Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pada Pany pada na zachodzie. 7 litrów już wlało. w dzień parówa na maksa a teraz pada spokojnie aż za spokojnie na to co straszyli w necie. Nawóz wczoraj na drugi pokos poszedł więc elegancja. Kukurydza trochę dłużej przeżyje i buraki wstaną. Jęczmień zimowy na piachu do koszenia ale tylko 1 ha reszta ok. Wielkopolska -Rawicz.
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

ręce opadają , jeden deszcz od końca marca przeszedł---- tylko mieszczuchy się cieszą z pogody

Jaka gmina?

Co Wy mowicie jak nie popada...! Patrzycie w niebo, jest tam wiecej ton pary niz zboza na polach.

Spodziewam sie jutro superkomorki z 4 tornadami na horyzoncie i z zaspami gradu

Edytowane przez fireseba
  • Haha 1
Opublikowano
soltys48 a czemu zaraz Bluznij zobacz na moją galerie ile wody dostałem w niedzielę. rośliną na 5 klasie już nie pomógł ten deszcz ale na 4 i 3 to ruszyły z kopyta a mam jeszcze założona plantacje jodly kaukaskiej która posadzilem w marcu i już prawie była wyschnięcia a ta ulewa mnie uratowała
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ja dopiero teraz zimą kupiłem miałem wcześniej karlika jeszce wcześniej elewatorową i wraz ze wzrostem nasadzeń sprzęt sie zmienia

do 1ha czy 1,5 ha na elewatorową to ciężko sobie wyobrazić, no chyba ż ektoś ma brak zajęcia we wrześniu xD

Opublikowano
2 godziny temu, thug napisał:

te opady bardzo szybko słabną idąc na zachód nic z tego nie będzie dziś

Za takie przepowiednie powinna być kara:(,i co najgorsze się sprawdza,wedlug radarów jestem w centrum opadów,a nawet porządnie nie pokropiło

Opublikowano
No więc po kiego grzyba gapicie się bez przerwy na te radary, łudzicie nadzieją że może tym razem poleje, a tu ni .uja za każdym razem.. Chyba nietrudno wyciągnąć wnioski z tego i dać sobie spokój z obserwowaniem śmiesznych wróźb radarowych... Szkoda nerwów.
Opublikowano
1 godzinę temu, dabaz napisał:

pada Pany pada na zachodzie. 7 litrów już wlało. w dzień parówa na maksa a teraz pada spokojnie aż za spokojnie na to co straszyli w necie. Nawóz wczoraj na drugi pokos poszedł więc elegancja. Kukurydza trochę dłużej przeżyje i buraki wstaną. Jęczmień zimowy na piachu do koszenia ale tylko 1 ha reszta ok. Wielkopolska -Rawicz.

ciekawe gdzie u mnie w PZL zero

20 minut temu, racyl napisał:

do 1ha czy 1,5 ha na elewatorową to ciężko sobie wyobrazić, no chyba ż ektoś ma brak zajęcia we wrześniu xD

ok hektara się zbierało źle nie było, potem 3 sezony karlikiem ok 2 ha

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

ok hektara się zbierało źle nie było, potem 3 sezony karlikiem ok 2 ha

Jak ktoś ma dużą rodzine, ale przynajmniej za 2 tyg zbierania

ile Ci płacili w ostatnim sezonie w garmażerce, szkole itp

Opublikowano

taż kiedyś zbierałem jak nie miałem anki.

u nas taniocha 0,50 a i taniej było.

ja głownie pod detal lekko powyżej 1ha. nie będę zdrowia niszczył za 0,30-0,40. detal mi wystarczy

znają u was coś kupujacy oprócz vinety, belarosy i lorda

bardzo wysokie w tym roku porosły ale jak nie popada ze 2 tyg to będzie sam sadzeniak a nie jadalny

Opublikowano
sołtys do Złotowa to mam ze 150 km więc wiesz. u kumpla 21 km ode mnie na zachód spadło 5 l a u mnie do teraz 13 l . w tym roku to takie miejscówki ( opady) że szok.
Opublikowano

Pewno srak Ci naptał ,innej opcji nie ma .:ph34r:

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

jakieś dziwne zjawisko u mnie występuje ... jakieś mokre krople z nieba lecą ... wie ktoś co to ? O.o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v