Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okolice Świecia, jakaś tam warstewka śniegu jest ale miejscami wszystko odkryte, po obserwacjach przydomowych stwierdzam, że nawet żyto hybrydowe wygląda mizernie, za parę dni jak wszystko puści będzie można coś więcej powiedzieć

Opublikowano (edytowane)

U was chociaż jakąś warstwą niewiem skąd jesteś dokładnie ale pod świecie więcej śniegu leżało u nas teraz zero. Byłem dzisiaj na polach i jestem dobrej o myśli nie wygląda źle chociaż okaże się dokładnie za parę dni.

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Wygląda kiepsko ten wiatr wszysko wysmalił i roslinki jak z waty

Opublikowano

Witam ja się obawiam się że będzie powtórka z 2012 roku pszenice szczególnie te z października wyglądają bardzo źle,rzepaki z dnia na dzień też mizernieją niby u nas wielkich mrozów nie było ale śniegu też brak.

Opublikowano

Okolice -1 ,trochę śniegu,prawie bez wiatru ,temperatura w sam raz by klamoty remontować,Jak tam po walentynkowych ,, wypiekach'' ;), a koty kuzwa stadami.  Aha przypomniałem sobie jak kiedyś,na końcu komuny podsłuchałem rozmowę dwóch milicjantów .Gdzieś w Augustowie stal posąg Lenina a na nim napis  ,,Lenin w pażdzierniku'',domorosły poeta uzupełnił  myśl      ,, a koty w marcu''   ,ponoć wysocy milicjanci sraczki dostawali  by go odnależdż , 

Opublikowano

Aktualnie -4,Dziś rozpychałem dla gościa wjazd na podwórko,po tych wiaterkach tunel w bramie,ale śnieg powoli z bocznych asfaltów ginie i wróble z kotami mordy drą.

Opublikowano

W słońcu temperatury się nie mierzy , taki pomiar to o kant ....

Opublikowano

Pszczoły już dwa tygodnie temu miały oblot  przy ulach. Dziś z racji ciepła wybrały się na dłuższy oblot. U mnie było +8 i pełne słońce. Na jutro ponoć deszcz

Opublikowano

Pomaluj termometr na czarno , wtedy "na słonku" będziesz miał jeszcze więcej  :P .

Opublikowano

U mnie o 3-ciej rano temperatura podskoczyła z -4 do 1,2 na plusie. Znowu prorok, czy co? - rano o 6 zaczęło padać ;) Śnieg leży jedynie w głębszych dołkach i przy lesie - gdzie jest cień. Tak śniegu nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v