Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czasem warto zajrzeć tutaj w przerwie śniadaniowej i zobaczyć że niektóre pijaki i menele nareszcie się obudziły ! Rano o 5.30 było 6mm. z nocy, ale padało jeszcze do 10 tej, może do 10 dobiło. @Rolnik darmozjadzie... masz zamiar coś zrobić, czy tak cię suszy że znowu będziesz żłopał to pseudo piwsko z biedry...? Penerze ty wstrętny...

% za prowokowanie do kłótni

Opublikowano

Rolnik1973 napisał:

Zazdrościsz, czy żalisz że nie możesz?

Nie z biedry tylko miejscowego sklepu.

Dalej pada dzień luzacki:)

Tobie zazdrościć ?! A niby qrwa czego ??? Takich jak ty, to tylko walić w łeb, a najlepiej to raz a porządnie.

Opublikowano

Chyba trochę przeginasz. Obrażasz gościa nie znając go nawet nie wiedząc czy się tylko  nie zgrywa. A z tego co ja zauważyłem to do tej pory ani mi ani Tobie do michy nie zajrzał i z kieszeni nie wyciągnął.

Zaczyna dogrzewać. Słońce wychodzi i parnota.

Opublikowano
Gdybym go znał, to pewnie bym go nie "obrażał", tylko z miejsca pierdolnął w potylicę..
Opublikowano

Ziemniory i qq idą jak burza, trawy też się zbierają aż miło popatrzeć, ale i ziele się pokazuje tak jak przewidywałem po deszczu normalka.. ziemniak dopiero teraz chyba nawóz łyknął

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, marian_malcher napisał:

Gdybym go znał, to pewnie bym go nie "obrażał", tylko z miejsca pierdolnął w potylicę..

Zostałeś zgloszony pod 112 niedługo odpowiednie slużby się zajmą tym zamachem na moje życie.

Się przejaśniło, nawet słonko wodę grzeje.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Rolnik1973 napisał:

12 minut temu, marian_malcher napisał:

Zostałeś zgloszony pod 112 niedługo odpowiednie slużby się zajmą tym zamachem na moje życie.

Się przejaśniło, nawet słonko wodę grzeje.

Za robotę sie bierz, a nie głupoty wypisywać ! 45 lat na karku i siedzi taki typ w sile wieku, w chałupie i wygląda za okno popijając piwsko od rana... PiS daje, a robić nie każe... W to mi graj, co nie ???

Opublikowano
Za czasów Polski Ludowej w wielu zakładach wywieszano tablice z hasłem " Chcesz więcej zarabiać - więcej pracuj ", tak że wybór należy do cb. 🍺
Opublikowano (edytowane)

A myślisz  co ja robię, 1-idę powoli z :tw_beer:w ręku do stodoły, 2-biegnę z językiem na brodzie a tam tak i tak 600zł t zboża, to co tepiej iść czy biec?

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 1
Opublikowano

Albo go ignorować albo zablokować na AF. Obraża od dłuższego czasu wszystkich dookoła. Mnie także ale zwracałem na to uwagi i go zignorowałem, więc szuka gdzie indziej zaczepki. 

Nie potrafi się zachować to go zablokować.

Opublikowano

a ja rolnikowi 1973  gratuluje podejscia do zycia . Nieraz w niedziele biore siano badz jak  trzeba to zniwowałem u siebie ico ? moze bogatrzy bede ale chwilowo byli  w oklicach ci co nockami robili  dzieci jak popatrzyły ile to roboty ojcowie mieli  to ....

• Like 2
Opublikowano

No i ja powoli po rozum do głowy idę...A ile to zdrowia... Teraz z matką po lekarzach jeżdżę bo kręgosłup rozwalony ma kompletnie po latach roboty.

W tym roku zdarzało się niedziela siano robić i choć w to nie wierzyłem to...potem cały tydzień coś się pier...li. Nie wiem, dla zasady będę się starał tego nie robic. Wszystkiego na pieniądze nie przelozysz.

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

a ja rolnikowi 1973  gratuluje podejscia do zycia . Nieraz w niedziele biore siano badz jak  trzeba to zniwowałem u siebie ico ? moze bogatrzy bede ale chwilowo byli  w oklicach ci co nockami robili  dzieci jak popatrzyły ile to roboty ojcowie mieli  to ....

siano to jest pikuś zwozić w niedzielę czy żniwować

Ja przy owocach czy warzywach wiosnę, lato, jesień w niedzielę i mał która to wolna bo inaczej się nie da

Ludzie w mieście też muszą coś jeść w poniedziałek.

Ksiądz też pracuje w niedzielę i najlepiej więcej dni świątecznych by wolał na tygodniu bo więcej by zarobił.

Zawsze ktoś w niedziele pracuje czy to na CPN, restauracji, garmażerce, sklepie, na wsi czy w Kościele

No bo w czym ta robota w niedzielę na wsi jest gorsza od tej np na produkcji ?

36 minut temu, krzysieek napisał:

No i ja powoli po rozum do głowy idę...A ile to zdrowia... Teraz z matką po lekarzach jeżdżę bo kręgosłup rozwalony ma kompletnie po latach roboty.

W tym roku zdarzało się niedziela siano robić i choć w to nie wierzyłem to...potem cały tydzień coś się pier...li. Nie wiem, dla zasady będę się starał tego nie robic. Wszystkiego na pieniądze nie przelozysz.

Ci co tylko siedza też chorują i narzekają to wcale nie musi byc od roboty.

Mam taką sąsiadkę co narzeka jak pada bo nie może wyjść i posiedziec na ławce

No ale to dom klientów pomocy społecznej

Opublikowano

ok  racyl ci kturzy pracują w niedziele to mają inny dzien tygodnia wolny  a ty  ? kiedy masz woilne ? zimą ?  ksiadz tydzien sie obija jak parafia wieksza to ma kilku wikariuszy .Wiesz ile wynosi rydzien pracy  w polsce ?

Opublikowano
  1. To wspólczujęm że sobie nie radzisz z robotą dzięki Ci za Twój trud bo by ludzie w poniedziałki głodowali:P
30 minut temu, racyl napisał:

siano to jest pikuś zwozić w niedzielę czy żniwować

Ja przy owocach czy warzywach wiosnę, lato, jesień w niedzielę i mał która to wolna bo inaczej się nie da

Ludzie w mieście też muszą coś jeść w poniedziałek.

Ksiądz też pracuje w niedzielę i najlepiej więcej dni świątecznych by wolał na tygodniu bo więcej by zarobił.

Zawsze ktoś w niedziele pracuje czy to na CPN, restauracji, garmażerce, sklepie, na wsi czy w Kościele

No bo w czym ta robota w niedzielę na wsi jest gorsza od tej np na produkcji ?

Ci co tylko siedza też chorują i narzekają to wcale nie musi byc od roboty.

Mam taką sąsiadkę co narzeka jak pada bo nie może wyjść i posiedziec na ławce

No ale to dom klientów pomocy społecznej

.

Opublikowano

Staszku nie bądź taki do przodu. 

W rolnictwie a zwłaszcza przy zwierzętach nie ma dni wolnych od pracy jak to w powiedzeniu "Świątek Piątek czy Niedziela......"

Ale parówa chyba coś się zbiera na deszcz a może i burzę. 

Opublikowano

Ale pieprzenie, robił w niedzielę, czy nie robił... Są różne sytuacje, nie masz zwierząt, nic nie wypadło w tygodniu, darmowa siła robocza pod dachem - możesz leżeć i cały tydzień. czekaj nie, bo zaraz osmarują ci d*pę żeś obibok.

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:
  1. To wspólczujęm że sobie nie radzisz z robotą dzięki Ci za Twój trud bo by ludzie w poniedziałki głodowali:P

.

bez przesady z głodu by nie padli

giełdy, targowiska w poniedziałki funkcjonują to myślisz że kiedy to szykują ?

nie wszystko zrobisz w sobotę żeby było świeże na poniedziałek

To nie jest kwestia czy sobie radzisz czy nie owoc musi być świeży np truskawki nie narwiesz w sobote na poniedziałek 

wiadomo nikt ziemniaka nie będzie kopał w niedziele

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v