Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trafiłeś na pracownika, który nie chce doradzić. To nie ładnie z jego strony.

Opublikowano

Jeszcze nie dzwoniłem - działam metodycznie.  Dzisiaj w Powiatowej potwierdzili mi dopiero połowę faktur - jutro odbieram resztę i muszę  przekopiować pliki zdjęć z budowy i sprzętu. Sprawozdanie i  kalkulator już zrobiony - będę dzwonił w środę jak będę na prostej. Dzięki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

co na tej działce miałeś obsiane ? nie można jej wycofać

Trawa na GO, wycofanie coś da jeżeli była podawana do dopłat? 

Opublikowano
1 godzinę temu, robert55555 napisał:

Trafiłeś na pracownika, który nie chce doradzić. To nie ładnie z jego strony.

A co w tym dziwnego ? Najlepiej wiedza co jest im potrzebne. Czasem starczy zwykle oświadczenie . Ale taki fachowiec od restrukturyzacji pewnie to wie

Było podawane do dopłat i wycofanie nic nie da. Wycieczka do starostwa i ciśniecie o wyjaśnienie tej sprawy. Niech napiszą ze działka miała taki numer a w roku takim i takim był podział i ma numer taki. Musza mieć dane

Opublikowano
28 minut temu, masa24 napisał:

A co w tym dziwnego ? Najlepiej wiedza co jest im potrzebne. Czasem starczy zwykle oświadczenie . Ale taki fachowiec od restrukturyzacji pewnie to wie

Było podawane do dopłat i wycofanie nic nie da. Wycieczka do starostwa i ciśniecie o wyjaśnienie tej sprawy. Niech napiszą ze działka miała taki numer a w roku takim i takim był podział i ma numer taki. Musza mieć dane

Pani prowadząca wniosek twierdzi, że tylko aktualizacja księgi wieczystej przejdzie. Dane podobno zaginęły, (zmiana województwa i starostwa). 

Opublikowano

tajemnicza podpowiedz z d*py:D

jak zaginely to niech pochyla sie nad sprawa i napisza ci  oswiadczenie na twoja korzysc

jezeli slownie nic nie daje, zwroc sie na pismie o wyjasnienie do starostwa. na pismie nie napisza ze dane zaginely

Opublikowano

Działki ewidencyjne powstałe po podziale numeruje się liczbą w postaci ułamka, gdzie licznik stanowi pierwotny numer działki, a mianownik jest najmniejszą liczbą naturalną umożliwiającą wyróżnienie nowej działki w obrębie ewidencyjnym.

Np. działki ewidencyjne powstałe po podziale działki o numerze 1 otrzymają numery odpowiednio: 1/2 i 1/3. 

Zawsze możesz napisać oświadczenie dostosowując do podziału.

Nastał czas na nauki dla nie których.

Opublikowano

samemu mozesz sobie pisac oswiadczenie jak numer dzialki nie gra z numerem w ksiegach, takze twoje teorie wyczytane o numeracji dzialek po podziale mozna wlozyc miedzy bajki. arimr interesuje konkret a nie twoje oswiadczenie z numeracja. Ma pasowac numer w ksiegach z wypisem, jezeli to nie pasuje nalezy to uporzadkowac , a na poczatek przyniesc oswiadczenie/wyjasnienie  organu , w tym wypadku starostwa powiatowego

mistrzu ksiegi tez wyprostujesz na podstawie twojego oswiadczenia z numeracja dzialek ??

Opublikowano (edytowane)

Jestem , wyżej napisał ze tylko aktualizacja księgi ja zadowoli wiec o żadnych własnych oświadczeniach nie ma mowy

przejrxalem swoje wypowiedzi i od początku pisałem o oświadczeniu starostwa a nie własnym . 

Edytowane przez masa24
Opublikowano (edytowane)
Dnia ‎04‎.‎12‎.‎2020 o 17:32, masa24 napisał:

Rolnik nic nie bedzie dostarczal do zadnego sadu. Skoro starostwo zrobilo podzial, w kw  jest numer dzialki po podziale to albo nalezy zostawic we wniosku numer taki jak na ewniosku i zlozyc stosowne oswiadczenie,   albo zmienic we wniosku na numer dzialki aktualnym, z wypisem z rejestru i informacja ze starostwa kiedy i jaki podzial nastapil.

Najpierw udzielasz odpowiedzi w taki sposób.

Następnie zmieniasz zdanie

Dnia ‎04‎.‎12‎.‎2020 o 17:32, masa24 napisał:

Najpierw udzielasz odpowiedzi w taki sposób.

Następnie zmieniasz zdanie.

Sorki za wklejenie podwójne.

Następnie każesz składać.

Proszę o bycie konsekwentnym wypowiedziach.

Edytowane przez Kasiaaa
Opublikowano
Dnia 4.12.2020 o 17:32, masa24 napisał:

Rolnik nic nie bedzie dostarczal do zadnego sadu. Skoro starostwo zrobilo podzial, w kw  jest numer dzialki po podziale to albo nalezy zostawic we wniosku numer taki jak na ewniosku i zlozyc stosowne oswiadczenie,   albo zmienic we wniosku na numer dzialki aktualnym, z wypisem z rejestru i informacja ze starostwa kiedy i jaki podzial nastapil.

Szanowna Pani , a może szanowny panie Robercie? Dziwne ze pamięta pani taka wypowiedz z przed miesiąca . Zagwozdka która przedstawił tutaj pan Robert jest zupełnie inna od problemu jaki jest teraz omawiany . Jeżeli w Bp jest stary numer działki , a w księgach nowy i we wpisach nowy to tak jak napisałem najłatwiej zmienić w Bp nuner działki na taki jak ma być lub napisać oświadczenie ze nuner na działki na ewniosku jest z przed podziału i ze Bp był robiony na podstawie e wniosku . 
tutaj mamy stary numer w księgach , a nowy w wypisie i nikt nie chce przedstawić dokumentu czemu tak jest i na jakiej podstawie. Widać różnice ?? Teraz zostaje cisnąć starostwo o informacje bo własne oświadczenie gdzie nie grają numery działek z księgarni gowno da za przeproszeniem . Wyprostować księgi Rez trzeba na jakiejś podstawie 

Opublikowano

Konkrety kolego konkrety 

akurat ja jestem z bardziej kobsekwentnych osób tu na forum . Jak coś wiem to staram się pomoc i to konkretnie a nie jakimiś ogólnikami z neta . Ja nie liczę na klientów z forum i nie robię z siebie fachowca poprzez wklejanie nic nieznaczących reguł z netu czy rozporządzeń . 
poprostu dziwi mnie ze ktoś pamięta wypowiedz z przed miesiąca której ja sam nie pamietam . 

Opublikowano
15 godzin temu, Karol330 napisał:

Będę jeszcze próbował, szkoda bez jedna działkę stracić dotacje

A czy ta działka jest Ci do czegoś potrzebna? W sensie czy potrzebujesz jej do podniesienia dochodowości? Jeśli nie i dla działki o takim numerze nie masz księgi wieczystej, to daj tytuł prawny jako "inny" i tyle 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mysle ze to nie rozwiąże sprawy bo pewnie ta działka występuje w księdze z innymi działkami. Ktoś zapytał co to za działka pewnie 

dobrze mówisz tylko nie wiem czy teraz nie za późno . Działka na która składa dopłaty i daj do Bp a w księdze jest stary nuner dać jako inne , a działkę z księgi ze starym numerem wskazać w wyjasnieniach jako nieużytek dlatego nie zgłaszany do doplat

Edytowane przez masa24
Opublikowano

Zakładając, że starostwo nie ma dokumentów przed podziałem, to można zrobić w ten sposób:

Zakładając, że  działka ewidencyjna o numerze 11 o powierzchni 0,50  ha oraz ma taką powierzchnię w KW.

1. Składamy do Wydziału Ksiąg Wieczystych pismo o uaktualnienie danych, prosząc o podpicie dokumentu że podany dokument do nich wpływa.

2. Robimy wyjaśnienia, że działka 11 uległa podziałowi na 11/1 o powierzchni 0,49 ha, która dana osoba użytkuje i podany nr widnieje w aplikacji E-wniosek.

działka 11/2 o powierzchni 0,01 ha- stanowi to np droga, nie stanowi to własności danej osoby.

Dołączasz pismo złożone do Wydziału Ksiąg Wieczystych i powinno zamknąć temat.