Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co co? Ściągnąłes majtki, nalożyłeś kondona i posmarowales wazelina??? Dobrze zrozumialem? Tylko na co czekac? Bo nie doczytalem...

Nie no Panie Rolnik zartowalem tylko 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś nie padało, wytargałem kombajn, zmieniłem kosę, jutro nasmaruję i czekać żniw:)

o tak oooo, nic nietrzeba robić  w nim?  jednak te germańskie dobre sprzęty :P 

ja w swoim żółtym krążowniku pól (NH)  musze kilka pierdół wymienić typu czujnik ciśn.  oleju, 3 nożyki w kosie wymienic bo mądry somsiad zamiast zabrać z soba kamień to połozył go  na miedzy a ja zahaczyłem kosą, gume na podsiewaczu bo jakaś k**wa wygryzła otwór i zrobić ten wariator od napędu motowideł bo pas skacze jak oglądalność u Kurskiego 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, krzysieek napisał:

Najwyżej symboliczny 1l nie więcej. Wątpię

Nadawali na dzis ranek, teraz niby mialy zanikac a ta chmura co raz pada na bialo albo na zolto. Zawsze zle przewiduja,komputery coraz szybsze ale zle dane wprowadzaja. Niemal wszedzie padalo tylko na u Was wiec moze teraz! Lisze na to bo wczoraj i dzis gowno po dolach wozilem jak nie popada to i gowno bede kosic.

Opublikowano

U nas o koszeniu jakiejkolwiek trawy pomarzyć można. Na najlepszym kawałku może 1bela z ha. Musiałoby z 30 l spać żeby trawa ruszyła (wyrosła właściwie). Coś może do jesieni wyrośnie.

Daniel to u Ciebie nie napadało tyle co u Pedra? Daleko od niego mieszkasz?

Opublikowano (edytowane)

Ma znacznie blizej niz ja do Ciebie. U mnie to samo jedna bela z ha lecz kazde zaglebienie to ziemia torfowa wiec prawie sama pruchnica. Wody magazynuje tyle ze jak popada 20mm to po gorkach mokro a na torfie jedynie 1cm, lecz ziemia nie zwiezla wiec szybko i paruje. W zime duzo napadalo, a po gorkach splywalo na dolach woda do maja stala wiec po pokosie (bardzo slabym bo z nawozami nie mozna bylo wjechac) cos sie zazielenilo. Trawa okolo 15cm cala teraz czarna jest, jak tego nie zmyje bedzie 0 belek. Mineralnych nie sialem bo nie mam, krow nie wyganiam od miesiaca bo tylko sie opalają na sloncu wiec pojemnik na plynne wypelnia sie o 1/3 szybciej i gdzies to trzeba wylac.

Idzie krowa prosto na mnie, dobre 40l na radarze i ma jeszcze psa (ogon) bite 10l. Oby nie zawrocila ocierajac sie o moje laki, moze zawrocic przed Ruska granica i z powrotem. 100 litrow na metr hmmm nie musialbym wody jalówkom wozic i wolne do niedzieli(pomarzyc) Nocka dzis odespana, poczekam, jak wyjdzie za Bialystok i nie straci na sile to zapinam beczke. Oby to nie blad radarow, moze ktos tylko sposcil kibel w samolocie wracajac z mundialu? A nie czekaj jeszcze mecz o HONOR. Tak to pilkarze dostana w zaplate, by im sie popsol po pol roki https://www.hihonor.com/pl/index.html moze powinni isc do wiezienia za osmieszenie Polski na 2 lata + prace spoleczne na rozgrzewke i trening 4h i tak przez 364 dni w roku moze wtedy zrozumieja, sie na umieja i wygraja Euro 2020

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

Daniel zza Buga 😋 jak u mnie pada to u niego na połowie tez, a druga połowa to niech sam powie. Co z tego jak nawet te 35mm jest zdecydowanie za mało na wypalone góry, przyjdzie 3 dni pow 25° i od nowa patelnia więc po co siać

Opublikowano (edytowane)

Jak on jest od Boga to niech przekaze ze w podlaskim susza bo takie male to moze nie przyuwazyl

Jeden zza Buga, drugi zza Biebrzy trzeci nieopodal Narwii tylko u mnie jakis kanal obsrany gdzie komary tarlo maja.

Moze cos popada bo muchy sie jebia...

Warto sobie przypomniec dzien 25.06.2013 http://misi.ayz.pl/pogodynka/   ,(kalendarz po prawej stronie) nie bylo miejsca w calym kraju by ktos narzekal ze nie pada

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

Deszczomierza nie mam ale przez noc coś ok 30 L spadło.tylko huk za oknem i.teraz leje ostro

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ZELKOW napisał:

Szkoda że właśnie nie macie deszczomierza bo mi się kiedyś też wydawało że opad ogromny, a wczoraj zaledwie 2,5L a woda na podwórku stała

http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.533,52.1384,7,false,true,0

prosze podaje tak samo jak Pedra deszczomierz

@Krzysieek u mnie spadło raptem z 5 kropli na metr. Coś  nadają na noc, ma przejść na granicy Podlasia i Mazowieckiego, może zahaczy o nas bo obecne opady są przesunięte też o 100km względem prognozy.

Jakie cyrki na niebie sie odpierdalaja, caly blekit poszedl w ch*j sie jebac. U was to samo?

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2018-06-27/nadciagaja-potezne-ulewy-w-dobe-moze-spasc-tyle-deszczu-ile-powinno-przez-caly-czerwiec/

Juz sie boje, sam tytul przeraza. Cos mi tu smierdzi polsatem. Co dzien inne prognozy by nabijac wyswietlenia w zamian za drozsze reklamy. Pogoda to jest biznes. 

Ja Wam powiem jak jest naprawde!

Jak jest cieplo i wieje wiatr to jest zimno, jak jest zimno i nie ma wiatru to jest cieplo.

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
Mi meteo cały tydzień zapowiada że czwartek i piątek od 10-20mm ma spaść a jak spadnie 20-30mm, to niech pada bo zanim u mnie nie dobory uzupełni to to potrwa, przez czerwiec jak do tej pory u mnie spadło 23L z czego 20L przez ostatnie dni, rowy są puste i jak 50L nawet spadnie to spokojnie to ziemia przyjmie albo spłynie do rowu. Przez tą susze chodziłem zobaczyć na jęczmień to na 5kl się nie wykłosił a tam gdzie miał minimalnie więcej wody z 1 ziarna co zasiałem są teraz 3-4w kłosie to może z 600kg będzie, szkoda gadać
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v