Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

-15 i wiatr ,napewno wszystko do przesiania ,prawie 100 ha ,tregedia tak jak 4 lata temu, jutro też taki mróz ,a za tydzień chyba poprawka ,kolegoROLNIK może zimno ci nie straszne ,ale w moich stronach jak by było -25 to by większąść rurociągów z wodą gminną by zamarzła,więc nie mów że to nie problem

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

najmroźniej nad moją chałupąattachicon.gifNajzimniej.jpg

ta mapa nie mówi całej prawdy są miejsca zimniejsze od Twoich stron niestety mamy lokalne spadki ponizej -20

wszystko się okaże w przyszłym tygodniu po solidnej odwilży

Opublikowano (edytowane)

W pow. Jasło kolejna noc -16 bez śniegu ale też bez wiatru jęczmień da radę? teren dolinny a co ciekawe u teściowej 30km dalej teren bardziej wyżynny i - 19 o 23 wieczorem.

Edytowane przez jaco25
Opublikowano

Chodziłem z ciekawości po miesiącu stania odpalić ursusa. Załączyłem grzanie świecy i podpompowałem paliwo zafurgotał ogień w kolektorze i 4 razy zahełtał i odpalił trochę się potrząsł i chodził równo.

Opublikowano

W małopolsce pow. dąbrowski o 8 rano -15 lekki wiatr 0 śniegu.Jak myślicie jak by wykopał Muszelkę i wsadził w domu będzie widać czy odżyje czy padnie?

tak z ciekawosci spytam. Po co chcesz to robic?
Opublikowano

Ciekawe jestem jak wygląda okrywa śnieżna w Rosji. Jeżeli w Rosji sytuacja jest podobna do naszej to zapewne czekaja nas podwyżki cen zbóż co z pewnościa troche zrekompensuje nam straty. Ale to narazie gdybanie zobaczymy jak rozwinie się sytuacja.

Opublikowano

Ja już w podwyżki nie wierzę w tym sezonie mieliśmy wszystkie kataklizmy z suszą  w większości kraju i kilku krajach i co ceny zboża są jakie są niskie ,ceny mleka tuczników rolnicy sami wiedzą , więc liczenie jak wymarznie to będzie mniej zboża i ceny podskoczą niestety mało realne

Opublikowano

Próba zrobiona.Wszystko zmarznięte.Sąsiady do góry podskakują z radości.A uj z tym wszystkim!!!.Tyle pracy i kosztów szlak trafi w ciągu dwóch dni a debil jeden z drugim ma żal że KRUS mały płace.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v