-
Podobna zawartość
-
Przez ton16
Witam wszystkich,
do żniw muszę kupić nowy ciągnik w przedziale mocy 110-130, chciałem kupić deutz'a ( jako, że już posiadam i jestem zadowolony) jednak trafił mi się bardzo okazyjnie case maxxum 110 cvx, full opcja( tylko brak GPS) za 230 tyś netto, lub bez dodatkowego wyświetlacza 225tys. i tu moje pytanie, jak się sprawuje, czy ktoś posiada tu na forum taki model i może podzielić się opinią. Ciągnik będzie głównie używany w transporcie, opryskiwaczu, rozsiewaczu do nawozów oraz agregacie uprawowym. Wiem, że każda marka jest dobra, wystarczy dbać, lecz głównie chodzi mi o opinie o skrzyni i całej elektronice. Szukałem podobnego tematu, lecz żaden nie dotyczył tego małego cvx'a.
Zapomniałem dodać, że miałem go na testach i do ciągnika nie mam żadnych zastrzeżeń, mocny, wygodny, przyjemnie się pracowało. Za deutz'a 6120 zaśpiewali mi 240 tys. wersja podstawowa i uważam, że to spora suma jak za ten ciągnik. Co do serwisu, nie ma to znaczenia, oba są blisko.
-
Przez Mario35
Witam wszystkich. Mam pytanie zwłaszcza do tych z Wielkopolski. Znalazłem taki ciągnik na necie ( http://olx.pl/oferta/case-ih-5150-pro-z-niemiec-penumatyka-klimatyzacja-CID757-IDekwYn.html#22f147246f ) żeby go zobaczyć muszę przejechać 500km a przy gospodarstwie mlecznym ciężko wyrwac sie na caly dzien. A wiec moze ktos zna tego handlarza był u niego wie co jest wart i czy moge sie wybrac smiało go obejrzeć. Czekam na wasze opinie co sadzicie o tym egzemplarzu. Ja jestem z Małopolski- z góry dzieki za info
-
Przez Mario35
Witam wszystkich forumowiczów. Pisze tutaj bo chciałbym sie dowiedziec od posiadaczy ciagnikow case seri 5100 czy przy większych wzniesieniach gdy jedziecie na pusto traktor pojedzie na najwyzszym biegu czyli 4-4 (skrzynia 40). Pytam sie poniewaz byłem ogladac ładnego case 5150 i gdy jechałem na wzniesienie ok. 20moze30 stopni po asfalcie nie pojechał na najszybszym biegu. Moze i moje pytanie troche bez sensu ale nie miałem wczesniej doczynienia z tymi ciagnikami a zwłaszcza 6cyl. Moje myslenie jest takie ze traktor o mocy 125km powinien sobie radzic z gorami na najwyższym biegu. Prosze o pomoc i z góry dziekuje za odpowiedz. (a ja jestem z okolic Nowego Sacza i tu sa gory wiec dlatego pytam).
-
Przez studzin1456
Witam ,
Posiadam ciągnik Case 5130 w którym nie zawsze dział dźwignia od podnośnika, najczęściej nie działa gdy jest olej zimny.
Czy ktoś może wie w czym jest problem?
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Case 5120
Case Maxxum 125 I Agromasz I DAF