Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, masa24 napisał:

Chyba przedstawicielem procamu jesteś 😀 jak np wypadają ceny w porównaniu z internetowymi sklepami ? Bo porownywales pewnie 

Nie. Mam znajomych co biorą z procam, chemirolu, Adlera, Agroloku, agrocentrum i okolicznych punktów. Sam myślałem do chemirolu przejść, ale tam trochę inna chemia. Ceny kiedyś porównywałem, ale dużo się nie porówna bo sporo jest na wyłączność chyba że zamienniki. 

Nawozów azotowych np nie biorę od nich, npk teraz też zrezygnowałem. Wapno mówi że u nich się nie opłaca. 

@hardkor113 ja też nie, ale skoro mogę płacić na taki termin to tak robię.

Ten ventur solo to droższy będzie niż w pakiecie napewno. 

Bakalazewo agrochemia jeszcze kiedyś brało się chemię. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano
10 godzin temu, Tomek90 napisał:

U mnie na spokojnie 180 dni bez dodatkowych kosztów. 

Zapytaj jak zapłacisz w 14 dni na pewno będzie jakiś upust

Opublikowano
10 minut temu, miwigos napisał:

Zapytaj jak zapłacisz w 14 dni na pewno będzie jakiś upust

To chyba normalne że odrazu zapytałem. Nawozy jak brałem to już był % jak na dłuższy termin. 

Opublikowano

Ja wole od razu ,a nie potem myśleć co jest zapłacone a co nie ,pewnie liczą na to że ktoś zapomni w terminie i odsetki będą

• Root Admin
Opublikowano

Czasem w czerwcu nie ma kasy na 3 auta nawozu, a poza tym przed żniwami wole mieć zapas na koncie, na wypadek gdyby coś je... tzn zepsuło się w kombajnie.
Przyjeżdza nawóz, przychodzi faktura, od razu do banku ustawiony przelew z datą przyszłą i tyle.

Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

Ja wole od razu ,a nie potem myśleć co jest zapłacone a co nie ,pewnie liczą na to że ktoś zapomni w terminie i odsetki będą

Parę razy się zapomniało to dzwoni babka przypomina to chyba normalne w większych firmach 🤷‍♂️ wiem że faktury za chemię muszę opłacić pod koniec roku i tyle. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, drobny napisał:

Czy mają czysty protiokonazol i epoksykonazol Delaro Ventur i jak z cenami

Epo nie. Protio za niecałe 1200 a'5

Edytowane przez isentor
Opublikowano
5 minut temu, szymonidas9 napisał:

Odzywki z Greena stosujecie?są warte swojej ceny, jak z ich rozpuszczalnoscia?poprawiają jakość wody? 

Pomyśl nad caldena.com :D

Opublikowano
1 godzinę temu, szymonidas9 napisał:

Odzywki z Greena stosujecie?są warte swojej ceny, jak z ich rozpuszczalnoscia?poprawiają jakość wody? 

Podobno dobre, wolę Adob, stosował z intermagu bor i mikrokomplex to spoko, ale jak wziąłem plonvit zboża do T1 to filtra zalepiło. 

1 godzinę temu, isentor napisał:

Epo nie. Protio za niecałe 1200 a'5

250 czy 300g ale tak czy siak drogi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał:

Podobno dobre, wolę Adob, stosował z intermagu bor i mikrokomplex to spoko, ale jak wziąłem plonvit zboża do T1 to filtra zalepiło. 

250 czy 300g ale tak czy siak drogi. 

300 sc

• Root Admin
Opublikowano
8 minut temu, Tomek90 napisał:

Niezła zupa musiała być, albo niezły niefart.
Póki co tylko raz zalepiłem opryskiwacz - ale jak się później okazało na własne życzenie :P 
Zostało tak ze 30l cieczy roboczej w opryskiwaczu po pszenicy. Dorobiłem do pełna na rzepak. W domu było ok, po zajechaniu w pole i zrobieniu 100 m opryskiwacz stanął.
Okazało się na próbie wiaderkowej ze winę za to ponosi regulator wzrostu dla zbóż. Było go tyle, co w tej resztce 30l cieczy.
Jest nauczka - porządnie myć opryskiwacz po skończeniu pracy!!!

Opublikowano

Normalna od paru lat prochloraz juwel ccc moddus mikro. Ja po grzybówkach nigdy nie myje, czasami ponad 100l cieczy z T1 pszenicy idzie na platek. Herbicydy staram się tak ułożyć zabiegi żeby potem grzybową albo rsm wypłukać. 

Opublikowano
17 godzin temu, Badek15 napisał:

A co dorzucić do protiokonazolu na t2 żeby było okej nawet gdy się opóźni zabieg ? i w jakich proporcjach ?

Zależy ile się opóźni zabieg i jaki to ma być zabieg. Jeżeli pytasz o T2/T3 można dodać wiele. Jeśli strobiluryna to nie więcej jak 100 g, może być też tebukonazol, metkonazol.

14 godzin temu, Tomek90 napisał:

Tam gdzie tanio 😆  rsm rolpol ostatnio, fosforan i sól transport znajomy import 

Protiokonazol łapie maczniaka interwencyjnie?? 🤔

Średnio. Według angielskich testów bierze mączniaka w miarę ok (jak inne triazole). Według Niemców brak działania. Pewnie i jedni i drudzy mają trochę racji i prawda leży po środku. Także działanie średnie

• Like 1
Opublikowano
losktos napisał:

17 godzin temu, Badek15 napisał: A co dorzucić do protiokonazolu na t2 żeby było okej nawet gdy się opóźni zabieg ? i w jakich proporcjach ? Zależy ile się opóźni zabieg i jaki to ma być zabieg. Jeżeli pytasz o T2/T3 można dodać wiele. Jeśli strobiluryna to nie więcej jak 100 g, może być też tebukonazol, metkonazol. myślałem o cyprokonazolu A czy to prawda że triazole tak przypalają zboża? ktoś tu tak sugerował na forum żeby dodać do protio coś innego niż triazol bo razem mogą przypalić?

Badek15 napisał:

losktos napisał: 17 godzin temu, Badek15 napisał: A co dorzucić do protiokonazolu na t2 żeby było okej nawet gdy się opóźni zabieg ? i w jakich proporcjach ? Zależy ile się opóźni zabieg i jaki to ma być zabieg. Jeżeli pytasz o T2/T3 można dodać wiele. Jeśli strobiluryna to nie więcej jak 100 g, może być też tebukonazol, metkonazol.

myślałem o cyprokonazolu A czy to prawda że triazole tak przypalają zboża? ktoś tu tak sugerował na forum żeby dodać do protio coś innego niż triazol bo razem mogą przypalić?