Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Banitasnk za małe pieniądze to farmtrac byłby najlepszy ze stawki, no pod tą małą cenę to można by i zetora gołego podciągnąć, też dobra maszyna lecz na pusto troszkę za dużo pali ale tak to jest wszystko ok. Farmtrac lepiej wyposażony jest za tą samą cenę co zetor, ale zetor masywniejszy jest i moim zdaniem ma lepszą kabinę od FT :lol:

Opublikowano

No to teraz zmieńmy rangę na "nieco starsze" ciągniki. :) Jaki ciągnik do ok30tys? Moc minimum 95km do ...(ile będzie:d). Ma to być główny ciągnik, będzie pracował z pługiem, agregatem, prasą itp. Może dobrze jakby tura miał. Możliwe, że będzie to tylko przejściowy ciągnik( popracuje z rok i wypad), ale to zależy jak się sprawy potoczą. Wymagany przedni napęd, wspomaganie, kabina, pneumatyka. Jak na razie mamy oferty na Lambo 110km z turem ( cena 42tys z turem) i Fendta(chyba 611) za 31tys do negocjacji.

Opublikowano (edytowane)

To Lambo i Fendt to pewnie maja już swoje lata :) HM, a może małą sugestia. Jeśli dołożysz do tego lambo 8.000zł i dostaniesz dofinansowanie z UE (załóżmy 50%) to masz nowego MTZ BELARUS 1025( 106 KM TURBO, skrzynia biegów 16/8 Zsynchronizowana, górny zaczep transportowy; zaczep dolny, obciążniki przednie 450kg ; opony 13,6/R20; 18,4R38, tylny Monoblok 2 siłowniki - to z grubsza co teraz oferują w podstawowej cenie). Może nie są to najlepsze ciągniki, ale jeśli dbasz o maszynę od nowości to będzie służyć długie lata. Ponadto części tanie i ogólnie dostępne. Ale to tylko moja sugestia.

Co do używanych ciągników to może jakiegoś zetora lub john deera(mtz'a używanego nie polecam )?

Edytowane przez robertbara
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Fendt jest z 1979, za zakupem przemawia także przedni TUZ. Na nowy przyjdzie jeszcze pora, a teraz jest nam szybko potrzebny jakiś ciągnik. A za ponad 50tys jest już 100konny ciągnik z 90' lat. Co do JD - te stare( seria 4000, 3140) jakoś mnie nie przekonują.

Opublikowano

Skoro nie nowy, ani nie JD to może Ursus lub MF? Ewentualnie jakiś zetor o czym wcześniej wspomniałem. Na allegro takich ciagników jest całkiem sporo, wystarczy wyszukać i jest naprawdę w czym wybierać :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Do 30 koła to coś z ciężkich Ursusów, MF serii 3000 lub Case XL. :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To zależy jak się trafi. :) Kolega ma dwa MF fakt, że z serii 81xx w jednym skrzynia była robiona, a drugi chodzi elegancko. :)

Opublikowano

Byc moze ale nie mozemy porownywac Case do Zetora. Haki by sie przydaly waga tez robi swoje ale ja bym wzial Case.

Juz nawet nie wspomne o tym Farmtracku i Farmerze bo nie sa to chyba udane marki ale niech sie wypowiedza posiadacze tych ciagnikow. ;)

zetor na zawsze ; ) ja mam zetora 5320 a dziadek 5211 i to są igiełki zrobie wam filmik jak one jerdzą tylko to będzie niedługo i wrzuce na yt a takto to sobie kup jakiegoś zetor 5340 lub większego nawet najlepiej to fortere lub proxime :D w najmocnieszych silnikach .

Opublikowano

Ja również polecam MTZa mało pali dostępność części duża  szybka skrzynia 40km/h  

http://moto.allegro.pl/item1189073016_mtz_82ts.html

http://moto.allegro.pl/item1187814742_mtz_82_z_turem_tanio_nie_ursus_zetor_pronar_class.html

http://moto.allegro.pl/item1182257306_mtz_82_rok_1999_ladny.html

http://moto.allegro.pl/item1180337375_mtz_82_z_tur_5.html

Moim zdaniem ten z ostatniego linku z turem byłby najlepszy jak masz tura zawsze można dorobić na usługach  angry.gif

Opublikowano

taki MF jak dominik pokazal to by ci wystarczył duzo lepszy komfort jak w ursusie czy zetorze mały sprytny zwinny to 70 czy 80km to ci wystarczy na to 25ha sam mam to wiem ;[

Opublikowano

Duzo jest ciagnikow w zakresie mocy 80-100km nie konieczne trzeba sugierowac sie starymi ursusami i zetorami

masz do wyboru

deutz fahr dx 6.15

massey ferguson 3080

same explorerI 80

zetor 7245

ursus 4514 turbo de luxe

Opublikowano

Witam kolegów...

Piszę w imieniu kolegi bo on nie ma neta, a chce się poradzić jaki ciągnik wybrać... Otóż interesuje go ciągnik w przedziale mocy 80-85km w cenie 135 tys brutto. Interesuje go opinia o NH, DF, JD i Lamborgini. Ma on mieć sprężarke i klimę oraz radio, konieczna skrzynia z rewersem... Co sądzicie o tych ciągnikach???

Opublikowano

moje zdanie takie polecam NH Jd również ale za małe finanse lamba iDf to prawie to samo ale wracając do NH to jest szybki zwinny mało pali za 135 tys to byś miał TD5030 z takim wyposażeniem klima pneumatyka radio ... i jeszcze co byś chciał :) więc moje zdanie takie pozdr. ;[

Opublikowano

ja mu polecam swojego case jx to samo co nh td posiadam takiego ma zrobione 133mth i pracuje z plugiem 4x45,agregatem uprawowym 2,1 od ursusa 3512 ma bardzo lekko prasa new holland 841 ciagnik godny polecenia