Skocz do zawartości

Samochód dla ROLNIKA [Połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie są 2 auta wół roboczy w postaci Forda Galaxy Z 2.0 dohc w gazie I to jest auto do zadań specjalnych. nie straszne mu są cielaki bo regularnie woże, tona paszy czy jakiekolwiek urządzenia czyt co wejdzie a ciężar nie powoduje stykania opony z nadkolem to przewiezie. 2 autem jest subaru forester i mimo że takie "woow tego nie naprawisz to skomplikowane" to tak nie jest i ja ogniem je bardziej jak tego Forda bo wszystko proste i też w gazie bez turbo. stały Napęd na 4 robi swoje I lekki teren mu nie straszny i tam gdzie człowiek się nie zapada stojąc na 1 nodze to przejedzie  

Opublikowano (edytowane)

LPR – LPR7D0693C – Bęben hamulcowy Bęben hamulcowy tył DACIA DUSTER 1.2/1.5D/1.6 04.10-Informacje katalogowe

504.94PLN (brutto)

BOSCH – 0 986 477 283 – Bęben hamulcowy Bęben hamulcowy tył DACIA DUSTER 1.2-1.6LPG 04.10-Informacje katalogowe

803.46PLN (brutto)

wytrzymuja około 120-150 tys km, zamienników nie ma

drogie sa zwłaszcza elementy tylnego zawieszenia do 4x4 bo zamienników prawie nie ma

to co pasuje od innych modeli  ceny raczej przeciętne.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Czemu się nie nadaje? Obecnie mam focusa MK2 i się nadaje, a ta astra prócz tego że mocniejsza i dużo ładniejsza za bardzo się nie różni :D

Opublikowano

@dabazKasy to szkoda na taką dacie😂😂😂😂

Za te pieniądze mam opla albo wv a nie jakieś wynalazki

Opublikowano
15 minut temu, dabaz napisał:

no jasne. wypierdziany przez niemieckiego turasa. fuj. już bym ci ręki nie podał.

Wypierdziany samochód to chyba Ty kupowałeś😂😂  Za cene tej daci którą składał kitajec za miske ryżu mam maksymalnie roczne auto z polskiego salonu. Więc decyzja jest prosta, i z częściami nie ma problemu

Opublikowano
3 godziny temu, dabaz napisał:

No ta astra to by ładnie kretowiska równała :) Dla mnie za niska i za stara. Szkoda kasy.

Kurde powiem ci że na obniżonym zawiasie źle nie jest jedyne muszę uważać na krawężniki na parkingach żeby zderzaka nie urwać, ale trakcja super na nawet w zimie mogłem popracować za spycha :D

Opublikowano

Rolnik_z_Podkarpacia napisał: 15 minut temu, dabaz napisał: no jasne. wypierdziany przez niemieckiego turasa. fuj. już bym ci ręki nie podał. Wypierdziany samochód to chyba Ty kupowałeś😂😂  Za cene tej daci którą składał kitajec za miske ryżu mam maksymalnie roczne auto z polskiego salonu. Więc decyzja jest prosta, i z częściami nie ma problemu _---------------------------------------------- czyli nie masz o niczym pojęcia dzieciaczku :)

Opublikowano
jahooo napisał:

Moje auto na wieś. Tanie, proste i nooooooooooooowe! 

z czego to zrobione ze bęben tylko tyle wytrzymuje! w masterze po 250tys robiłem z tyłu hamulce i zero progu było!

galan99 napisał:

Teraz to wiele samochodów wyleci z ruchu takich klamotów , zostaną tylko cacka .

https://wmeritum.pl/policja-akcja-smog/271033

nic nie wyleci kolego, to że ktoś jeździ nie sprawnym to jest jego głupota to raz a dwa dzisiejsze niektóre 5-8 latki są tak kiepsko silniki zrobione np tsi VW że żre olej gorzej niż t34! masz zadbane auto bez obaw możesz jeździć!

bratrolnika napisał:

bo tam chyba ten bęben razem z łożyskiem i czujnikiem abs jest zespolony, dlatego taka cena, coś mi się o uszy obiło

standard w dzisiejszych autach tak zrobić podzespół aby nie dało się rozdzielić na czynniki pierwsze! japońce z Toyoty wymuslili diesla z nitowana głowicą do silnika, po wywaleniu uszczelki silnik szrot

dabaz napisał:

Moje auto na wieś. Tanie, proste i nooooooooooooowe!

df1.jpg

mam pytanie bo kolega takie ma. czy jak zaparkujesz jednym kołem wyżej to drzwi od kierowcy da się otworzyć?

Opublikowano

Nie wiem czym Ty się podniecasz...

W cenie tej daci poleasingowy samochód przez rok używany można kupić bez problemu dzieciaczku😂😂 Nie wiem czego Ty nie rozumiesz. Oczywiście każdy kupuje co mu pasuje, ja kupiłem rocznego vw i nie zamienił bym ho na taki wynalazek

Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Nie wiem czym Ty się podniecasz...

W cenie tej daci poleasingowy samochód przez rok używany można kupić bez problemu dzieciaczku😂😂 Nie wiem czego Ty nie rozumiesz. Oczywiście każdy kupuje co mu pasuje, ja kupiłem rocznego vw i nie zamienił bym ho na taki wynalazek

ty wolisz wypierdzianego wieśwagena a ja wolę salonowe auto. Ot taka mała różnica :)

Opublikowano (edytowane)

No po takim wieśniaku jak Ty to bym na pewno samochodu nie kupił, masz rację. Wolę jeździć sprawdzoną marką niż takim wynalazkiem. Kupiłeś pierwsze lepsze auto z salonu i robisz z siebie niewiadomo jakiego bizmesmena. I tak masz rację wolę wieswagena 

@zetorlublin7341Czysta benzyna 1.2

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia