Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak w "domu" to wszyscy zdrowi ? :blink: Żniwa to kiedy , we wrześniu ? :o

Opublikowano

Ja to odczytałem jako 30 l codziennie do końca sierpnia :ph34r: .

Gość marekfarmer
Opublikowano

A tak w "domu" to wszyscy zdrowi ? :blink: Żniwa to kiedy , we wrześniu ? :o

Ja to odczytałem jako 30 l codziennie do końca sierpnia :ph34r: .

Naucz  się  czytania  ze zrozumieniem  :D  Myślenie  nie  boli   :lol: :lol:

Jak co  weekend  będzie padać  aż  do września  nic  się  złego  nie stanie spokojnie  w ciągu  tygodnia  się  zbierze  wszystko :)  A  ile korzyści  będzie  dla kukurydzy  i  poplonów  :D     Ale  pomarzyć można   I  o taką  pogodę  proszę  :D :D

Opublikowano

Jak to dziadek powiadał  ,,  na tych  naszych  piachach  żeby  coś  urosło to  dwa razy w tyg.  deszcz  a w  niedzielę  burza ''     W  nocy kolejne  20mm.   szczęścia.  :)

Opublikowano

tak zapowiadają na wschodzie deszcz na wieczór i z każdą godziną to zanika im prognoza tego deszczu

@rolnik1973 nie pij tyle bo...

Ja nie piję jak żule, jeden na dzień po łyku i do lodówki, a pomiędzy łykami lód na ochłodę. A wódki to 11 lat nie miałem w ustach, także spokojnie.
Opublikowano

To i ja się pochwalę -nie mierzyłem ale i u mnie ze 3 litry spadło - szkoda tylko że w formie potu z czoła. Teraz  32, prognozy praktycznie odwołały wszelkie opady na tydzień. Browar zakupiony na cały weekend poległ już w sobotę. Jak żyć?!!!

Opublikowano (edytowane)

za komuny to było wszędzie dostępne nawet na dworcach,stadionach,festynach pociągach nie co co tersaz nawet pod sklepem nie wolno się napić dla ochłody
 ostatnio piłem napój pod sklepem no i straż sprawdziła czy oby nie piję piwa

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

Są rejony gdzie bez samochodu piwa nie dostaniesz. Sklepów wiejskich nie ma, a do miasta kilkanaście kilometrów. Jak wypijesz całe te piwo przeznaczone na weekend to lepiej po nowe nie jechać. :P

Opublikowano (edytowane)

To nie za komuny, żeby był problem z nabyciem piwa.. :D

Owszem za komuny czasem bywał problem z nabyciem piwa , ale żaden piwosz o suchym ryju nie chodził.

Dzisiaj kupno piwa staje się wyzwaniem , gdyż to co sprzedają w sklepach to wyrob piwopodobny , przypominający smakiem końskie szczyny, gdzie chmiel zastąpiono żółcią bydlecą , a fermentację skrocono do kilkunast dni .

Dla przykładu wrocławski full z lat 80 nalany do kufla tworzył pianę na której przez pięć minut utrzymywala się zapalka.

Niech mi ktoś pokaze piwo tańsze niż 5 zł , na ktorym utrzyma się piana dłużej jak 30 sek.

Edytowane przez scoffer
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wieczorem 20l.

A co teraz jest dobre, nic. Nic sama chemia. I sami jej też, stosujemy coraz więcej, liczy się tylko wydajność.

Edytowane przez Nowy81
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v