Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też z kujawsko pomorskiego to wczoraj spadły 3,0 litry a dziś przez cały dzień ..... 1,5 mm. Mamy 4,5 mm w weekend a nawet kurzyć się nie przestało... Dobre i to, czekam na więcej!

Opublikowano

To pszenżyto po drugiej stronie to Twoje?

Zależy kto pyta B)

Pod wieczór trochę zaczęło rosić w połączeniu z tym wiatrem to i tak nic z tego nawet kałuży niema na podwórku jedynie beton przed domem mokry.

Opublikowano

Rano 6*C z opadami nie ma teraz tragedii w maju już spadło 64mm deszczu.

no to kolego Ci zazdroszczę u mnie w maju.....2,5 mm deszczu, że na najsłabszych glebach żyto nie może się wykłosić, a tak patrze na prognozy i na dwa tygodnie jakiegoś większego opadu nie widać..... jak tak dalej pójdzie to żyto uschnie na pniu. Jest po połowie maja i jeszcze żadna burza w okolicy nie przeszła, wieje jak diabli, i strasznie zimno. Mam dylemat czy jest sens robić zabieg T2 w zbożach bo tak sucho.....

Opublikowano

U mnie wschodnia wlkp od 25 kwietnia spadło 3mm trawa pod kostki,kukurydza ma problemy ze wschodami o zbozach lepiej nie mówic a najlepdsze jest to że około 10km dalej przeszły dwie konkretne burze i tam nie mogą traw wjechać skosić 

Opublikowano

U mnie przed chwilą deszcz przeszedł, a w ogóle pogoda jak w marcu - raz słońce, raz deszcz. Ale w górach chyba coś więcej ostatnio popadało, bo okoliczne rzeki dość mocno przybrały.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Susza susza  i jeszcze  raz  susza

Opublikowano

Zimno i pochmurno,z wilgocią nie najgorzej bo co dzień praktycznie coś przepaduje choć niezbyt mocno , trzeba czekać do czwartku na ocieplenie bo trzeba było w piecu napalić do niedzieli ma niby 25 stopni być  :)

Opublikowano

Oprócz Ciebie to ostatnio nikt nie narzeka na nadmiar deszczu . U Mnie w miarę ok. , a robiło się sucho .

Opublikowano

To aby nie padało, bo dżdżownice się potopiły, bociany żaby w polu ganiają i depczą zboże.

Hahaha tego jeszcze nie grali :lol: Bociany depczą zboże, to jakie ono jest? W moim to nie połazi bo zaplącze mu się w nogi i gleba się mu podniesie :ph34r: Umiesz poprawić humor :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v