Sprawdzone mieszaniny herbicydów do odchwaszczania jesiennego zbóż
-
Podobna zawartość
-
Przez Kamila79
Witam! mam pytanie czy mogę teraz opryskac truskawki(sa po zbiorze skoszone i przejechane opielaczem miedzy rzedami)ale nie stety to nic nie dało. Jest bardzo , duzo tych chwastów(m.in. mam oste. trawe, i takie żółte kwiaty korzeń jak piertuszka).
Tak pomyslalam, ze teraz bym je opryskala(pogoda dopisuje)i na wiosne poprawka. Ale czy mozna?
jeżeli tak to podajcie dobry oprysk? pozdrawiam
-
Przez MichalUrbaniak
Jak w temacie zasiałem marchew i pietruszkę i mam zamiar potraktować glebę Afalonem Dyspersyjnym. Niestety słońce i wiatr robi swoje. Na etykiecie pisze że stosować na wilgotną ziemie. I tu pytanie jak to ugryźć. Pryskać teraz czy czekać na deszczyk, a może wilgoć z porannej rosy jest wystarczająca. Najgorsze że trzeba zastosować 3 dni po siewie, albo czekać do odpowiedniej fazy wzrostu.
-
Przez Alucard
Porozmawiajmy o pielęgnacji pszenicy.
Moje pytanie brzmi: Jakich herbicydów używacie po siewie w tym sezonie?
-
Przez PSOR
Nowy sezon nadchodzi. Przygotowując się do pracy ze środkami ochrony roślin pamiętaj, aby wpłukać opakowania po wykorzystanym środku. Dlaczego?
Nawet do 5% środka ochrony roślin osadza się na ściankach opakowania. Opłaca się to wykorzystać! Dlatego, zanim oddasz opakowanie do sklepu, dokładnie je wypłucz.
Trzykrotnie wypłukanie opakowania zwróć do sklepu, w którym kupujesz środki ochrony roślin. Sprzedawca zobowiązany jest prawnie do odbioru opakowań i przekazania ich firmie przetwarzającej odpady po substancjach niebezpiecznych. W ten sposób masz pewność, że opakowania zostaną odpowiednio zagospodarowane, a odzyskane surowce zostaną użyte do wyrobu produktów nie mających styczności m.in. z żywnością.
W jaki sposób płukać opakowania? Obejrzyj nasz film instruktażowy:
https://youtu.be/BWOi93O3log
-
Przez kubatedi
Cześć Forumowicze
Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer 800 ec do tego jakiś fungicyd także antywylegacz i chciałbym odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
Narazicho
-

Rekomendowane odpowiedzi
Silnik po remoncie
pszenżyto ozime