-
Podobna zawartość
-
Przez SZMEKK
Witam
Mam pewien problem mianowicie :Dzisiaj jeździłem Case 5150 MAXTRACK i zauważyłem ze kiedy zapala mi sie kontrolka od skrzyni(pomarańczowa ikona z trybikiem w srodku) gina mi półbiegi w ciagniku ,nie mozna ich ani zdreukowac ani dodac ale kiedy wcisnąć sprzęgło ikona gaśnie i wszystko wraca do normy ale po pewnym czasie problem sie znowu powtarza ba nawet zauwazylem ze kiedy ciągnik stal chwile wylaczony (lądowałem w tym czasie obornik na rozrzutnik) po uruchomieniu kontrolka znowu sie swiecila ale po wrzuceniu biegów ciagnik tylko delikatnie szarpnał ale nie ruszył, wyłączyłem go wiec na 10min i potem wszystko grało, bardzo mnie to martwi. Czy spotkaliście sie z takim czymś wcześniej jaka moze byc tego przyczyna??Dodam ze wszystkie oleje w ciągniku sa swiezo wymienione na najlepsze z Fuchsa.
Proszę was o jakies rady bo strasznie mnie to martwi
-
Przez Piotrek6630
Witam, mam pewien problem z moim Case5150, a mianowicie nawiwy słabo dmuchają. Na 3 biegu dmuchają tak samo jak w SameSilverze na 1 biegu. Filtr z tyłu kabiny cały wyczyściłem i to samo, nawet bez filtra słabo dmucha. Po włączeniu klimy lub ciepłego powietrza nic się nie zmienia. Mam ten ciągnik od niedawna, więc nie wiem jak powinny prawidłowo chodzić ale porównując do mojego 2 ciągnika to bardzo słabo. Czy wiecie co może być przyczyną tego?, Może tak powinno być ale wątpię bo na 3 ledwo czuć, że dmucha, a na 1 i 2 to już wogóle słabo.
-
Przez bel920
zastanawiam się nad kupnem takiego ciągnika za kwote 50000-60000 tyś zl i pytanie czy to dobry wybór czy coś innego ,jako główny do gospodarstwa na 40ha produkcja bydła
-
Przez Piotrek6630
Witajcie, mam do Was małe pytanko, w moim Case5150 nie pokazuje prędkości, ponieważ czujnik od niej jest zepsuty (był badany i nie nadaje się do użytku), kupno nowego nie wchodzi w grę, ponieważ kosztuje on ok.600zł, czy ktoś może zna jakiś inny, tańszy czujnik, który by pasował? Wygląda to tak ---> http://www.sklep-rol...000,20603).aspx
-
Przez Adrian40stka
Witam poszukuję fachowej nazwy tego pokrętła od bardzo dokładnego pozycjonowania ramion tuza (chodzi o coś podobnego ale ja nie będę montował tego w ursusie potrzebne mi do innego celu). Dokładnie chodzi o to duże pokrętło po prawej stronie po lewej trzy kontrolki zielona czerwona zielona i po prawej większe pokrętło. Opisze o co dokładnie mi chodzi np mamy pokrętło i wokół niego skalę (podziałkę) do 10 dodam że sterowanie silnikiem 12v prawo lewo poprzez zmianę biegunów silnik od wycieraczek od malucha pokrętło skala do 0 do 10 każdej liczbie będzie odpowiadał jakaś tam pozycja i minimalna ( minimalna umowna bo wiadomo nie wszystko da się zrobić) praca silnika osobowych. chodzi mi o w miarę precyzyjne sterowanie tym silnikiem w poprzedniej wersji wykorzystałem przełącznik od szyb elektrycznych ale zbyt mało dokładne to rozwiązanie z góry dzięki
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak biegów, błąd u87
Case ih 956xl i carruele profarm