Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanuj religię swoją bo możesz mieć gorszą.... Zapominacie o jednym - kraje w których przeważają ateiści są rajem dla innych religii, nie wiem czy będzie Wam do śmiechu jak dostaniecie w buźkę od 4 arabów za jedzenie szynki w metrze albo zgwałcą Wam żonę bo miała odsłoniętą twarz i skąpą sukienkę... Tak skończyła Szwecja gdzie ateizm zadeklarowało 64% Szwedów, reszta to pewnie muzułmanie. U nich nie ma miejsca na coś takiego że wierzę ale nie praktykuję - tam albo wierzysz i robisz to co nakazuje prorok albo jesteś odtrącony przez społeczeństwo. Dlatego nie wahają się bić, gwałcić, zabić niewiernego bo tak nakazuje im ich religia. Także państwo musi być powiązane z panującą religią jak to było od wieków  

Opublikowano (edytowane)

Szanuj religię swoją bo możesz mieć gorszą.... Zapominacie o jednym - kraje w których przeważają ateiści są rajem dla innych religii, nie wiem czy będzie Wam do śmiechu jak dostaniecie w buźkę od 4 arabów za jedzenie szynki w metrze albo zgwałcą Wam żonę bo miała odsłoniętą twarz i skąpą sukienkę... 

To nie zależy od ilości ateistów a od tego czy samo państwo stwarza dla nich warunki bytu a ludność ich toleruje. 

Krótko mówiąc kraj który ma uchodźców w nosie a ludność ma rasistowskie zapędy jest najbardziej wolny od emigrantów. 

Kwestia wiary tutaj nic nie zmieni a wręcz przeciwnie. 

Sam Tusk jest za ograniczeniem napływu emigrantów Aleksander za tolerancją stoi raczej kościół.

Edytowane przez seweryn20
Opublikowano

Dzisiaj ładna pogoda ale wiało. Te okna pogodowe robią się coraz mniejsze, zwłaszcza jak ktoś jeszcze pracuje poza rolą. Wykonac zabieg trzeba jak najlepiej w terminie . Jak się u Was sytuacja zapatruje na wykonanie oprysku czy siewu w 3 maja, czy nawet w niedzielę ? W miastach chodza do pracy a u mnie na wsi w niedziele z kombajnem to tylko po południu . Nie raz w niedzielę czy w takie świeta ładna pogoda i co iść do knajpy ? A może by tak w pole? Nie raz u mnie było tak że się wylatywało za stodołe i patrzyło . A tam kombajn kosi , a tam drugi no to wio w pole. Planujecie coś robić w polu 3 maja ? Ja tu i ówdzie rozmawiałem z ludzmi na temat pracy w roli w niedziele .To takie teksty słyszałem że strach do traktora podejść bo z czystego nieb pierdzyknie w ciebie piorun.  Bo za komuny milicja pałami z pola zganiała bo to święto narodowa i nie wypada. Bo dzisiaj przestało wiać o 18nastej i opryskałem soje i pszenice i chciałbym jeszcze. A niby miało lac po południ i nie lało . Jutro też ma lać a niebo czyste. Będziecie cos 3 maja robili w polu? 

Opublikowano

każdy robi według swojego sumienia i wg swoich zasad 3 chcesz pryskac ok a co będziesz robił 4 maja jeżeli się nie wyrabiasz to ok ale jak 4 będzie pogoda do pryskania a Ty będziesz się grilowal to nie jest ok Ja jestem dwuzawodowcem rolnikiem i pracuje na etacie i po za młoceniem nie zdarzyło mi się robić w niedziele ale znam takich co tylko w niedziele coś dzialaja

Opublikowano (edytowane)

Ten tekst o milicji i komunie pokazuje, że ktoś kompletnie pojęcia nie ma o czym pisze. 1-go maja pilnowano by świętować , na 3-go to za flagę mandat można było dostać , a dzień zwykły według przywódców i do roboty trzeba było iść ... Niby niedawno , a dzieciarnia już nic nie wie .:(

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

A jakie to ma znaczenie co to za święto dzisiaj ,ja jak potrzebuje to pracuje w niedzielę czy każde inne święto może być nawet Wielkanoc , dlaczego mam się ograniczać czyimiś fanaberiami ,ochlac tam się można pod sklepem i jest git ale zrobić coś pożytecznego to już be , pasożytniczy kościół , dzisiaj będzie ostro pracował napychajac kieszenie

• Like 1
Opublikowano

A dlatego żeby idioty z siebie nie robić . Żyjesz wśród innych , to staraj się żyć "normalnie" .

Opublikowano

U mnie w okolicy kombajny i w niedziele w polu robią ale żeby coś więcej jakieś pryskanie czy nawozy to już nie. Ale jest najezdny lubelak to on tylko w niedzielę robi sad pryska trawę kosi

Opublikowano
26 minut temu, tadi77 napisał:

A jakie to ma znaczenie co to za święto dzisiaj ,ja jak potrzebuje to pracuje w niedzielę czy każde inne święto może być nawet Wielkanoc , dlaczego mam się ograniczać czyimiś fanaberiami ,ochlac tam się można pod sklepem i jest git ale zrobić coś pożytecznego to już be , pasożytniczy kościół , dzisiaj będzie ostro pracował napychajac kieszenie

A wiesz jakie to  święto bo coś pierdzielisz

Opublikowano

Bo musisz dać żreć i w przypadku krów wydoić. Ja wychodzę z założenia ,że cały tydzień zapierdzielam przy krowach i w polu to niedzielę czy dzień świąteczny robię sobie od tej roboty niekoniecznej wolny...

Opublikowano (edytowane)

Niedziela to swieto  boskie a te inne to ja nie uważam a jak chce dzień wolny to sobie robie kiedy chce   i nie musze dawac na tace Tak wiec nie ma przeskód by pracowac jak ktos ma taka potrzebe  a jak ktoś chcę swietować niech swiętuje jego wola ale zdaza się że moja wola i w niedziele tez pracuję a innym wara do mej decyzji

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Bo musisz dać żreć i w przypadku krów wydoić. Ja wychodzę z założenia ,że cały tydzień zapierdzielam przy krowach i w polu to niedzielę czy dzień świąteczny robię sobie od tej roboty niekoniecznej wolny...

Masz rację oto chodzi ,chcesz to swietuj ,tylko jak ktoś nie chce  świętować to tego nie krytykuj (nie mam na myśli że to ty krytykujesz)

Opublikowano

A dlaczego nie ? Jak coś mi się nie podoba to krytykuję . Jak podoba to chwalę . Co w tym złego . Mam udawać że np dwóch facetów całujących się na ulicy , to coś normalnego , bo krytykować nie wypada ?

Opublikowano

Chmury już wiszą , może po południu jak wiatr rozgoni. Swiętował nie będę bo do grilla pasuje jakieś piwko a mam do pracy na 21 i wsiadam za kółko. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Nie

a jaki ??

Opublikowano
tadi77 napisał:

Sw konstytucji i tak jej w tym kraju nikt nie szanuje

Przy krowach od świtu do nocy i jest ok ,ale w polu to już nie

ale o prócz św. konstytucji jest jeszcze św Najświętszej Marii Panny Królowej Polski i w mojej okolicy msze jak w każdą niedziele i do tego jeszcze połączone ze sw Floriana patronem strażaków