-
Podobna zawartość
-
Przez burdzio2
Mam problemy z prośnością loch\loszek większość z nich mi powtarza. Nie wiem czy to jest uzależnione od loch czy od knura. Mam knura Petrena, ma 3 lata i nie wiem czy nie jest już za stary. Jaka waszym zdaniem jest najlepsza krzyżówka loch. I jakiego knura najbardziej polecacie. Czy nie wiecie gdzie w województwie opolskim sprzedają knury hodowlane.
-
Przez xyz2012
witam prowadzę aktualnie cykl otwarty. warchlak z zagranicy i tucz .chciał bym w jednej osobnej chlewni ale leżącej w tym samym tym samym gospodarstwie rozpocząć hodowle loch przy dalszym kupowaniu warchlaków. jak myślicie czy to może się udać?? czy choroby bedą się mieszać itd???prosze o wasze opinie
-
Przez mlody8908
mam poważny problem. przy wyproszeniu wszystie prosięta w miocie od wszystkich loch w stadzie mają pępowinę grubą jak sznur, z której leci krew i jestem zmuszona kazde prosię podwiązywac bo w innym przypadku się wykrwawi. wzywałam kilku weterynarzy i nikt nie wie co jest grane, błagam pomóżcie......
-
Przez Gość Profil usunięty
Czy oplaci mi sie budowac chlewnie na ok 70 loch w cyklu zamknietym? Dodam ze hodowla mialaby sie odbywac na pelnym ruszcie, bezsciolkowo, wszystkie pasze pelnoporcjowki z zakupu. Swoje 35 ha do obsiania zbozem, rzepakiem i na sprzedaz. Czy moze lepiej wogole nie inwestowac w trzode? Dam rade utrzymac 3 osoby na samej uprawie gleby II, III, IV klasy? O dokupieniu ziemi niestety raczej nie ma mowy ze wzgledu na jej brak a raczej "trudno-dostepnosc".... Dodam jeszcze ze oprocz gospodarstwa jest dodatkowy dochod w postaci pensji z pracy zony.... Pozdrawiam
-
Przez dawid141413
Witam, chciałbym zakupić zbiornik dwupłaszczowy na olej napędowy i prosiłbym o opinie ponieważ nie wiem z jakiej firmy wybrać. Zastanawiam się nad trzema firmami: Swimer, Fortis, Kingspan,
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z żywieniem bydła
cielętnik