Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli wychodzi na to ze cos sie ruszylo nie miales na miejscu bo mi mowili ze wszyscy nie beda miec. ja mialem i powiedzieli ze jakis kontakt z arimr bedzie w okresie 1-3miesiace

Opublikowano

galan99 pisałeś kiedyś na forum ze kontrolą masz mię W sierpniu A Ty już czekasz za decyzja i skąd wiesz że już ci przejzeli papiery i skąd wiesz ze 3 tygodnie będziesz czekał za decyzja u nas nie mówili po kontroli ile czebavczekac tylko powiedział żeby teraz czekać za decyzja A ile to niewiadomo mieli całą naszą teczkę ze wszystkimi dokumentami i mieliśmy 112 nomerek na teczce

Opublikowano

galan99 pisałeś kiedyś na forum ze kontrolą masz mię W sierpniu A Ty już czekasz za decyzja i skąd wiesz że już ci przejzeli papiery i skąd wiesz ze 3 tygodnie będziesz czekał za decyzja u nas nie mówili po kontroli ile czebavczekac tylko powiedział żeby teraz czekać za decyzja A ile to niewiadomo mieli całą naszą teczkę ze wszystkimi dokumentami i mieliśmy 112 nomerek na teczce

Daj mu spokój on już borówke zbiera hahah

Opublikowano

galan99 pisałeś kiedyś na forum ze kontrolą masz mię W sierpniu A Ty już czekasz za decyzja i skąd wiesz że już ci przejzeli papiery i skąd wiesz ze 3 tygodnie będziesz czekał za decyzja u nas nie mówili po kontroli ile czebavczekac tylko powiedział żeby teraz czekać za decyzja A ile to niewiadomo mieli całą naszą teczkę ze wszystkimi dokumentami i mieliśmy 112 nomerek na tTa

Miała być kontrola ale nie będę miał bo podawałem numer gospodarstwa i wiem sory bardzo takie życie niektórzy maja problem , wolę borówkę niż bydło . 

Opublikowano

Miała być kontrola ale nie będę miał bo podawałem numer gospodarstwa i wiem sory bardzo takie życie niektórzy maja problem , wolę borówkę niż bydło . 

pewnym to możesz być podatków i śmierci

ja z Poznaniem gadałem dzisiaj,zlecenia na kontrole na miejscu na razie nie ma ,ale to nie znaczy że za tydzień nie będzie ,to są słowa które usłyszałem od miłej panie z ARiMR

Opublikowano

kopin jak Poznań nie ma zleceń na kontrolę jak nas 11 lipca kontrolowali na miejscu
kopin jak Poznań nie ma zleceń na kontrolę jak nas 11 lipca kontrolowali na miejscu w gospodarstwie okolice Konina

Opublikowano

Pisałem o sobie ,że zlecenia na mnie nie mają

zresztą to chyba normalne że każdy pyta o siebie,a z drugiej strony ich też obowiązują pewne zasady i nie będą każdemu odpowiedac ile mają osób do skontrolowania i kogo,

to że sie od kontrolerów na miejscu dowiesz czegoś to inna sprawa,ale czasem to tylko cząstkowe wiadomości

Opublikowano

Ma może ktoś dokładne wyliczenia jakie trzeba ponieść koszty na hektar na  założenie plantacji borówki amerykańskiej plus utrzymanie plantacji do pierwszych zbiorów?

Popytaj galana on wszystko Ci wyliczy dokładnie,łącznie z dochodem na następne 5 lat;-)))

Opublikowano

Uprawa borówki niejest tak skopmlikowana jak wielu pisze że to takie koszty bo bzdury piszą , z 1 ha borówki 3 letniej można już zarobić ponat 20 tyś . Do zbioru ludzi niebrak jak tu zaraz napiszą krytycy  bo na zrywaniu można zarobić nawet 250 zł dzienie , w Niemczech nawet niewszyscy Polacy tyle zarobją dzięnie. Dodam tyle życzęł powodzenia w chodowli bydła .

Dodam że mi kasy niebrak  w Niemczech zarabiam w sezonie na czysto 50 tyś .

Borówka to dodatkowy tylko dochód , zboża to jedna wielka pomylka w uprawie bo niewiem czy  zostanie  na zapłatę krusu .

Opublikowano

Mi nie chodzi o to ,żeby do tego nie wiadomo ile dopłacać chcę po prostu wiedzieć ile trzeba włożyć do pierwszych zbiorów razem z założeniem plantacji plus pielęgnacja.Ja dobrze wiem ,że na bydle nie ma dochodu bo ono wszystko zje.

Opublikowano

Uprawa borówki niejest tak skopmlikowana jak wielu pisze że to takie koszty bo bzdury piszą , z 1 ha borówki 3 letniej można już zarobić ponat 20 tyś . Do zbioru ludzi niebrak jak tu zaraz napiszą krytycy  bo na zrywaniu można zarobić nawet 250 zł dzienie , w Niemczech nawet niewszyscy Polacy tyle zarobją dzięnie. Dodam tyle życzęł powodzenia w chodowli bydła .

Dodam że mi kasy niebrak  w Niemczech zarabiam w sezonie na czysto 50 tyś .

Borówka to dodatkowy tylko dochód , zboża to jedna wielka pomylka w uprawie bo niewiem czy  zostanie  na zapłatę krusu .

Co Ty taki jesteś uprzedzony do tego bydła,byk Cię kiedyś wyr....ał czy krowa kopnęła? Ja nie mam bydła ,ale nie zamierzam nikogo krytykować za to co robi ,jego sprawa.Nawet jak lubi podcierać d*pę Niemcowi który kiedyś zbiesił jego babcię;-)

Jego cyrk ,jego małpy,za dużo już widziałem w życiu super zarobków i super okazji .

Żeby dużo zarobić trzeba albo ukraść albo za***rdalać.;-)))

Opublikowano

Nie jestem uprzedzony do bydła tylko nierozumiem jak na 5 ha można trzymać bydło i się meczyć , koniec z końcem nie wiozać . Nie krytykuje nikogo każdy robi co  chce . To że jadę zarobić do Szkopa to co szkoda ci nie będę zapier.... ł . W uprawie pszenicy za marne grosze , choć mam własny kombajn prasę bo było mnie stać kupić . W  niemczech tez zapierda...m ale wiem ze mam konkrętną kasę tę 60 tyś to se wezmę bo dają zadarmo. TAKIE ŻYCIE .

Opublikowano

Nie jestem uprzedzony do bydła tylko nierozumiem jak na 5 ha można trzymać bydło i się meczyć , koniec z końcem nie wiozać . Nie krytykuje nikogo każdy robi co  chce . To że jadę zarobić do Szkopa to co szkoda ci nie będę zapier.... ł . W uprawie pszenicy za marne grosze , choć mam własny kombajn prasę bo było mnie stać kupić . W  niemczech tez zapierda...m ale wiem ze mam konkrętną kasę tę 60 tyś to se wezmę bo dają zadarmo. TAKIE ŻYCIE .

to że Ty nie rozumiesz to nie znaczy że ktoś nie ma dobrego pomysłu na zarobek,albo na to jak pracując  robić coś przyjemnego dla niego,każdy robi jak uważa,Ty twierdzisz że na borówce zrobisz duże pieniądze a ja z uśmiechem to czytam ale nie krytykuje,TO TWOJA DECYZJA