Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

U mnie  dzisiaj  wiatr  i zimno   deszczu  brak

Opublikowano

U mnie od 14 tej jak się rozpadało to padało mocniej i słabiej do 20. Miałem siać kukurydzęm ale nie wyszło bo z piasku na V klasie zrobiło się masło. Woda nie wsiąka, bo za sucho było.

Opublikowano

U mnie od 14 tej jak się rozpadało to padało mocniej i słabiej do 20. Miałem siać kukurydzęm ale nie wyszło bo z piasku na V klasie zrobiło się masło. Woda nie wsiąka, bo za sucho było.

w tej chwili nie pada nic mocniejszego?

Opublikowano

Mała poprawka, bo nadal pada, ale taki średni deszcz.Do ulewnego to mu brakuje

Opublikowano

Co do kilometra nie widząc granic powiatu trudno określić precyzyjnie. Równie dobrze 10 km na wschód może lać. Przykład z przedwczoraj. 10 km ode mnie przeszła krótka, ale porządna ulewa a u mnie słonecznie.

Opublikowano

Pada dzisiaj cały dzień. Od około 19 do teraz lało. Wczoraj u jednego kumpla z sąsiedniej wsi tak nalało, że woda stała na podwórku, ciekawostką jest to że u drugiego kumpla tylko lekko pokropiło. Odległość między nimi to jakieś 250 m. Chmura tego drugiego nie objęła hehe.

Opublikowano

okolice  CZYŻEWA  pada   od   rana  z  małymi  przerwami   ,  a   od   16-nastej   to   częściej  i tak    około   20-dziestej   to   polało     konkretnie       ;)    cieszy   to  bardzo   bo   było   już    sucho  ,  a   i  trawa        nabierze  masy     i  podszewki     i   kukurydza   będzie   rosła  

Opublikowano

Gliwice Śląsk. Wczoraj zapowiadali intensywne opady deszczu na dzisiaj u mnie i nic z tego nawet jednej kropli deszczu. Ostatni deszcz dwa tygodnie temu. 

W studni brakuje wody. Kiedyś można było codziennie beczkę 1000L naciągnąć a od ostatniej jesieni do dzisiaj to z ledwością 200L. Studnia ma głębokość 16m. 

Opublikowano

byłem teraz 2 dni na mazurach to współczuję pól, wszystko tak górzyste, że dziwię się, że tam jakiś kombajn wjeżdża. A tak ogólnie w Ostródzie 2 dni padało.

Opublikowano

Za wczoraj i dzis tak wpompowało na podlasiu że na polach woda stoi w dołkach podwórek to pływa dziś się troche wkurzyłem bo deszcz pokrzyżował plany ale z drugiej strony wole niech deszczu będzie za dużo niż za mało jak u niektórych a już powoli zaczynało brakować deszczu.

Opublikowano (edytowane)

Za wczoraj i dzis tak wpompowało na podlasiu że na polach woda stoi w dołkach podwórek to pływa dziś się troche wkurzyłem bo deszcz pokrzyżował plany ale z drugiej strony wole niech deszczu będzie za dużo niż za mało jak u niektórych a już powoli zaczynało brakować deszczu.

Nie wiem skąd jesteś ale u mnie chmury są 10km na zachód więc jeszcze nic nie pompuje, jedyne co pompuje to resztki wody ze studni

edit. jednak zabrakło dla mnie

Edytowane przez fireseba
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v