Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli wymarznie 80 % w Polsce ,to przed żniwami zdrożeje,czego sobie ani wam nie życze

Wie ktoś jaka pogoda była ,Niemcy,Ukraina Rosja

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Dokładnie jak jeden kolega pisze sucho mokro przymrozki inne klęski a 7 ton musi być minimum ,rolnicy biadolili że sucho tylko jak poszedłeś do gminy składać wnioski susza to urzędnicy tylko podśmiewali się że w zbożu strat nie było bo wiedzieli od rolników jakie wydajności były, tak było wlkp

Opublikowano (edytowane)

Dziś wykopane pszenice i rzepaki z ziemią i wiaderkach stoją na oknie w oborze ,zobaczymy czy będzie lepiej

Robi ktoś jeszcze testy

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Dzisiaj deszcz zmył resztę śniegu, a od czwartku mrozy. Nawet do mojego rzepaku nie zaglądam,wola Boża. Testów zimowania nie robie bo do końca zimy może być jeszcze różnie i po co się denerwować?

Opublikowano

Mój wykopany rzepak po 10 dniach  na oknie wylądował dzisiaj na śmieciach ,na początku  ugotowane liście ale środek jeszcze był zielony ale dzisiaj go rozkopałem i okazało się ze korzenie ugotowane czyli na wiosnę przesiewanie 

Opublikowano

Jak czytam Twoje opisy pogody ,to się zastanawiam czy obok Mnie nie mieszkasz . W 90% ta sama aura . B)

Gość marekfarmer
Opublikowano

Umnie dzisiaj śnieg padał oby deszczu nie było bo zapowiadają mrozy na weekend

Opublikowano

Mój wykopany rzepak po 10 dniach  na oknie wylądował dzisiaj na śmieciach ,na początku  ugotowane liście ale środek jeszcze był zielony ale dzisiaj go rozkopałem i okazało się ze korzenie ugotowane czyli na wiosnę przesiewanie 

Jaka to była odmiana ? pszenic nie badałeś ?

Opublikowano

tak przed 8 na górce od strony Świecia stały cztery, przed górką trzy a za nimi ja :o

Po pól godz stania kierunek lewy pas i poszedł-mało mnie nie zjedli......

Zgadza sie dzisiaj na swieckiej tragedia jechalem przed poludniem do Tucholi to w jednym miejscu widzialem ze tirowcy kopali ziemie z rowu i sypali na droge bo jeden w poprzek stal reszta ruszyc wtedy nie mogal B) mowisz o tym samym miejscu?

Dzisiaj z rana snieg dawal napadalo 12cm ze spodu lod na to ten mokry snieg to byla bajka na drogach temp. ok 0

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v