

Witam. Ja mam także problem z podnośnikiem w ciapku. Co jakiś czas muszę podnosić bo opada podnośnik - a kto nie ma??? znajomy zmienił tuleje, pierścienie, tłok kupił nową pompę i rozdzielacz i pomogło hi hi na jakiś czas. ok 1 roku. jeśli nie ma siły podnoszenia to prawdopodobnie siadł rozdzielacz jeśli pompa jest nowa. Regeneracja nic nie da - trzeba kupić nowy. A można jeszcze sprawdzić filtr w skrzyni biegów??? pozdro

Gość Profil usunięty
Opublikowano
Jak Wasze trzydziestki radzą sobie z podnoszeniem owijarki do bel (Sipma Z-274)?? Bo u mnie podnosi ją na max obrotach sinika tak z 5 cm od ziemi i wyżej już nie może... Chcąc ja wyżej podnieść musi druga osoba pomagać ja podnieś.

Drugi problem to taki, że po podniesieniu w czasie transportu opada, jadąc po drodze krajowej trzeba co jakieś 500 metrów zatrzymywać sie i znów ja podnosić bo opada w dół.

Co może być przyczyna tego niedomagania, a może ta owijarka jest po prostu za ciężka na C-330. Wg. instrukcji waży 470kg. Dodam, że wymiana oleju na nowy i czyszczenie filtra nic nie dało. Bardzo ciekawi mnie jak jest u Was. Czy traktor (C-330) daje rade podnieś owijarkę bez problemu????

Najprawdopodobniej puszcz zawór przeciązeniowy na to wystarczy podłozyć kilka podkładek pod sprężynę. Śrubę zaworu znajduje się pod siedzeniem (chyba na 24 klucz). Ewentualnie może być już zjechana pompa więc musisz ją wymienić

Drugi problem odnośnie opuszczania jest bardziej złożony bo musisz wymontować tłok i wymienić manszety. Całość niepowinna Ci zająć więcej niż pół dnia roboty.

Opublikowano

Witam

30-stka niema żadnych problemów z podniesieniem owijarki nawet a jeśli już to tylko z tego powodu że stanie dęba i nie potrzebuje do tego siłowników dodatkowych chociaz to ciekawy pomysł na jeszcze większe podnoszenie np. wycinaka do kiszonki.

Podkręć zawór albo podłuż pod niego podkładki tak jak pisał Kolega wcześniej i będzie ok.

A to że podnośnik trochę opada to żaden problem na czas transportu można powiesić na łańcuchu albo poprawić co jakiś czas podnośnikiem. A skoro piszesz że wymieniłeś uszczelnienia tłoka to na pewno już rozdzielacz puszcza. Tak na marginesie moja 30-tka podnosi turem bez problemu bele sianokiszonki zrobionej sipmą. Dodam ze udźwig jest taki że bez skrzyni na tylnym podnośniku może podnieść tylne koło. A to wszystko dzięki podniesieniu ciśnienia na rozdzielaczu.

Opublikowano
U mnie też lekko opada jak jadę gdzieś dalej to podwieszam na łańcuchu.

ja tak podwieszałem ale do czasu.......kiedy sie nie urwał i narobił masakry