Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, zts napisał:

Za maszyny płacimy przelewem i za każdą z osobna. Trzeba posiadać dowód zapłaty przy rozliczeniu z agencją. 

A kto ci to powiedział że każdą z osobna?

masz fakturę na 3 maszyny i tyle

3 godziny temu, polka napisał:

Galan poradził ,że na umowę to tylko używany samochód:(

Wiesz,te przepisy to takie pierdolamento że czasem o czymś człowiek nie pomyśli

Opublikowano (edytowane)

Kopin mnie sprzedawca i w agencji też polecili że lepiej jest jak jest przelewem płacone i na każdą maszynę inna faktura z opisem maszyny.

Wreszcie moja Pani pracuję nad wnioskiem o drugą ratę :)

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Z przelewem w sumie to trochę racji w tym jest,ale z osobnymi fakturami to bym się nie zgodził,wyjdzie jak zwykle wszystko w praniu jak zaczną wypłacać 2 raty,z drugiej strony jak będą czegoś wymagali  to muszą na to mieć przepis a nie tak sobie coś chcieć z d*py bo tak !

• Like 1
Opublikowano
Dnia 5.04.2019 o 19:02, wwaldek napisał:

Panowie

Przerabiał ktoś temat wymiany eternitu na budynku gospodarczy interesuje mnie temat kosztorysu uproszczonego gdy mamy firmę za całą robotę lub wersji gdy kupujemy sami materiał i wyknujemy własnymi siłami - może posiada taki kosztorys i podeśle dla przykładu ??? 

Przerabiałem temat z pokryciami dachowymi w naborze zeszłorocznym - decyzja pozytywna. Za kasę ze środków zakup blachy i obróbek dachowych, oczywiście wycena oferta handlowa z pełnym rozbiciem materiału na obróbki i rynny. Robocizna we własnym zakresie i ewentualną wymianę uszkodzonych elementów stolarki. Kosztorys uproszczony w moim wlasnoręcznym wykonaniu to rzuty budynku i połaci dachowych z uwzględnieniem wymiarów i ilości zgodnych z ofertą handlową. Powodzenia:)

Opublikowano

Ode mnie nie wymagali, tylko zasugerowali że tak jest bardziej przejrzyście, gdybym się uparł to płacił bym gotówką, jak będę miał gotowe wszystko i wyślę wniosek to będę będę niebawem wiedział czy mają zastrzeżenia.

• Like 1
Opublikowano

Many - ty się dobrze znasz z rządzącymi  - te 500+ dla krowy i 100+ dla tucznika to ma być miesięcznie wypłacane czy jak?

Ponoć PIS-dziory zaklepią w zażydzonej Brukseli jak się dorwią do tego większego koryta?

Opublikowano

Jak to nie będzie równych dopłat będą jak było do pierwszych 3 ha 760 zł  to będzie 700 zł i będą równe dopłaty .

Teraz komuś z dopłat muszą urwać na krowy i świnie powiedziane to trzeba wykonać zadanie .

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, many12 napisał:

Many - ty się dobrze znasz z rządzącymi  - te 500+ dla krowy i 100+ dla tucznika to ma być miesięcznie wypłacane czy jak?

Ponoć PIS-dziory zaklepią w zażydzonej Brukseli jak się dorwią do tego większego koryta?

Ma być miesięcznie wypłacane. Do tego dopłacą 5zl za 1l mleka, jak ekologiczne wypas na ugorach 20zl do 1l mleka. 

Świnki 100zl miesięcznie, jak wypas na ugorach 300zl miesięcznie i po 500 do każdego prosiaka miesięcznie.

Do tego po 500zl do każdej tony obornika na słomie z ugorów ekologicznych lub 200 na słomie nie ekologicznej.

Za obrządek w stroju ludowym 5000 miesięcznie dla gospodarza. Z przyśpiewka regionalna cena wzrasta 2krotnie.  Jak falszujesz to masz naukę śpiewu przez cały okres PROWu na koszt UE.

Przy tak intensywnie prowadzonej działalności rolniczej masz zagwarantowany urlop ze swoim inwentarzem na seselach po warunkiem że ubierzesz je w slregionalny strój ludowy, wtedy masz gwarancję hotelu 5 gwiazdkowego  dla swego inwentarza i dla swojej rodziny, oczywiście wspólne pokoje, ale to chyba jest oczywiste. Wtedy masz fulla opcje, niestety jest mały problem UE sponsoruje taki wyjazd raz na pół roku, taki mały minus(trzeba będzie zrobić strajk). Mam nadzieję że warunki nowego PROWu zadowolą większa ilość rolników. I stawki  do 1ha będą wynosić 5000 rocznie. 

Myślę że idą lepsze czasy ...

Opublikowano

Polska otrzyma w nowej perspektywie budżetowej UE na latach 2021-2027. Zgodnie z nowym planem KE w ramach polityki spójności Polska otrzyma 24 mld euro mniej niż ostatnio.

Robert55555 taj idą lepsze czasy ale do tyłu nie zapomnij zawsze dopisać .

Opublikowano
2 godziny temu, robert55555 napisał:

Ma być miesięcznie wypłacane. Do tego dopłacą 5zl za 1l mleka, jak ekologiczne wypas na ugorach 20zl do 1l mleka. 

Świnki 100zl miesięcznie, jak wypas na ugorach 300zl miesięcznie i po 500 do każdego prosiaka miesięcznie.

Do tego po 500zl do każdej tony obornika na słomie z ugorów ekologicznych lub 200 na słomie nie ekologicznej.

Za obrządek w stroju ludowym 5000 miesięcznie dla gospodarza. Z przyśpiewka regionalna cena wzrasta 2krotnie.  Jak falszujesz to masz naukę śpiewu przez cały okres PROWu na koszt UE.

Przy tak intensywnie prowadzonej działalności rolniczej masz zagwarantowany urlop ze swoim inwentarzem na seselach po warunkiem że ubierzesz je w slregionalny strój ludowy, wtedy masz gwarancję hotelu 5 gwiazdkowego  dla swego inwentarza i dla swojej rodziny, oczywiście wspólne pokoje, ale to chyba jest oczywiste. Wtedy masz fulla opcje, niestety jest mały problem UE sponsoruje taki wyjazd raz na pół roku, taki mały minus(trzeba będzie zrobić strajk). Mam nadzieję że warunki nowego PROWu zadowolą większa ilość rolników. I stawki  do 1ha będą wynosić 5000 rocznie. 

Myślę że idą lepsze czasy ...

Ja pitolę idzie nowe - kiedy moje kury zaczną strajkować bo o nich nie ma junijnej wzmianki?

56508748_2143690392386567_294407149008715776_n[1].jpg

39 minut temu, galan99 napisał:

Polska otrzyma w nowej perspektywie budżetowej UE na latach 2021-2027. Zgodnie z nowym planem KE w ramach polityki spójności Polska otrzyma 24 mld euro mniej niż ostatnio.

Robert55555 taj idą lepsze czasy ale do tyłu nie zapomnij zawsze dopisać .

O 10 mld mniej niż w perspektywie 2007 - 2013 - jebaniutkie żydowięta delegowane od ruskich do Brukseli przy obstawie naszego zażydzonego "Gromu".

• Haha 2
Opublikowano

@many12 musiałem przerwać założenia nowego PROWu bo dzwonił do mnie Hogan i wypytywał o propozycje do nowego PROWu. Co pozwoliło by Polskiemu rolnikowi rozwinąć skrzydła, a ja jemu mówię Polskie kury. Stwierdził że mam racje. 

Dla kur ma być dopłatą 200 zł dla kury, 500 dla koguta. Wszystko miesiecznie. Do każdego koguta maja być 3 sexterki dofinansowane z UE. Casting ma przeprowadzic rolnik. Będzie nowość na skalę światową. Nordea strem 2 mają być transportowane polskie jajka, warzywa i owoce do Rosji. Poza tym będzie mala nie dogodność bo będą obowiązkowe wystawy na najbardziej "jurnego" koguta. Tej opcji Hogan nie chce sfinansować i obowiązek finansowania leży po stronie polskiej. Myślę że KGW wezmnie to na swoje "barki".

I wogole ma być nowość w dopłatach. Sklaasz wniosek i kasa na być od razu wypłacana.

Poza tym o czym jeszcze nie wiecie. Ma być nowa 5 dla rolnictwa.

1. Ciągnik i sprzet dla każdego rolnika.

2. Nawozy i środki ochrony roślin dla rolnictwa finansują zakłady produkcyjne 

3. Paliwo  ma być dostępne wg potrzeb, od Orlenu.

4. Zero biurokracji.

5.  Remont/budowa budynków na koszt panstwa.

Opublikowano

Czego nie robi się dla forumowiczów z AF. Liczę że paczki mi będziesz wysyłał do ZK.

Opublikowano
10 godzin temu, robert55555 napisał:

Czego nie robi się dla forumowiczów z AF. Liczę że paczki mi będziesz wysyłał do ZK.

Widzisz Roberto odpowiedź Kopina. Mamy takich przestraszonych rolników, że boją się własnego cienia. Za marne junijne srebrniki z których większość naszym kosztem  łyka zachodni opanowany przez żydowstwo system będą tyrać i lizać żydowskie buciory. Nigdy w rolnictwie się nie poprawi dopóki chłop nie podniesie pięści i nie krzyknie na Wiejskiej - basta dość zniewolenia i systemowego wyciszania naszej rolnej branży?

• Like 1
Opublikowano

many12 Powiem ci tak tytuły szlacheckie zostały zakazane w Europie ale w Niemczech są i male gospodarstwa i 5 hektarowe ale i są właściciele ziemscy , Baroni znam nawet jednego co posiada 2, 5 tys ha i tylko wydzierżawia Niemcom .

Po wojnie w Polsce była reforma rolna zabrano panom dano chłopom ziemie , ale to reforma komunistyczna , jak to nazywasz opanowany przez żydowski  system , ma doprowadzić do zwrotu majątków  panom lub w formie spłaty . Jak w powiedzeniu Pańskie i żydowskie  nie przepadnie .

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Widzisz Roberto odpowiedź Kopina. Mamy takich przestraszonych rolników, że boją się własnego cienia. Za marne junijne srebrniki z których większość naszym kosztem  łyka zachodni opanowany przez żydowstwo system będą tyrać i lizać żydowskie buciory. Nigdy w rolnictwie się nie poprawi dopóki chłop nie podniesie pięści i nie krzyknie na Wiejskiej - basta dość zniewolenia i systemowego wyciszania naszej rolnej branży?

Many-byłeś pierwszy do tych unijnych srebrników żeby trochę wyrwać ,i na tyle skąpy żeś nawet żadnemu Polskiemu Narodowemu doradcy zarobić nie dał ;-)))))