Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Ja zawsze mierzylem temperature w lodowce, 4 stopnie najlepsze:tw_beer:

@krzysieek idzie deszcz od wschodu, zbieraj ile sie da, opad ze 3l

Podobno od srody ma "w koncu" przestac padac. Czylk co? Do konca sierpnia ma starczyc?oze jutro o 14 przyjdzie ta krowa ktora nadaja na radarach.meteo

Dzis widzialem trzy dorosle bociany w jednym gniezdzie. Przyroda szaleje.

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)

A ja mikroskop 1mm. Zobacz sobie jak sprytnie mnie ominelo o 01.30, tak z dwuch stron

Wg. Ekspertow z Twojapogoda deszcz 5mm w ciagu godziny zostal nazwany ekstremalnym opadem, u Ciebie taki wystapil bo w pol godziny wlalo polowe tego

Popadalo wszedzie tylko nie na Podlasiu i uznali ze mozna podsumowac susze tego roku... http://www.imgw.pl/2018/07/13/susze-w-polsce-podsumowanie/

Edytowane przez fireseba
  • Confused 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

W nocy  znowu dolało  :D  :D  szkoda  że 2 miesiące  za późno  :(   przyszły te  deszcze  

Opublikowano (edytowane)

Ta, szkoda w ogóle, że nie pada regularnie co tydzień w nocy z soboty na niedzielę w ilości 20 mm.

@fireseba "Jeśli te prognozy się sprawdzą" .Dobrze, że autorka sama nie dowierza w to co pisze

Edytowane przez krzysieek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Szymi40po prostu Ty, ja i kilka innych osob tutaj, mieszkamy w d*pie a tam jest sucho, od czasu do czasu jakas sraczka nic wiecej.

W skrocie. Tych Panow z Pulaw chyba piorun strzelil bilan za ostatnie 10dni 30mm na + a spadlo 30% normy. 

Edytowane przez fireseba
  • Thanks 1
Opublikowano

U nas jak od kilku dni leje tak przestać nie chce. Z jednej strony dobrze ale z drugiej zero zróżnicowania tej pogody...

Opublikowano (edytowane)

kiedy zacznie ziarno porastać jak takie warunki? wschodnia Polska deszcze do czwartku przelotne

Edytowane przez theta
Opublikowano

Czasy gdzie padalo 3 dni w tygodniu odeszly w zapomnienie. Teraz pozostaja nam miejscowe oberwania chmury i susze. Gdy juz klimat ociepli sie do tego stopnia ze roznice miedzy rownikiem i biegunem beda male to prądy ustana i w jednym mejscu bedzie padac 365dni 24h a w innym beda pustynie "bez dna".  Juz gdzies czytalem ze prad zatokowy slabnie. Wymyslili narazie jedna teorie, ze to moze byc cykl co kilkaset lat. Grenlandia topnieje, jest tam coraz cieplej wiec wilgotne masy powietrza zamiast odbijac na centralna  Europe pcha na Skandynawie gdzie w tym tygodniu na polnocnych krancach jest po 27C w cieniu

Opublikowano

U mnie właśnie przeszła mała chmurka i zapłakała nad ceną wiśni. Zostawiła 4mm i mokre gacie. 

Jakby tak 3 dni płakało to chociaż żal po wytężonej pracy która w gówno się obruciła byłby mniejszy.

Takiego łajdactwa ze strony zachodnich przetwórni Polski rolnik jeszcze nigdy nie doznał.

Opublikowano

Fakt nie znam ich sytuacji. Winnem napisać precyzyjniej - sadownik/ ogrodnik. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Szymi40 napisał:

@Agrest   powiedz  to  ,,trzodziarzom'' 

Jakim? U nas na sile zabierali wszystko do" utylizacji" kto schowal za lozkiem to mial ostatnio swinie na kielbase. Teraz każa do Lidla chodzic po mieso

W takim tempie jak bedzie sie przesuwal ten front to na deszcz do zimy poczekam.

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

A u mnie kury kąpią się w dziurach wygrzebanych,tylko kurzawa się unosi. Na karoserii kilkanaście kropel. Wczoraj po sąsiedzku słomę kostkował,a chmury wokoło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v