Case5150- czujnik prędkości.
-
Podobna zawartość
-
Przez SZMEKK
Witam
Mam pewien problem mianowicie :Dzisiaj jeździłem Case 5150 MAXTRACK i zauważyłem ze kiedy zapala mi sie kontrolka od skrzyni(pomarańczowa ikona z trybikiem w srodku) gina mi półbiegi w ciagniku ,nie mozna ich ani zdreukowac ani dodac ale kiedy wcisnąć sprzęgło ikona gaśnie i wszystko wraca do normy ale po pewnym czasie problem sie znowu powtarza ba nawet zauwazylem ze kiedy ciągnik stal chwile wylaczony (lądowałem w tym czasie obornik na rozrzutnik) po uruchomieniu kontrolka znowu sie swiecila ale po wrzuceniu biegów ciagnik tylko delikatnie szarpnał ale nie ruszył, wyłączyłem go wiec na 10min i potem wszystko grało, bardzo mnie to martwi. Czy spotkaliście sie z takim czymś wcześniej jaka moze byc tego przyczyna??Dodam ze wszystkie oleje w ciągniku sa swiezo wymienione na najlepsze z Fuchsa.
Proszę was o jakies rady bo strasznie mnie to martwi
-
Przez Piotrek6630
Witam, mam pewien problem z moim Case5150, a mianowicie nawiwy słabo dmuchają. Na 3 biegu dmuchają tak samo jak w SameSilverze na 1 biegu. Filtr z tyłu kabiny cały wyczyściłem i to samo, nawet bez filtra słabo dmucha. Po włączeniu klimy lub ciepłego powietrza nic się nie zmienia. Mam ten ciągnik od niedawna, więc nie wiem jak powinny prawidłowo chodzić ale porównując do mojego 2 ciągnika to bardzo słabo. Czy wiecie co może być przyczyną tego?, Może tak powinno być ale wątpię bo na 3 ledwo czuć, że dmucha, a na 1 i 2 to już wogóle słabo.
-
Przez bel920
zastanawiam się nad kupnem takiego ciągnika za kwote 50000-60000 tyś zl i pytanie czy to dobry wybór czy coś innego ,jako główny do gospodarstwa na 40ha produkcja bydła
-
Przez Piotrek6630
Witam, post ten jest skierowany głównie do tych co dobrze znają się na ciągnikach Case 51xx, chodzi o pokrętło zaznaczone na zdjęciu ---> http://www56.zippysh...19685/file.html , wiem że wewnętrzne pokrętło służy to szybkości pracy podnośnika ale do czego służy to zewnętrzne? mam ciągle ustawione całkiem w lewo i jest dobrze ale zastanawia mnie co zmienia przekręcenie go w prawo, jeżeli ktoś wie niech wytłumaczy jak to się stosuje w praktyce, z góry dzięki
Tu jest większe zdjęcie --- http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/monthly_05_2011/post-31230-0-68790600-1305462353_thumb.jpg
-
Przez Karror830
Witam. Mam problem z ciagnikiem case 5150. nagle przestal krecic z kluczyka, po przekreceniu kluczyka w lewo wyswietla mth. jeden stopien w prawo zaplon, wyswietlacz dziala prawidlowo, kontrolki tez. Problem pojawia się jak przekrece kluczyk na rozruch. Kontrolki swieca a brak reakcji. Po wlaczeniu zaplonu bezpoblemu mozna uruchomic go po zmostkowaniu kablem przy rozruszniku.
Sprawdzilem przekazniki i bezpieczniki i wszystkie są ok. Zauwazylem ze przy tej awari dosc czesto zapala się czerwona kropka na wyswietlaczu od poslizgu kół i nie gasnie, jak wczesniej dobrze odpalal z kluczyka tego nie bylo.
Kupilem nową stacyjke i problem nie zniknąl. Proszę o rady.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czujnik skrętu Fendt farmer turbomatik
Szlifierka kątowa 1200W Cramp WS950 i Cramp CR125-04