Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe ze to ten przy wentylatorach tylko to nie bezpiecznik tylko inaczej się nazywa. Wypadło mi słowo. Możliwe tez ze wentylator się spalił, to dość częste. Ja już z dwa albo 3 razy wymieniałem. Całości szukaj pod dachem. Odkręcisz 4 śruby na dachu i dźwigasz hama ;)

Opublikowano

Jak by ten rezystor padł to nie chodził by któryś bieg chyba. Jutro sprawdzę czy dochodzi wogule zasilanie do wyłącznika nie to bezpiecznika trzeba szukać 

Opublikowano (edytowane)

Jakby padł rezystor to by chodził tylko na 3 biegu, bezpieczniki masz opisane pod lewym plastikiem przy kierownicy, może być też przekaźnik który jest u góry za tą czarną klapką z regulacjami wycieraczek dmuchawy itp.

Edytowane przez Ziel
Opublikowano

W kostce na przełączniku zasilanie jest, przełącznik też puscza prąd na poszczególne piny w takim razie trzeba podnieść dach i sprawdzić przekaznik i wentylator.

Opublikowano
Dnia 25.01.2023 o 19:14, Ed2000 napisał:

Gdzie szukać bezpiecznik od wentylatora nagrzewnicy dzisiaj podzczas jazdy przestał mi dmuchać i nie pracuję na żadnym biegu 

90% wentylatory padły, z rok temu kupowałem po 500 chyba w sklepie zamawiałem Podobne,  https://www.olx.pl/d/oferta/wentylator-dmuchawa-ogrzewania-nawiewu-kabiny-case-5000-maxxum-magnum-CID757-IDSab6L.html Padł mi rezystor ale po ściągnięciu dachu w i ocenieniu ich stanu wymieniłem całe, Tam są dwie sztuki. zresztą jeden już nie działał. To często w nich sie zdarza. Pasują z  Forda Skody i BMW ale z starych, z lat 90. 

19 godzin temu, Taurus83 napisał:

Potrzebuje namiary na te końcówki. Słabo mi idzie szukanie tego po necie a może ktoś ma sprawdzone źródło ? MX 150

D3F1CAFE-1241-45B0-8467-23E1D97EC0B6.jpeg

1AFA6084-205D-48D6-822B-E6F72D004734.jpeg

B329F8EE-7213-4525-9A75-6C0D88DBFFE0.jpeg

Nie dawano w Fendzie wymieniałem  to w sklepie kupowałem z  półki. Nie ma znaczenia jakie kupisz, po prostu maja pasować na  bolec i więcej  nie interesuje Cię, bo i tak spawasz. Odciągi to z łącznika jakiegoś wstawiałem, lub coś w  sklepie na półce znalazłem, żeby tylko otwór na bolec sie zgadzał,  tylko jeszcze musiałem tulejki  wstawiać bo jabłko było za wąskie. i miało luz na boki.  

Przy wspawaniu trzeba  kąt taki sam  ustawić. Mi jak wspawałem haki to do środka ściągło, po założeniu do ciągnika dopiero zauważyłem  i jeszcze raz odcinałem i spawałem.  Najlepiej przyłapać  i założyć do ciągnika czy dobrze  jest. 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, tomek73 napisał:

90% wentylatory padły, z rok temu kupowałem po 500 chyba w sklepie zamawiałem Podobne,  https://www.olx.pl/d/oferta/wentylator-dmuchawa-ogrzewania-nawiewu-kabiny-case-5000-maxxum-magnum-CID757-IDSab6L.html Padł mi rezystor ale po ściągnięciu dachu w i ocenieniu ich stanu wymieniłem całe, Tam są dwie sztuki. zresztą jeden już nie działał. To często w nich sie zdarza. Pasują z  Forda Skody i BMW ale z starych, z lat 90.

Jak ktoś sie czuje na siłach, to wystarczy tam komutator wymienić. Są w typowym rozmiarze i za 30zł się kupi. Wycira się komutator, szczotki są zawsze ok.

Opublikowano

Dziś rano po uruchomieniu ciągnika nie załącza mi sie pierwszy półbieg, drugi, trzeci i czwarty chodzą normalnie, gdzie zacząć poszukiwania przyczyny?  Dokładnie przy chęci ruszenia na pierwszym półbiegu delikatnie jakby ruszał i stoi. Przełącznik na dżojstiku działa, cewki reagują.