Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Rok temu najwiekszy opad to był 30mm 15 sierpnia,pozostałe opady max 7mm . Ale ten sezon to juz porazka,zobaczymy dalej........  Wczoraj 25km od Radziejowa w kierunku Torunia deszcz tak samo w strone Inowrocławia.

Opublikowano

A u mnie 15l z soboty i wczoraj to dzisiaj jak sadziłem ziemniaki to po południu z pod kół zaczynało się kurzyć... na mocniejszej ziemi niby wilgoci więcej ale i tak wszystko poszło jak w gąbkę bo nawet z rana nic się nie oklejało...

Szymi ma  rację żeby u nas było za mokro ponad połowa Polski by musiała być pod wodą, śmieszne ale prawdziwe.... niestety.

Opublikowano

kiedyś kiedyś pisałem że amerykanie wieszczyli bardzo mokrą wiosnę i się sprawdza może poza malymi wyjątkami wieszczyli też powódź na Wiśle

a jakie prognozy mają na maj , czerwiec i lipiec

Opublikowano

u mnie to jeszcze z nawozem pierwszej dawki nie idzie wjechać, 4ha na ozime nawóz to na raty siane przez 2tygodnie a 3,5 ha to sieje ręcznie bo w pole nie idzie wjechać takie bagno jeszcze 0,5ha mam do skończenia ręcznie nawóz. Od Wielkanocy to z 60-70litrów spadło średnio na tydzień po 15litrów pada a pola równe z zaniżeniami III klasa ziemi a gdzie żeby opryski na chwasty grzybowe i posiać jare zboża

Opublikowano

U mnie o 4 rano było 5 stopni, ale to pewnie przez sąsiedztwo dwóch rzek i bardzo gęsta mgła. Codziennie leje, woda na polach stoi, jakimś cudem udało się załatwić opryski na chwasty w zbożach, ale nie mogę poorać rzepaków bo nie da się wjechać... a planowałem w tym tygodniu posiać na nich soję... Zobaczymy, w prognozach nadają cały czas mocne deszcze.

Opublikowano

To umnid 6.7*C, nie pada co najważniejsze.

Nie martw się , wieczorem popada B) .

Opublikowano

Kurcze, na południe ciągle pada aż za dużo, a u mnie na północy Mazowsze tej wiosny jeszcze nie było dobrego deszczu, sucho jak na pustyni, zboża nie chcą wschodzić, ozime wymarzły.

Opublikowano

Dzisiaj ładnie z rana po padało.... w sąsiedniej wiosce u mnie 3 krople i wicher jak na pustyni co chwila tumany kurzu...

U mnie dziś kilka razy ładnie przepadało ,a wieczorem istna zadyma była tak siny wiatr zwiewał ziemię na wioskę .Do tego ładnie popadało z 20 minut i tak kilka razy dziennie .Mimo tego zimna zboże ładnie podskoczyło i na polu już jare  ładnie się zagęszczają .A pszeniczka czarna od nawozu ozima .Na dniach kilka zdjęć zrobię i dodam .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v