Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Taczki są różnej pojemności standardowa ma tak 60 litrów ,ale są też na 90 i 110 litrow.

U mnie wczoraj była burza z małymi opadami.Dzis słońce i wiatr , trochę chmur :)

Opublikowano

Prezenterzy pogody idą w tym roku wyjątkowo na łatwiznę. Przewidzą że ma być jakaś burza i zaraz nadają opady deszczu w całej Polsce a popada może na połowie kraju a może nawet i nie. Mistrzem w tym jest polsat, który nadaje deszcz codziennie w całej Polsce

Zgadzam się z tym i dodam jeszcze Twoja Pogoda

Opublikowano

Czy ja mieszkam kur..  na Marsie.... dziś popołudniu lało na wschodzie (chyba kutno kłodwa i nadal tam pada) teraz chyba burze idą na konin i na zachód od konina... u mnie 00.

Opublikowano (edytowane)

Czy ja mieszkam kur..  na Marsie.... dziś popołudniu lało na wschodzie (chyba kutno kłodwa i nadal tam pada) teraz chyba burze idą na konin i na zachód od konina... u mnie 00.

o  17godzinie przyszła burza,spadło około 40litrów wody.deszczomierz przewróciło.

na dodatek grad wielkości 4 cm.kukurydza,buraki i zboża nie ma nic..

teraz też zaczyna padać..

Edytowane przez matingus
Opublikowano

U mnie dzisiaj 20 litrów , w czerwcu łącznie 100 litrów spadło

Opublikowano

W nocy burza oczywiście bokiem. Dziś 32°C i wiatr, od około 19 ładnie się zapowiadało ale i tak wszystko omija bokiem na północy wschód.
Czerwiec chyba się zamknie na 21 l/mkw.

Opublikowano

Jak  w nocy  nie popada  - a się nie zanosi -  to będzie  można ogłosić  suszę...

Jak dobrze pamiętam gospodarzysz na piaskach lotnych i zawsze byłeś najbardziej skacowany na forum ;) . Ale skoro dopiero od jutra chcesz mieć kaca to jednak ten rok jest dla Ciebie łaskawszy.  B)

Powiem że czasem lubię sobie pobiadolić, ale tak suchego roku nie pamiętam. Jak w kwietniu u ludzi lało i podtapiało, u mnie czasem mżyło, a że dzień krótszy i chłodniej to było ok.

W maju na majówkę dało około 40mm więc fajnie, ale do końca maja może raz siknęło rosą. Czerwiec to chyba 2+2+5( to rozłożone na 3 burze przez kilka godzin) + 1,5mm. Dla roślin opady nie istotne.

A najciekawiej  jest, że pewnie mało kto uwierzy, bo jak u mnie opad z burzy 2mm to 4 km dalej 25mm. Następnym razem ponownie u mnie 2mm, a tam 15mm, a np 10km na północ trzy burze po około ~20mm, u mnie zero.

No nic  - jutro ostatnia szansa na czerwcowy deszcz, choć pszenicy już nie pomoże.

A tymczasem browar na posuchę i wianek na sezon truskawkowy ;)

Opublikowano

Ja wierzę. U mnie pół godziny temu 5 min. grubego deszczu i 5 min używki i to byłoby na tyle. 13 km dalej po prostu lało.

Opublikowano

U mnie jak zaczęło o 1 w nocy tak skończyło o 6 nad ranem 3 burze lało dokładnie lało przez te kilka godzin nie da się po polu przejść jak szedłem do obory to wody w rowach było tyle ze drogę zalewało ale już śladu po deszczu nie ma w niektórych miejscach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v